Odparana sovoznikov sedež

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

na sovoznikovem sedežu se mi je odparalo ene 6/7 šivov.. pa bi dal jaz to čimprej sanirati, če seveda ni neka znanost, oziroma je treba cel sedež dol jemat itd... idej aje tudi, da bi mogoče samo nekak s sekundnim lepilom zalepil(?).

Če ima pa kdo še kako idejo, pa le na plan z njo.

slika2.jpg

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
652
113
Raven

Tole ni odparano tole je odtrgano, odcufnjeno zaradi obremenitve. Do tega pride ko proizvajalec zicov kroji zadevo v živ rob materjala. Delajo pa bolj tako tako. Lahko je tudi prišlo do slabega šiva. Se pravi zašito je bolo po robu pa je samo malo sile in je lepo popustilo.

lp D

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
652
113
Uf teška bo

Pomoje h kakšnem tapecirarju, pa zic podret, dvomim, da bo v stanju od zunaj na not zašit, ker tole zgleda jeba. Če dobro pogledaš, vidiš, da so bele nitke, ki visijo ven ostanki svetlih belih niti v oblazinjenju. Tako, da dvomim, da boš tole lahko sam, razen če ne obvladaš u nulo. Sam sem žnidar, pa se nebi tega lotil.

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
sekundo lepilo ti bo reagiralo s tkanino, tako polimerizira, mel boš samo trdo plastično lužico tam.
če ti še ne odstopa bi jaz to lepo s farcajgom malo požgal ali kakor se pač sam znajdeš. te bele nitke ne zgledajo kot da kaj držijo bolj da vzorec dajo. če so najlon/poliester si zmagal malo pokuriš pa je

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
sekundo lepilo ti bo reagiralo s tkanino, tako polimerizira, mel boš samo trdo plastično lužico tam.
če ti še ne odstopa bi jaz to lepo s farcajgom malo požgal ali kakor se pač sam znajdeš. te bele nitke ne zgledajo kot da kaj držijo bolj da vzorec dajo. če so najlon/poliester si zmagal malo pokuriš pa je
...bele nitke pokuriš stran, ja. Ampak s tem se ni naredilo nič. Če bolje pogledaš, tam prav zeva.... Očitno so bile cvirntrajberce bolj bolj površne in premalo roba pustile. Načeloma pa naj bi se tam delal zarobljen šiv. Vsaj v naši firmi je to praksa, oziroma direktiva, že iz časov ko smo še za TAS-ove Golfe šivali....

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
sem površno pogledal, imaš prav.
čuj mogoče so pa sopotniki malo bolj zajetni
smile-1.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
JA, te bele nitke ne bi bil problem stran odžgat, kot je pa predhodnik ugotovil, tam zeva še luknja.. mislim, zaenkrat zgleda, da se ne bo naprej paralo, samo se pa vidi spodaj že naslednji sloj - mislim da je pena(?). Če bo pa kdo zapel z čim v ta "prpotajoči" delček prevleke, potem pa lahko več škode naredi, še bolj odprara, strga.

Bo zgleda res treba do kakega tkaninojebca avto zapelat, pa da vidimo kako pa kaj.
smile-1.gif