Odkrivanje virusa prek spleta

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Izgleda, da sem v računalnik dobil virus, ki mi je onemogočil delovanje antivirusnega programa(avira). Aviro sem uspel odstraniti iz računalnika, ne morem pa naložiti nobenega drugega. Poskusil sem z NOD-om, Adawer-om, Spybothom pa se mi pri instalacji ustavi, ko bi moral se morala dodati datoteka v Windows/system32/... . Preko interneta sem uspel računalnik pregledati s Pando, ki je virus našla, vendar ga v tej izvedbi programa ne morem odstraniti. Sprašujem, ali obstaja kakšen učinkovit program, da bi lahko z njim preko interneta očistil svoj računalnik?

lp

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Matejdro, prebral sem tvoj podpis, zanima pa me še nekaj. Ena od opcij v navodilih je tudi Panda, s katero sem pregledal računalnik včeraj. Program mi je sicer našel nekaj virusov, vendar mi brez plačila virusa ne pusti odstraniti. So vsi programi taki, ali je kateri od njih brezplačen. Bom poskusil s pregledom zvečer, ko pridem domov.

lp

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
A ni glavno, da virus najde? Potem pa pogledaš ime virusa in malo pobrskaš po internetu, kako ga odstranit.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Večina drugih naštetih tudi zbriše virus.

Je pa eno nepisano pravilo "Okužen sistem je še samo za zbrisat in na novo postavit"

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ugotovil sem, da gre za W32/bagle.kv.worm, vendar zaenkrat še nisem našel načina, kako naj ga odstranim.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Končno sem našel program, ki mi je odstranil virus.
Gre za Trojan Remover 6.7.4 build 2551-BRD, ki je bil edini od vseh predhodno naštetih katerega sem lahko inštaliral in kateri mi je zbrisal virus.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Če ne boš imel sreče in se bo zadeva ponovila ali pa je sistem že kako drugače poškodovan!
Edini recept (uspešen) je napisal stein zgoraj. Verjemi tistim, ki smo že šli skozi to...

lp

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Tale superantispy...neki, je preverjeno crap.
Meni ni pomagal ne ta tvoj supedupe antispy niti kaspersky, niti bitdefender, niti dr.whyt ali nekaj takega, pač pa samo format c: in ponovno nalaganje winsov....

Podobne teme