Oddaja se psička

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Kaj ti tu ne razumeš?? Vzame iz zavetišča ker bi prej ko slej tega psa uspavali ona pa jim s tem ponuja novo življenje! Res POHVALNO!! Veš, si ena izmed redkih - praktično izumrta rasa!
smile-1.gif
Doma imam mednarodno priznano psarno in ljudje sploh se ne zavedate s kakšnimi vprašanji mi ljudje hodijo preko telefona!!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
to tudi mene zanima. prosim ce napises kaj vec in kako je zadeva v praksi ce se pogodbe ne spoštuje.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Tako je ja. Iz zavetišča se vzame psa (tam se plača posvojnina v višini 55€) zato ker po 30ih dneh tam psa uspavajo. Potem se za psa poskrbi (ponavadi so bolni, skoraj vsi imajo tako imenovani zavetiški kašelj, pse se kastrira, očisti zajedalcev, rešijo se vse ostale zdravstvene težave), ter se psa odda.
Jaz osebno si tega finančno ne morem privoščiti (pod 200€ stroškov pri enem psu ponavadi ni; so pa dali za veterinarje tudi 500€, da je bil pes primeren za oddajo), prijateljica pa si k sreči lahko to privošči, tako da pač pomagam z oglaševanjem in namestitvijo če je le mogoče.

V pogodbi je zapisano kaj se od posvojitelja pričakuje. Dobra prehrana, redna cepljenja, kastriranje (če pes slučajno ni bil kastriran prej), veterinarska oskrba po potrebi, bivanje (v hiši, stanovanju, pesjaku, ... pri manjših psih, ali pri tistih, ki bi jih zunaj zebe, morajo biti v hiši ali stanovanju; večji psi so lahko zunaj, vendar pod nobenim pogojem na verigi)...
Če se pogodbe ne spoštuje, se lastnika opozori, nepravilnosti se skušajo odpraviti. Če pa lastnik opozoril ne upošteva, lahko pride do odvzema.
Tudi če lastnik psa iz kakršnih koli razlogov ne more/ne želi več imeti, ga lahko vrne k nam, oziroma poišče drug dom, in nas s tem seznani.

Do zdaj, so k vsi psi dobili super domove, upam da bo tako tudi naprej
smile-1.gif

@mamomu: sem videla da imaš tibetančke, super psi
smile-1.gif

To, kaj vse pa uspejo ljudje vprašati (in dejansko resno mislijo s temi vprašanji), mi je pa tudi znano...

Kakor koli, Neli in Onix še vedno iščeta novi dom
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sicer lepo od tebe, ker se trudiš. Ampak nekaj razčistimo ...

Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
zato ker po 30ih dneh tam psa uspavajo.

Tole je debela laž, ki je prišla od "nekje"! Nikjer psa ne uspavajo po 30h dneh oz. bi to storili le v primeru hude bolezni/poškodbe oz. v primeru, da v zavetišču ne bi bilo "dovolj" prostora (večina uradnih zavetišč ima skoraj vedno proste kapacitete, izjeme so določeni deli leta [novo leto, poletje] ampak tudi takrat nekako uspejo dobit dodaten prostor).

Zakonsko določen rok je 30 dni ko se psa NE SME uspavat, kar pa si večina bolholjubcev razlaga kot da gre 31 dan pes v večna lovišča! V praksi se uspava zelo malo živali pa še te samo iz prej omenjenih razlogov (bolezen, poškodba).

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
@mamomu: sem že čekirala parkrat vašo spletno stran
smile-1.gif

@Utisevalec: To se TAKO ZELO motiš, da si niti predstavljat ne znaš. V Sloveniji so mogoče tri zavetišča, ko psov in mačk ne uspavajo po zakonsko določenem roku. Od tam kjer pa mi jemljemo pse, pa jih uspavajo 31 dan, v nekaterih primerih pa tiste pse, ki jih ocenijo kot neperspektivne (plašne, "divje", ne preveč lepe, ...), se jih uspava že pred 30im dnem, in jih ima pri sebi da poteče teh 30 dni in dobi od občine plačano za vse dni, potem pa pač še uradno oznani njihovo smrt.

S tem pa se lahko debata o tem zaključi, in če nisi neposredno v tem, bi te prosla da se vzdržiš komentarjev o tem kaj je debela laž in kaj ne...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
@Utisevalec: To se TAKO ZELO motiš, da si niti predstavljat ne znaš. V Sloveniji so mogoče tri zavetišča, ko psov in mačk ne uspavajo po zakonsko določenem roku. Od tam kjer pa mi jemljemo pse, pa jih uspavajo 31 dan, v nekaterih primerih pa tiste pse, ki jih ocenijo kot neperspektivne (plašne, "divje", ne preveč lepe, ...), se jih uspava že pred 30im dnem, in jih ima pri sebi da poteče teh 30 dni in dobi od občine plačano za vse dni, potem pa pač še uradno oznani njihovo smrt.

S tem pa se lahko debata o tem zaključi, in če nisi neposredno v tem, bi te prosla da se vzdržiš komentarjev o tem kaj je debela laž in kaj ne...

Tudi prav, vem za dve zavetišči kjer niso psov uspavali že dalj časa pa sta verjetno dve največji v sloveniji (o mačkih nebi, ker so drug problem so pa tam spet drugačne rešitve) ..

Glede financiranja pa se spet motiš - vsaka občina je dolžna dajati denar ne glede na polnost zavetišča glede na nek količnik, ki ustreza št. registriranih psov na območju. Torej občina plačuje pavšal, ki je določen kot "prostor" na žival v zavetišču ne glede na to ali je žival tam ali pa je ni; večina zavetišč ima še zunanje donatorje, ki povečajo "uradno" število prostih mest v zavetiščih.

Skratka, če ti trdiš da se živali uspava prvi dan zato da je drugim omogočeno preživetje verjetno govoriš o nekem "črnem" zavetišču in ne o uradnem centru (za katere velja kar sem napisal).

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tudi prav, vem za dve zavetišči kjer niso psov uspavali že dalj časa pa sta verjetno dve največji v sloveniji (o mačkih nebi, ker so drug problem so pa tam spet drugačne rešitve) ..

Glede financiranja pa se spet motiš - vsaka občina je dolžna dajati denar ne glede na polnost zavetišča glede na nek količnik, ki ustreza št. registriranih psov na območju. Torej občina plačuje pavšal, ki je določen kot "prostor" na žival v zavetišču ne glede na to ali je žival tam ali pa je ni; večina zavetišč ima še zunanje donatorje, ki povečajo "uradno" število prostih mest v zavetiščih.

Skratka, če ti trdiš da se živali uspava prvi dan zato da je drugim omogočeno preživetje verjetno govoriš o nekem "črnem" zavetišču in ne o uradnem centru (za katere velja kar sem napisal).

Tudi jaz vem za 3 zavetišča, kjer psov ne uspavajo, in jih imajo tudi po več let. Vem pa tudi za to zavetišče, od koder mi jemljemo pse. In tukaj počnejo to, kar sem zapisala. Sploh pa se ne mislim s tabo o teh stvareh prerekat. Ne pa si zatiskat oči in precenjevat zavetišč, na podlagi dveh urejenih zavetišč v Sloveniji.
Nisem pa rekla da se živali uspava prvi dan, zato da se drugim omogoči preživetje, ampak zato, da denar od občine dobi, stroškov za psa pa nima, ker ga je že prvi dan uspaval.

Glede parjenja psičke, pa bi rekla tako... Preden psička psihično in fizično dozori, preden opraviš z njo šolo in vzrejno dovoljenje, bi rekla da je stara nekje okrog dveh let. Ker predvidevam da se sprašuje za rodovniško psičko, saj mešančkov je po zavetiščih že dovolj in ne želimo namerno povečevati tega števila, a ne?
sprasujem se.gif

karel

Pripravnik
14. jun 2010
58
0
6
31
polhov gradec (kranj-dijaški dom)
psička je sedaj stara 8 mesecev in je dobila prve menstruacije.
ne psička nima rodounika sem pa imel namen pariti z rodovnikom

kako se doda sliko?
bi še kakšno slikco pokazou

951452-aika.jpg

Priponke

• 951452-aika.jpg
    951452-aika.jpg
    33,9 KB · Ogledi: 157
Nazadnje urejeno:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Recimo sem naloži sliko in kasneje, ko boš odgovarjal tukaj na forumu, klikni na "Slika" in kopiraj link iz slikomata.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Karel, ne zameriti ampak psov brez rodovnikov in brez vzrejnega dovoljenja se ne pari, pa če jih imamo še tako radi in, če so še tako "luštkani". Mladiči so na koncu mešanci (pa čeprav morda čistokrvni), katere je težko oddati.

Meni osebno čistokrvnost, rodovniki, ipd. ne pomenijo nič a kaj bo, če na koncu npr. treh mladičev ne boste mogli oddati? Jih boste obdržali?

karel

Pripravnik
14. jun 2010
58
0
6
31
polhov gradec (kranj-dijaški dom)
od moje psičke oče ni imel rodounika pa so vseeno oddali vse pse imeli pa so jih 6
meni se ne gre za to da bi prodajal pse
vsi pravijo da je vseeno bolje da ima psička vsaj enkrat pladiče preden se jo sterilizira
zato pa sem vprašal da če jo bi že imel namen pariti bi jo z rodovnikom

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
zdaj ne vem kako je s tem ce nekdo ima rodovnik drug pa ne...

drugace pa iz prve roke, pri nas imamo zdaj leglo, mladicki so stari 1 teden. so pa rodovniški, psička je pa stara dobri 2 leti.

na sliki so stari 1 dan, jih je 7, pa vsak je imel prek 500g ko se je rodil, tako da so kr konkretni :D zdaj pa dodajo skoraj 100g na dan. vidno rastejo.
30859_1440743892203_1041234622_1261734_7835828_n.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik karel pravi:
psička je sedaj stara 8 mesecev in je dobila prve menstruacije.
ne psička nima rodounika sem pa imel namen pariti z rodovnikom

kako se doda sliko?
bi še kakšno slikco pokazou

Glede na na to kako ji visijo ušesa in kakšno ima masko oči bi rekel da je bil oče daleč od aljaškega malamuta!
evil.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Karel, psički je vseeno če ima mladičke ali jih nima, pri sterilizaciji to nima nobenega vpliva. Tudi če boš paril z rodovniškim psom, bodo psički uradno mešančki, in mešančkov je v zavetiščih ogromno (tudi takih ki so podobni malamutom).
Tako da, najboljše za njo boš naredil, če jo daš sterilizirati.