Obrtna zbornica - odjava, da ali ne

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Torej, zanima me koliko od vas še vedno vztraja pri obrtni? Ste še z njimi ali ne?
Kaj zgubiš, če se odjaviš?
Sam sem jih samo enkrat koristil, ko smo morali vsi kovinarji pridobiti certifikat - so imeli pogodbo z enim podjetjem, ki nam je potem ceneje uredil ta certifikat. Sicer se je potem izkazalo, ko sem parim svetoval to podjetje, da so tudi oni dobili po enaki ceni, čeprav niso v obrtni.
Kakšne so vaše izkušnje?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Jaz sem član... Koristim nič! Če se odjavim izgubim obrtno dovoljenje če sem prav seznanjen. V 12 letih me ni nihče vprašal za njega. Ko ne ga ne bom imel več me bo ziher prvi mesec kak inšpektor vprašal za njega... Sem pa kar lep kupcek denarja v tem casu zmetal stran...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Jaz sem odjavljen od takrat, ko je bilo to možno. Zame je sprememba le to, da na leto prišparam lep znesek.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Če se odjavim izgubim obrtno dovoljenje če sem prav seznanjen.

Če opravljaš regulirano dejavnost MORAŠ imeti obrtno dovoljenje, sicer je isto, kot da bi delal na črno.

Uredba o obrtnih dejavnostih (Uradni list RS, št. 63/13)

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Če se odjavim izgubim obrtno dovoljenje če sem prav seznanjen.

Če opravljaš regulirano dejavnost MORAŠ imeti obrtno dovoljenje, sicer je isto, kot da bi delal na črno.

Uredba o obrtnih dejavnostih (Uradni list RS, št. 63/13)

Saj obrno dovoljenje ima, vprašanje je, če obrtno dovoljenje poneha veljati z izstopom iz OZ? Kar pa po moje ne!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Obrtno dovoljenje dobiš na podlagi vpisa v Obrtni register. Včasih je bil za vpis pogoj članstvo v OZS, zdaj ni več potrebno.

Premalo sem citiral, razlaga je bila za "V 12 letih me ni nihče vprašal za njega."