Odpiranje vrat s prstnim odtisom

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pri nas bomo v kratkem menjali vrata in smo premišljali, da bi vgradili kar čitalec prstnih odtisov (tisti ključi počas že najedajo). Zdaj pa me zanima, če je kdo že zasledil take ključavnice, da bi imele možnost odpiranja na ključ in na prstne odtise. Ali se da te klučavnice tako sprogramirat, da se jih ločeno zaklepa in da ni treba vsakič posebaj s prstom čez potegnt, da se vrata odprejo.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
A elektronska ključavnica ne zadošča ? Meni se obnese, pa prav tako nimam ključa ... ja, imam pa kartico, če se mi ne da tipkat.

Noker

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Da se.

Sem delal pri enem privatniku, ki je imel to ključavnico in so bila vrata čez cel delovni čas lepo odklenjena. Katero znamko in model je imel, ti pa ne morem pomagat.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Misliš elektronsko ključavnico na tipke? Ja tud to smo premišlal, samo bi raje na prstne odtise... kode mi pri takih zadevah nikol niso bile ravno ušeč... Kartica je pa spet peezdarija za zgubit oziroma pozabit.

@s22b... torej se da to naštimat... to bi že zadoščal, ker itak imamo zadaj še ena vrata, katera bodo imela klasično ključavnico, tako da če res kdo rabi ključ (za rože zalit ipd) gre lahko tam notri. Glavno je, da ni treba za čist usacga ki pride na obisk it vrata odpirat dol...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Najboljše bo, da se oglasiš pri večih trgovinah in povprašaš. Ker zna se zgoditi oziroma je bolj za pričakovati, da je dal direktor malce več denarja za varnost podjetja in doma.

Za moje pojme mora še vedno imeti opcijo izklučitev in tako potem dela kljuka le mehansko.

http://avtodeli.enakupi.com/Varnostna-kljucavnica-LP-806-ArtGuard-pr-17169.html

Ta ima recimo možnost, da pustiš odprto.

Srečno pri iskanju

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
To sm rabu... hvala obema... bom mal poklical, pa da vidmo kkšna je situacija
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pri nas bomo v kratkem menjali vrata in smo premišljali, da bi vgradili kar čitalec prstnih odtisov (tisti ključi počas že najedajo). Zdaj pa me zanima, če je kdo že zasledil take ključavnice, da bi imele možnost odpiranja na ključ in na prstne odtise. Ali se da te klučavnice tako sprogramirat, da se jih ločeno zaklepa in da ni treba vsakič posebaj s prstom čez potegnt, da se vrata odprejo.

Toplo priporocam ogled oddaje Myth busters 2 dela nazaj na discoveryu ko so z sprintanim prstnim odtisom na papirju odpirali vse take od najcenejsih po do najdrazjih sistemov.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
ksz

Jaz imam to zadevo od TOCA in deluje brezhibno - na zunanji strani vrat je bunka, na notranji pa kljuka. Se še ni zgodilo, da bi moral kdaj prst potegniti dvakrat.
Čitalec je vezan na elektronsko odpiralo in na domofon, kar pomeni da še vedno lahko vrata zakleneš/odkleneš s ključem. Res pa je, da če jih zakleneš, potem s prstom ne moreš vrat odkleniti, saj deluje v bistvu čitalec namesto kljuke (ki je zunaj ni).

To je to
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na splošno za vse elektronske ključavnice: kako pa je rešeno v primeru, da zmanjka elektrike in nimaš ključa?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
In še dodatek - ali imate vsi na oknih rešetke in ostalo neprebojno šaro, da so prav vrata tako hudo šibka točka, ki potrebuje James Bond obravnavo?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
na splošno za vse elektronske ključavnice: kako pa je rešeno v primeru, da zmanjka elektrike in nimaš ključa?

Odgovorim ti lahko le za elektronsko ključavnico, je pa stvar enaka:

imam dodatno akumulatorsko napajanje, ki pa ga koristim še za sistem varovanja (alarm). Oziroma natančneje, imam dve ločeni akumulatorski enoti, posebej za vrata in posebej za alarm.

Noker

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kako je pa reseno ce nimas citalca prstnih odtisov in ne kljuca?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
In še dodatek - ali imate vsi na oknih rešetke in ostalo neprebojno šaro, da so prav vrata tako hudo šibka točka, ki potrebuje James Bond obravnavo?

Rešetke, neprebojna stekla, pes, senzorji gibanja, pa še 12 črncev pred bajto.

Ja, vse to je potrebno, če drhal iz Hoferja izve, da imam doma 2 Hoferjevi televiziji ...
grims-1.gif

Noker

p.s. drugače pa senzorji gibanja odlično odigrajo svojo vlogo, verjemi.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kako je pa reseno ce nimas citalca prstnih odtisov in ne kljuca?

Pajser ?

Noker