Odkup starega pohištva

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Lep pozdrav

Vem da obstajajo firme ki odkupujejo staro pohištvo. Sicer ne pričakujem da bom s tem zaslužil ker verjetno ne plačajo nevem kake vsote vendar se mi zdi prednost že v tem da pridejo, razmonterajo in odpeljejo. Še pozebej se mi pa zdi pozitivno to da bo nekdo imel nekaj od tega. bolje da ima nekdo staro obnovljeno omaro in posteljo kot pa da jaz to naložim na prikolico in odpeljem na deponijo kjer pa tako že zmankuje prostora
bonk.gif
.

Torej če kdo ve za kako tako organizacijo v Lj. ali okolici se priporočam za kakršen koli namig kako pridet do njih ali pa kar direkten kontakt.

Hvala in LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Dvomim da je pohištvo iz baroka, da ti ga bo kdo odkupil.
wink-1.gif

Sem pa za foro res napisal 'odkup pohištva' v google in dobil nemalo zadetkov. Zakaj tega nisi storil že sam ?

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Ker bi verjetno rad izkušnje iz prve roke?

Sem za hec vtipkala še sama....tako grozno veliko jih spet ni...in lej lej, 10 zadetek je že Alter
wink-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Bravo!

Spomil sem se, da smo že govorili o tem in hotel brskati po številkah za kontakt, pa si ti našla povezavo.
zmaga.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
Lep pozdrav

Vem da obstajajo firme ki odkupujejo staro pohištvo. Sicer ne pričakujem da bom s tem zaslužil ker verjetno ne plačajo nevem kake vsote vendar se mi zdi prednost že v tem da pridejo, razmonterajo in odpeljejo. Še pozebej se mi pa zdi pozitivno to da bo nekdo imel nekaj od tega. bolje da ima nekdo staro obnovljeno omaro in posteljo kot pa da jaz to naložim na prikolico in odpeljem na deponijo kjer pa tako že zmankuje prostora
bonk.gif
.

Torej če kdo ve za kako tako organizacijo v Lj. ali okolici se priporočam za kakršen koli namig kako pridet do njih ali pa kar direkten kontakt.

Hvala in LP
Iz prve roke POZABI na odkup.
Vse kar je pod 150 let je za smeti žal.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Najlažje je podarit. Pa napišeš, da je pogoj, da razmontirajo in odnesejo.
zmaga.gif

Ampak je dobro nadzirat stvar, sicer hitro ostaneš z okrušenimi robovi, razbitimi svetilkami, itd.. Dobro.je.sirota.press
rolleyes-1.gif

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Rainbow hbala za povezavo na sorodno temo in pa hvala vsem ostalim kiste pomagali ali pa me nasmejali.

Drugače pa moj namen ni zaslužiti Numy ampak se rešiti pohištva. Bi ga tudi šenkal če bi komu prav prišlo samo da bi bil kdo zadovoljen z njim. Res mi je škoda stran metat še uporabno pohištvo s katerim nimam kaj počet.

LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
off:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Dobro.je.sirota.press
rolleyes-1.gif

bemu mast, da je res. Me kolegica prosla, če ji odpeljem eno staro partizansko obleko, pa rečem ja ok ni panike. Obleka tko smrdi, da skor ni za v avtu za zdržat
cry12bpy.gif

Z razdiranjem omare se pa res kaj hitro kak vogal ali luster odnese
frown-1.gif

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Če je obleka res partizanska si naredil veliko napako če si jo zavrgel. Taka zadeva se lahko kar dobro vnovči in poznam ljudi ki take stvari zbirajo. Res škoda.

LP

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Iz prve roke POZABI na odkup.
Vse kar je pod 150 let je za smeti žal.
V katero kategorijo bi recimo spadala ta dnevna? Smeti?
_47548eb7db56e.jpg
_47548eb90f35d.jpg
_47548ebb05dac.jpg
_47548ebc6b650.jpg
_47548ebe3e3da.jpg

Dnevna soba oreh, gravirana stekla, kot nova.
V kompletu omara, regal, zofa, ki se raztegne v ležišče (spodaj predal za posteljnino), 2x fotelj, klubska mizica, 2x stol in blazina v enaki barvi. Starost? Nimam pojma, toda stara mama je umrla leta 86 in je bila zelo ponosna kako staro, toda kot novo pohištvo ima.

Nekako ni moj slog dnevne sobe
smile-1.gif

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Živijo. Jaz sicer nisem imel v mislih takega pohištva ko sem odpru tole temo sem pa prepričan da bi tole lahko zelo dobro vnovčil zato pazi da ni kake vlage v garaži da ne uniči lesa.
Predlagam ti da malo obiščeš sejem starin ki je vsako nedeljo dopoldne ob Ljubljanici v stari Lj. S seboj nesi slike pohištva pa malo povprašaj kako in kaj prodajalce na stojnicah. Morda pa najdeš koga ki ti odkupi. Lahko pa tudi objaviš oglas na spletni strani "male nadležne živalce" (da ne bo reklame) pa daj namesto cene "CENA PO DOGOVORU" pa boš videl če bo kaj odziva.

LP

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Se stirinjam.

Tole se zelo verjetno lahko dobro proda (tista omarica z vitrino, mizica s foteljčki). Če lahko sklepam na osnovi slik, ki so bile pred mesecem ali dvema objavljene v Nedelu, je to pohištvo staro cca 40 let in je takrat veljalo za visok luksuz. Poseben stil, ki se je delal v Jugi, prodajal pa za mastne denarje po svetu (jugoslovansko pohištvo je takrat imelo ugled).

Ampak nisem strokovnjak, zato ne staviti na moje mnenje.
wink-1.gif

Bi pa na vsak način priporočala previdnost.
zmaga.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No jaz pa nisem takšen optimist kot vidva. Ne bom rekel, da ni možnosti, da bi to kdo kupil, vendar boš moral imeti hudo srečo, da boš kaj dobil zanj. Zakaj tako pravim? Pohištvo, ki je na sliki je tudi po moji oceni staro kakšnih 40 let. To pa je starost, ki za pohištvo še ni kakšne omembe vredna, saj je takšne robe še dosti povsod. Pri nas se včasih zgodi, da ima stranka željo da staro pohištvo odpeljemo in mislim, da so vsaj dvakrat že pripeljeli domov zelo podobno pohištvo, katerega smo potem skurili. Res je da je bilo precej slabše ohranjeno ampak vseeno.
Drugi razlog, zaradi katerega tako mislim pa je, da sem pred kakšnim letom skušal tudi sam prodati staro pohištvo. In sicer se je šlo za dnevno sobo od staršev, ker me je mami prosila, ker je rekla, da se je naveličala čistit, saj je vse masivno in rezljano. Soba je stara krepko več kot 100 let in prav tako zelo dobro ohranjena. Npr na loškem gradu imajo mlajše pohištvo. Vendar so mi tisti, ki odkupujejo staro pohištvo ponudila tako smešno nizek denar, da sem takoj nehal prodajati, mami pa se je sprijaznila, da bo še naprej to čistila
smile-1.gif

Vsekakor ti želim uspeha, da stvar prodaš in če ti uspe bom zelo vesel podatka, če je šlo in mogoče za koliko, da vidim, če bi se še enkrat lotili prodaje
smile-1.gif

lp

Amilo

Zelenc'
10. avg 2007
21
0
1
Naj si bo pohištvo ali karkoli drugega vam je v napoto in ne veste kem bi dali, ker stran se vam ne meče:

tttp://www.podarimo.si

je spletna stran, kjer lahko podarite od avta do časopisa...
Sam sem dobil podobno pohištvo, kot na zgornjih slikah, ga prebarval in imam krasno sobico za malo denarja.( strošek prevoza+ obnova)
Takole zgleda po predelavi, malce retro a meni je všeč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Æe ti je retro IN potem se splača barvat- Seveda če je iz materiala katerega lahko oziroma ga je estetsko barvat.
Jaz sem nekoč na tvoj način delal koplaniško omarico. še danes mi je žal da nisem šel v baubau, narezal iveral in sešravfal....Tista barva mej estala kar nekaj denarja, da o tem da se je potem "pocejala" in drugih nevšečnostih ne govorim....

da pa boš nekaj retro kvaliteno obnovil, pa verjemida bo dražje kot pa novo...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Da oživim to temo...

odkup kot tak me niti ne zanima a mi je glavno, da pohištvo demontirajo in odpeljejo. Pred časom sem v nabiralnik dobil letak, da ozdravljeni odvisniki v LJ to počnejo in potem obnovljeno pohištvo prodajo naprej. Če kdo pozna kaj podobnega se priporočam za naslov. Gre pa za kuhinjo, predsobo, spalnico, sobo - vse kar ohranjeno in niti ne "zastarelo".

Se mi pa, če ne bo potrebe, ne da ukvarjat s podarimo.si in 5 različnimi ljudmi, ki bi ali pa nebi vzeli pohištva.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Napisi na facebook pa kakšen forum, bos videl kako bos hitro imel interesente.