odojek v lj

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
evo zanima me kje se še da kupiti že pečenega oddojka. v leclercku imajo dobrega, ga je pa težko dobit, v šparu je nikakvi. še kakšna alternativa?
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
GOstilna MNgan kot vem ga ima kar velikokrat, najbrž bi se dalo tudi kaj zmenit....
je pa najbrž dražji kot v trgovini-koliko je v trgovini kg?
 
Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.593
113
Emona / Carnium
Za odojka se splača odpelat v smeri Velikih Lašč. Tam jih en model peče po JUSu v multitaskingu...Je pa res, da ne vem niti imena niti kako se pride do tja...jbg...
 

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.593
113
Emona / Carnium
Ja, mislim, da je to ta. Za moje pojme je imel dobro robo in super pečeno. To je pa bistvo
wink-1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
misliš tistega v žimarcah,
vsaj nekoč je bil aktualen....

...gostilna "Pri Lukatu", še vedno je aktualen, daleč najboljši odojek.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
kot vem se meso prodaja (surovo) tam okoli 5 evrov po kg, pečeno pa seveda odvisno od kilaže. Koliko vzamejo za peko pa nimam pojma, morate pa računat da se oddojek baje peče več ur (6,8?) in ni to pečeno v pol ure kot nekdo misli. Zato dvomim da ga gre kdo pečt za manj kot 40 evrov?(razen če jih peče več hkrati)
Kolikor sem jih jaz "naročil" sem jih dobil "po vezah" pri zgoraj napisanem (100€), in ni rečeno da ji boste tudi vi dobili po taki ceni.
Saj če preračunaš se recimo porcija v gostilni računa vsaj 5 evrov pa je ni pol kg?!(nekateri vagajo na 40 dag ali še manj)

Sicer pa ima Mngan Ihanske oddojke in če znjih nimam kaj rečt.
Sem že nekajkrat jedel "kmečke" oddojke, pa vam povem da je bilo na njih neprimerno več maščobe....
bonk.gif
 
Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
6 ali 8 ur se sigurno ne peče, prav tako ni kg žive teže 5€. Saj to ni puran, to je prase. Drugače pa jaz dobim po vezah 25kg pečenega odojka, razrezanega za cca. 80€.
Ampak ne v ljubljani. Me pa zanimajo ljubljanske cene. Ker so baje tudi 150€ za 25-30kg odojka. Hehe..
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to je nazime, ne odojk.

odojk je spucan 15 kg, ne pečen. še raje žive vage mal več k 15.

speče se hitro, glede na izkušnje. naslednje leto štartam serijsko peko.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Infernus:napisal sem meso in ne živo prase po 5 evrov
se pravi spucan se prodaja po OKOLI 5 evrov.
poznam nekoga ki oddojke spucane prodaja po 4,5 evra pa ni v lj, pa ne proda samo enega na leto....Če imaš kakšnega ki ga prodaja po 4 pa da ni z brenerjem spucan na dan z besedo....pa da nima 2 cm masti pod kožo
Se pravi dobiš oddojka po dobre 3 evre pečenega....?
alko: kaj še iščeš... ZS, mu šenkaš kakšnih 10 evrov in bosta oba zadovoljna....

Sicer pa baje poznavalci na naših veselicah ločijo meso od tistega oddojka ki je pečeno na drveh od tistega v el. peči.
No alko je napisal: celega dobiš po cca 5 evrov kilo (kar je za moje pojme ugodno) v leclercu ga imajo po 9!
 

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ta odojek za katerega jaz govorim je pripravljen v posebni peči, ki je bila zazidana ravno zaradi peke odojkov
smile-1.gif
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
speče se hitro, glede na izkušnje. naslednje leto štartam serijsko peko.

smile-1.gif
na vikendici.....custom made roštilj sam za odojka pečt......yugo motor od brisalcev....šajba in gurtna made by gorenje.........5-6 ur!

Lahko tud 7 če nočeš met preveč rjavga
wink-1.gif