Odklop zračne blazine zaradi lupinice, Astra H.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.996
6.169
113
Evo, pa bomo dobili pomladek.

Zdaj pa nastopi problem, ko bi rad na sprednji sedeč zmontiral otroški sedež - lupinico. Problem pa je ker se na Astri H naj nebi dalo odklopit desnega airbaga, razen če kupiš originalni avtosedež z nekim dvojni transponderjem, ki sam odklopi desni airbag. Kaj sedaj storiti, ko imamo pri bajti lupinico, ki ni Oplova. A obstaja kakšna skrita fora?
Pa ne me popljuvat, ker smo lupinico kupili v kompletu z otroškim vozičkom, aja, .. pa ne me popljuvat ker imamo pr bajti Opla
rolleyes-1.gif

lp

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Da se izvesti, vendar ti tega ne bo naredil niti servis, niti avtoelektričar.
Namreč, če bi prišlo do nepravilnega delovanja (ne bi deloval, ko bi moral), bi izvajalec odgovarjal.

LP

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.525
5.067
113
Potem te bomo pa popljuvali, ker hočeš dati lupinico spredaj, kar je nepotrebno.
Airbag pa bi gotovo lahko električno odklopil, če bi prerezal žice. Da boš pa 100%, da ne bo v primeru trka pirotehnični naboj ekplodiral, pa ga kar ven odšraufaj.
P.S.: Bolj za šalo. Imam zafiro in tudi nisem opazil da bi se dal kar tako izklopiti (npr. s ključem gre na kakih drugih avtomobilih).

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
Če nima v predalu pred sovoznikovim sedežem, ali na armaturki pri odprtih vratih tega stikala, potem verjetno ne gre brez sedeža s transponderjem.

passenger%20airbag%20On-off%20sw.sflb

Montiraš lupinico na zadnji sedež.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Si pogledu v sovoznikov predal? Pa tm k odpreš vrata na armaturki? K dvomim, da se nebi dal izklučt. Sicer boš pa mel na zadnjih zicih. Edin smotan je če si sam z otrokom in zadaj ne vidiš kaj se dogaja z njim.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.996
6.169
113
Saj če sma dva, potem ni problem, zmontiram lupinico na zadnji sedež, mamica pa se vsede zraven. Problemček je, ko bi se mamica vozila sama. Takrat pa je bolje če je mali od spredaj, ker baje znajo mamice ko čujejo da dojenček bruhne, enostavno izpustit volan in se nagnit nazaj na zadnje sedeže, kaj se potem zgodi ni potrebno razlagat.. Na sprednjem pa ga ima na očeh, in če vidi da ni kritična zadeva, pač ustavi na parkirišču/avtobusni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.996
6.169
113
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Si pogledu v sovoznikov predal? Pa tm k odpreš vrata na armaturki? K dvomim, da se nebi dal izklučt. Sicer boš pa mel na zadnjih zicih. Edin smotan je če si sam z otrokom in zadaj ne vidiš kaj se dogaja z njim.

Ne samo da sem pogledal v predal, tudi odmnotiral sem ga že ko sem menjaval zračni filter, pa stikala ni.

So pa čudni, da se zavarujejo z nakupom original lupinice, kot da je Opel neki prestiž in imamo opelaši denarja na pretek.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko bo pa lupinica zraven, bo pa mamica isto pogledala k otroku in spustila volan.... Isti ti je đavo... Otrok sodi zadaj, starši pa spredaj... Najbolj neumno se mi zdi, da nekdo sedi pri otroku zadaj potem do 5 leta starost da otrok ne bo osamljen in podobne neumnosti...
Naša najstarejša se je s 14 dnevi starosti začela voziti po svetu, sedež-lupinica je bil nameščen za voznikovim sedežem. Ne glede na to, kje je sedela mamica. Če je bila sopotnik je brez problema preverila stanje, če je vozila pač ni žnarala zadaj ali pa se je varno ustavila in uredila zadeve...

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.131
95
48
Kot je že napisal Roberto;
če bo otrok v lupinici spredaj bo mamica delala vse drugo, samo na cesto ne bo gledala. Otrok sodi na zadnje sedeže. Od prvega dne. Zaradi njegove varnosti. Pika.
Saj vem, da bo malo težav nekaj časa, smo vse to dali skozi. Dvakrat. Pa mi ni žal. Od par mesecev naprej, ko se navadijo (oz vsi s starši vred skupaj), je milina: deca nazaj, spredaj pa mir. Ker otrok ne "moti" direkten kontakt s starši (posebej buci-buci z mamičine strani) itak večinoma spijo, pozneje pa pravljice poslušajo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
467716-post_slo.gif

Med vožnjo voznica (ali voznik, vseeno) nima kaj prčkati po otroku. Trenutek odsotnosti koncentracije in nesreča je tu. Nikoli situacija ni tako nujna, da se avta ne bi dalo varno ustaviti na prvem mogočem mestu in tam urediti, kar je potrebno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri nas smo to dali 3x skozi...zmeraj isto. Sedaj se vsi vozijo zadaj sami zahtevajo da jih pripnem in posadim v sedež, kot zabavo so na voljo DVD predvajalniki (3 kom) ima svoj daljinec in slušalke, da me ne motijo...

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
daš ga na zadnji sedeš pa če hoče mamica opazovat otroka pa kupiš za 5€ vzvratno ogledalo za opazovanje otroka in to je to
smile-1.gif

sicer pa ko imaš otroka v lupinici niti ne smeš na kakšne daljša potovanja z njem
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Pri nas sedi z njim zadaj, če greva pa sama (kar je semo kašna res kratka relacija, recimo do prve trgovine), pa je pač zadaj in malo bolj poslušam.

Je pa žalostno da se ne da odklopit ne pri Accordu ne pri Ibizi.
stupid-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Otrok sodi zadaj, starši pa spredaj...

Se strinjam. Naš je bil od prvega dne sam zadaj, pa ni bilo nobenih težav. Zaspal je po cca 5 minutah in je bil mir.
Sam ne preveč komplicirat.

jello

Guru
22. sep 2008
10.262
3.901
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Otrok sodi zadaj, starši pa spredaj...

Se strinjam. Naš je bil od prvega dne sam zadaj, pa ni bilo nobenih težav. Zaspal je po cca 5 minutah in je bil mir.
Sam ne preveč komplicirat.

Tako je. (jaz sem se šele zdaj spomnil da se pri nobenem od avtomobilov ne da odklopit airbaga). Če maš isofix podstavek pa pomoje tako ali tako pride v poštev samo zadaj. Vsaj jaz še nisem videl avta, ki bi imel spredaj isofix.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Pri novih, vem za VW grupo, se da dokupit Isofix za sprednje sedeže.

Ponavadi ni pritrdišč spredaj, zato Isofix odpade.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Pri nas sta pri hiši Octavia in Clio, oba imata za izklop sovoznikovega airbaga posebno ključavnico - Octavia v sovoznikovem predalu, Clio pa na ročaju vrat. V Octavii imam prav tako ISOFIX pritrdišča vsepovsod razen na voznikovem sedežu.
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Sicer sem tudi sam mnenja, da otrok sodi na zadnji sedež, se pa 99% da sovoznikov airbag izklopiti s testerjem.

Na poblascenem servisu se tega ne da urediti. To govorim s prve roke, verjetno pa kaksen lokalni diagnostik to lahko uredi.