Odpiranje/zapiranje ogledal Passat 3bg

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ker na VW forumu ni nič odziva, copy/paste-am še sem.

A kdo ve katera varovalka je odgovorna za odpiranje in zapiranje ogledal pri Passatu 3bg? Zaprla so se mi, odpret se pa nočejo več.

In pa še... a je normalno, da kar nekaj varovalk manjka? Recimo za ABS (čeprav normalno dela), motor, ogrevanje ogledal. Vse stvari sicer normalno delujejo.

Pa ko sem že ravno odprl temo. Koliko amperski akumulator rabi Passat 3bg, TDI 130KM? Trenutno je notri 82A, ampak je spustil dušo.

Najlepša hvala za odgovore!

lp, G

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.152
4.132
113
Za ogledala je verjetno ali tista za konfortne funkcije ali pa tista za centralno zaklepanje. Sicer pa na roke ne moreš nastavit nazaj?

Za prazne varovalke je normalno, recimo bencinar in pa diesel nimata enakih varovalk za motor tako da je logično da je eno ležišče prazno (kartica sheme zraven je pa za vse enaka). Enako imaš za ABS vsaj 3 ležišča in ena je tudi pri meni prazna.

1.9 TDI imajo 70-80A. Vprašanje če gre kaj večjega sploh noter!

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Hvala za odgovor! Sem kar mal računal na to, da se boš oglasil.
smile-1.gif
A kaj veš kakšno oznako ima ta varovalka za komfortne funkcije? Smotane so te tamale varovalke, ker jih ne moreš pomerit od "zunaj". Jo morš odstranit, pa pomerit. Centralno zaklepanje mi pa sicer dela.

Dimenzija aku so 17x17x31 cm. Moram nafilat, pa se zapeljat do Agroizbire. Sam kaj ko me ti blesavi špegli motijo (na roke jih ne upam nazaj porint, da ne bom kaj polomil).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.152
4.132
113
Ena od tistih ki ima na shemi narisane "šipe".

A na obeh straneh ti ne gre nikamor? Se sliši mogoče relejček (klik) ko obrneš gumb? Ker malo verjetno je da bi bila varovalka samo za tole, zraven še kaj drugega nebi delalo.

(+ imaš potem za močnejše zadeve tudi posebej varovalke ki se nahajajo pod armaturko oz. levo in desno pod oblogo pri nogah)

Maš kakšne težave s šipami, lučmi v kabini, centralcem ipd.? Ker pri teh passatih je dostikrat problem v konfortnem modulu, nahaja se pod voznikovim prostorom za noge. Modul sam je ok, na njega in mimo njega pa gre en šop žic (par kg bakra
grims-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Na obeh straneh ne gre nikamor. Rele se noben ne sliši. Bom danes še malo pobrskal po avtu, pa kontakt sprej bom imel zraven.
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.152
4.132
113
Jah zamaka povsod to niti ni problem!
evil.gif

Sicer je pametno enkrat letno luknjo POD akumulatorjem (tam je ena luknja) spucat in pregledat da odteka voda. Če je luknja zamašena ti pride voda do vrha tistega predelka tam (dejansko do višine klem od accuja), odteka lahko pa v kabino (cevi od klime in kabli od računalnka), če je računalnik zanič zaprt (je bil kdaj odprt) potem lahko pritieče tudi vanj in je veselica.

Vseeno tudi če teče noter je podvozje naluknjano da voda lahko odteče, ponavadi se tiste luknje tudi zamašijo (spucat jih je malce težeje ker moraš spredaj oblogo na podu povsem odstranit). Tudi če ti ne teče noter voda dirket jo nekaj prineseš sam (recimo sedaj pozimi s snegom).

No lahko preveriš kakšno imaš stanje pod voznikovimi nogami (tudi če zgleda suho verjetno ni). Odstrani najprej vijak ki drži naslon za noge (levi), in pa tisti vijak ki drži plastiko zraven. Potem (previdno) potegni oblogo praga iz smeri nog proti sedežu. Ko vse to odstraniš pa dvigni "tepih" z izolacijo in spodaj boš videl čudo žic in pa črno škatlo (računalnik), če je izolacija mokra/vlažna, na žicah ali pa po tleh je polno modrega "volka" bodo slekoprej težave, če niso že. Če je vse suho in so žice OK, potem je verjetno ok.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Heh, problem rešen. Akumulator je bil tok bogi, da ni zmogel motorčka pognat. Zdaj sem ga nafilal, pa jih je le postavlo nazaj. V ponedeljek pa nujno po nov akumulator...