Odločitev policista o globi

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Zanima me , kako se policist odloči, kakšno kazen ti bo dal. Primer: v zakonu piše od 400 do 800 evrov. Policist se seveda odloči za najvišjo zagroženo kazen. Zakaj se policist odloči za najvišjo kazen, če je to tvoj prvi prekršek oz. itak ne ve ali si že ta prekršek naredil v preteklosti. Ali je možno to kazen izpodbijati in zahtevat najnižjo možno? Kako se pritožit, če ti je bil izdan samo plačilni nalog brez sodnika? Sodno varstvo ali kaj?

lp

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Niso mu dal dodatka za nadure, zena mu ze en teden ni dala,kako si prijazen do njega itd. razlogov je dost, tud on je sam clovk konc koncev. Konckoncev je mozno tudi na radar namesto da ti da kazen za prehitro voznjo da samo kazen, da si spregledal znak za omejitev hitrosti, ki je dosti manjsa. Spodbijat velikost kazni je pomoje skor zihr neuspesna.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Zanima me , kako se policist odloči, kakšno kazen ti bo dal. Primer: v zakonu piše od 400 do 800 evrov. Policist se seveda odloči za najvišjo zagroženo kazen. Zakaj se policist odloči za najvišjo kazen, če je to tvoj prvi prekršek oz. itak ne ve ali si že ta prekršek naredil v preteklosti. Ali je možno to kazen izpodbijati in zahtevat najnižjo možno? Kako se pritožit, če ti je bil izdan samo plačilni nalog brez sodnika? Sodno varstvo ali kaj?

lp
Če ti napiše kazen policist ti napiše najnižjo možno kazen za prekršek. Sodnik za prekrške, ti pa lahko pripiše tudi najvišjo.
ne-ne-1.gif

kritikalij

Pripravnik
31. avg 2011
39
0
6
Mislim, lansko leto sem mel nekakšen epi., pa nisem dol padu, ampak sem samo zgubil spomin, pa to.. pa baje, da sem užalu sprevodnike lpp, sam sem sam naekrat opazu, da sedim na busu, pa noče pelat, pol, pa naj grem dol. Tam pa modeli-sprevodniki.
Noben nič reku, sam naj policijo počakam. To, da sem jih užalu mi je policaj povedu, men niso nič zgledal kakaršnikoli?

Mislim, policaj ni ugotovu, da sem mel epi, kazen več kot tisoč €, mislim sem čist ohromljen odkar me je varuhinja nalagala, najprej je rekla, da bo to zrihtala, pol pa rekla, da nikoli ni nič rekla.. Mislim, mam neko neproduktivno blokado, pa nemorem niti se sprav pisat za
Informacijsko pooblaščenko.. Na policiji je pa čista iluzija, da bi kaj komu dopovedal, sem bil tam. Pa potrdilo doktorja sem mel.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Pa madona, ne zna nihče več pisat vsaj približno slovensko? Zdaj že osnovnošolci kupujejo spričevala?

Predvidevam iz tvojega posta da si nekaj zbolel in si imel težave na troli? Kaj pa je pol s policijo?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
epi = epilepticni napad

Sicer pa glede na ostale poste, ki jih je nametal na forumu, ni cudno, da ima tisto, kar je omenil v zadnjem stavku svojega posta.

(V kolikor je res bolezen v ozadju se opravicujem)

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.100
44
48
da si dobil zato ker si nekoga užalil kazen več kot tisoč EUR je navadna laž in ti si lažnivec. in to da si imel ti epileptični napad in medtem žalil ljudi se mi zdi za lase privlečeno, če pa se ti dejansko kaj takega dogaja si pa žal za na psihiatrijo. tam ti pa znajo pomagati.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Niti ni tako zelo za lase privlečeno, možna je t.i. epileptična zamračenost po napadu.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Napacnemu je kliknil, se zgodi.

Ko je imel en kolega epilepticni napad, ni bil v stanju kogarkoli zmerjati. Si pa lahko mislim, da bi nekdo, ki ni tega se nikoli videl, mislil, da ga zajebava (sem ze videl bolj butaste poskuse zajebancije).