Odpiranje Porta

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Imam takole zakompliciramo pot:

Vendar kako, po kakšnem ključu odpreti določen port za PC???
sprasujem se.gif

Upam, da je iz skice vidno, da PC dobi dodeljen IP od "Router 1". Torej, ni nobenega podomrežja.
Na "Router 1" sem poizkusil odpreti port po klasičnem načinu, torej za IP PC-ja, ampak ni v redu.

Pred tem sem imel rešeno tako, da je za "Router 1" obstajalo podomrežje LAN2. sedaj bi rad imel samo en LAN.

Hvala
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Na kak način je narejen tisti wireless bridge? Če je tam res client, potem zadeva ne bo špilala. Uporabi WDS.
V vsakem primeru pa priklopi nek računalnik na Router 1 in naredi ping oz. tracert do ciljnega računalnika, za katerega bi rad odprl port.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Si probal pingat ciljni računalnik iz Routerja 1? Načeloma bi šlo rešit tudi brez WDS, ampak takrat mislim da boš moral imeti dva ločena subneta in nastavljen statični routing.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Nisem še poizkusil, saj trenutno nimam te možnosti. Router 1 je v drugi stavbi. V nasprotnem primeru bi seveda že poizkusil.

Dokler je bilo za Routerjem 3 podomrežje, je Port forward delobal BP. Na Router 1 sem Porte Forwardiral za WAN IP Routerja 3. Na routerju pa dalje na IP PC-ja.
Sedaj se Na Router 3 priklopil kabel klienta na LAN vtičnico. Očitno sem bil naiven in sem mislil, da lahko pod temi pogoji na router 1 forwardiram kar na IP PC-ja.

Če pa bi PC vklopil direkt na Klient, torej brez Router 3, bi pa moralo delovati, a ne? Res je namreč, da router 3 služi samo za Wi-FI. Torej, Klient -> Switch -> Izhoda pa eden na Router 3 drugi na PC.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Se lahko povežeš na router 1 preko admin web vmesnika? Načeloma lahko tudi preko njega izvajaš ping in traceroute.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ja, lahko se povežem na Router 1. Na to nisem pomislil..
bonk.gif

Bom preveril, da vidim kaj bo rekel..

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Potemtakem bi tudi portforward moral delovati. Je na Router 1 res zagnan PPPoE ali slučajno tudi modem deluje kot router? Naslednja stvar je nastavitev požarnega zidu na ciljnem PCju - tudi tam moraš včasih ročno odpreti določen port (navadno ga aplikacija odpre sama, ne pa vedno).

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Hvala za pomoč, port forward je začel delovati. Igral sem se z nastavitvami na vse mogoče načine in ni nikakor potegnilo. No, ko sem na vseh routerjih naredil factory Restore in Clear NVRAM, vse nastavil tako kot pred tem, pa je začelo delovati. Žal nisem šel po vrsti, tako da ne vem, kateri v verigi je bil problematičen, ampak sedaj to ni več pomembno.
cheer.gif

Brez zamere, če sem postavljal tečna vprašanja in hvala za pomoč!

Podobne teme