Odjava vozila-obvestilo upravne enote

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Torej avtomobila ob prodaji nisem odjavil iz prometa. Kupcu je bila izročena prometna, avtomobil in overjena kupoprodajna pogodba. En dan pred prodajo je potekla registracija. Zanima me naslednje. Če kupec avta ne registrira kdo plača prisilni odvezem tablic s strani policije. Ali prav razumem tekst na strani e- uprave da je to novi lastnik.

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?sid=95&zdid=444

pod alinejo SANKCIJE:
"...upravna enota črta vozilo iz evidence registriranih vozil in o tem obvesti policijo, ki registrske tablice odvzame na stroške lastnika vozila."

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ni treba odjavljat avto, samo pogodba + overitev in to je to. Tebe nč več ne zanima, kaj bo delal novi lastnik
Zavarovanje-samo kopijo police rabiš, za vrnitev premije pa še to mora bit avto več, kot 30 dni reg., tako da je to brezveze.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
dobro ... tudi sam sem prepričan tako. Vseeno sem po pismu začel študirat če sem opustil kakšno dolžnost. Pa tudi globa bi bila konec koncev večja kot je vrednost avtomobila.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ne komplicirajta, tako ali tako je že vse v medmrežju, samo papir je le papir, črno na belem. En izvod pogodbe pa imata ane, ki ni overjen.

Nazadnje urejeno: