Ocena tveganja za fotografsko dejavnost

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Torej, prejle me klice ena gospodicna (zal nisem poslusal od kod, ker me takrat, ko se je predstavljala, se ni zanimala), da moram imeti Varstvo pri delu in narejeno oceno tveganja.
VPD imam narejen pri delodajalcu (sam imam popoldanski s.p.), ocena tveganja pa je obvezna. Ker se mi vseeno zdi skoda denarja - mislim, da je rekla za pop. s.p. 60+ddv - me zanima, ali imate vsi to zadevo in ali ima kdo primer za fotografsko dejavnost? Baje, da si jo lahko izdelas sam.
Ker tveganje, da mi pade objektiv na nogo je zelo majhna, ker zadevo merkam
hysterical-1.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Če je še tako kot je bilo, potem ocena tveganja ni vedno obvezna. Lahko podaš izjavo ki se sklicuje na

13. člen pravilnika (seveda če zadostuješ pogojem iz 6.člena).

(izjava o varnosti za male delodajalce)
Delodajalec, ki ugotovi, da ni nevarnosti in tveganj po 6. členu tega pravilnika, zaradi katerih bi bilo potrebno določiti ukrepe za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu ter zaposluje manj kot deset delavcev, poda izjavo o varnosti v obliki, določeni v prilogi II tega pravilnika.
Delodajalec, ki ugotovi, da obstojajo določene nevarnosti in tveganja in zaposluje manj kot deset delavcev, mora določiti ukrepe za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu in poda izjavo o varnosti v obliki, določeni v prilogi III tega pravilnika.

Poišči pravilnik, morda ta člen še obstoja.

Lp

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Kakor sem na hitro preletel, zadostujem 6. clenu.. Se pa lahko samo nasmejis ob vsem teb
smile-1.gif

edit: je bil pa zakon sprejet 2000 in kot kaze ni novejse razlicice.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Čelada in varnostni čevlji z jekleno kapico. V primeru, da ti pade objektiv na nogo.
Aja v tem primeru še zaščitna očala, če pri tem špricne kakšen špliter stekla proti očesu.

Svašta, samo da nekdo kasira. Vprašaj službo pri kateri opravljate VPD na firmi. Boš dobil najbolj zanesljive informacije. Nas je gnjavlja neka firma iz Kranja se mi zdi in pošiljala teste za VPD. Seveda so lepo kasirali za "certifikat" po glavi. Ko pa je prišel na "obisk" inšpektor iz varstva pri delu pa je povedal, da tisti testi ne veljajo za našo panogo in smo dejansko brez opravljenega testa iz VPD. Naslednje leto kliče taista gospodična in hoče zopet prodati svoj test in zgrožena kriči v slušalko, da so njihovi testi čisto OK in ji naj povem kdo je bil inšpektor in bo ona njemu razložila...

Zato pa, "najceneje" je, če vprašaš varnostno službo in ti bodo razložili kaj rabiš in kaj ne.
Jst se ne odzivam več na ponudbe preko telefona. Žal...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
- 400mm f2.8 ti pade na nogo in ti jo poškoduje
- greš slikat smučanje, nimaš derez, padeš in se poškoduješ
- slikaš proteste, nimaš čelade, dobiš granitno v glavo
- slikaš v množici, gledaš skozi iskalo, nekdo te rukne in ti iskalo poškoduje oko

To je nevarn poklic
grin1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Danes je klicala se 1x.. sem si zapolnil iz kje: ZPV zavod za požarno varnost in varnost pri delu Ljubljana. Kakor sem pogooglal, kar dosti tezijo
smile-1.gif
Danes sem rekel, da nimam casa.
Jutri bom pa verjetno, da me sef grdo gleda, ker imam opravka s pop. s.p.jem in naj poklice popoldan po 16. uri (delajo pa do 15h :-D )

moteco

Pripravnik
12. avg 2010
60
0
6
www.dominatus.si
mislim... čist noro no. to je pa ta država k ne pelje nikamr
smile-1.gif

normalno je, da če delaš kakšno bolj fizično delo oziroma neko delo, kjer se lahko poškoduješ, da opraviš to. za fotografiranje pa je res malo smešno no
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ko so mene taki nategovalci napadali, so me takoj zabili:
'a tankate v avto?'
'ja seveda'
'no vidite, opravka imate z nevarnimi vnetljivimi tekočinami!'

Kako sem tankal vsa leta prej, brez izdelanega elaborata res ne vem. Še dobro da nisem kaj vrgel v zrak.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ko so mene taki nategovalci napadali, so me takoj zabili:
'a tankate v avto?'
'ja seveda'
'no vidite, opravka imate z nevarnimi vnetljivimi tekočinami!'

Kako sem tankal vsa leta prej, brez izdelanega elaborata res ne vem. Še dobro da nisem kaj vrgel v zrak.
hysterical-1.gif