Tako je ja. Iz zavetišča se vzame psa (tam se plača posvojnina v višini 55€) zato ker po 30ih dneh tam psa uspavajo. Potem se za psa poskrbi (ponavadi so bolni, skoraj vsi imajo tako imenovani zavetiški kašelj, pse se kastrira, očisti zajedalcev, rešijo se vse ostale zdravstvene težave), ter se psa odda.
Jaz osebno si tega finančno ne morem privoščiti (pod 200€ stroškov pri enem psu ponavadi ni; so pa dali za veterinarje tudi 500€, da je bil pes primeren za oddajo), prijateljica pa si k sreči lahko to privošči, tako da pač pomagam z oglaševanjem in namestitvijo če je le mogoče.
V pogodbi je zapisano kaj se od posvojitelja pričakuje. Dobra prehrana, redna cepljenja, kastriranje (če pes slučajno ni bil kastriran prej), veterinarska oskrba po potrebi, bivanje (v hiši, stanovanju, pesjaku, ... pri manjših psih, ali pri tistih, ki bi jih zunaj zebe, morajo biti v hiši ali stanovanju; večji psi so lahko zunaj, vendar pod nobenim pogojem na verigi)...
Če se pogodbe ne spoštuje, se lastnika opozori, nepravilnosti se skušajo odpraviti. Če pa lastnik opozoril ne upošteva, lahko pride do odvzema.
Tudi če lastnik psa iz kakršnih koli razlogov ne more/ne želi več imeti, ga lahko vrne k nam, oziroma poišče drug dom, in nas s tem seznani.
Do zdaj, so k vsi psi dobili super domove, upam da bo tako tudi naprej
@mamomu: sem videla da imaš tibetančke, super psi
To, kaj vse pa uspejo ljudje vprašati (in dejansko resno mislijo s temi vprašanji), mi je pa tudi znano...
Kakor koli, Neli in Onix še vedno iščeta novi dom