Odkrušen kot stena omet

zidarskiamater

Pripravnik
9. feb 2018
94
4
8
Pozdrav, imam odkrušen kot na 100 let starem zidu. Zanima me na kak način oz. s čim je najboljše sanirati to? Hvala.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
sej k bos tole se mal očistil - bo luknja večja, pa še levo maš še eno..
zgornji levi del se mi zdi votel / odstopljen od stene?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Iz slike je težko oceniti velikost problema.
Če je klasični omet granulacije 0-4mm pregrob, potem ti ostane razna lepila ( fasadna in keramičarska).
Če bo tudi to pregrobo, potem pa razne "fugirne in izravnalne mase" v smislu knaufa, kakšenga Rimanota itd.
Bo pa najbrž problem zagotoviti oprijemljivost na površino. Premaži z emulzijo pred nanašanjem, oziroma vsaj konkretno omoči površino.
Če pa želiš bolj trajno narediti, potem pa vgradi vogalnik in ga "zapucaj" po celi višini.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
495
83
Kaj se pa uporabi, če je podoben problem na zunanji steni in malte raje ne bi mešal?
jaz sem na škarpi nekaj zalepil z lepilom za ploščice, naslednjiič je počlo zraven. je pa pač sive barve

za op, pa morda gips? samo ne naenkrat. v 2 slojih. to dobiš v majhnih pakiranjiih.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Stolčeš dol vse, kar se slabo drži, premažeš z emulzijo, potem pa fasadno lepilo/lepilo za ploščice, vse skupaj seveda oblečeš z armaturno mrežico in dodaš kotnik na vogal. Če bo vse skupaj po končani obdelavi pregrobo, potegneš čez še z izravnalno maso.

• Všeč mi je
Reactions: ales85