Obročki ali tesnilo

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Živjo

Avto je Accent 1.5 gls, l.98.
Kaj mislite, da je narobe z avtom, vode sem v 15tkm vlil notri 2dcl, olja pa spije 1litr/2000km. Avto ima normalno porabo, normalno se pelje v glavnem dela.
Predno sem tole posnel sem ga ogrel
Kok pa pride menjava tesnila glave in menjava obročkov. Mehanik ima 15 evrov/uro.
V bistvo me zanima končen znesek popravila.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
In kako ti po filmčku sklepaš da imaš fuč obročke in tesnilo?
Vprašaj mehanika za strošek?(čeprav ne vem zakaj bi bil potreben?)
Olje res precej popapa, samo najprej povej kakšno olje vlivaš v njega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Imaš kaj mastno pod avtom? Če ne veš, (ne parkiraš na asfaltu, betonu) parkiraj nekaj časa nekam pod streho, pa daj večji karton pod avto. Če bo kaj olja na njem, potem tudi temu posveti nekaj pozornosti.
Ali sam motor že kaj "diha". Motor vžgi, pa potegni, šibko od olja ven. Če se bo kaj precej ven kadilo, ali celo olje špricalo, potem se ti res nič kaj preveč dobrega ne obeta.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
To na videu je para kondenza in nima nobene povezave z porabo olja. Ce rabi olje potem ga vlece v cilindre mimo teflonov na sesalnih ventilih ali pa mimo batnih obrockov.2 deci vode je zanemarljiva kolicina ki je tudi ne povezujem z porabo olja.Naj ti prvo menja teflone brez podiranja dol glave in potem bos videl...sicer pa bo mehanik ze glede povratnih plinov na oddusniku in nadtlaka v karterju ocenil stanje batnih obrockov .

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Žajfa pusti tako kot je in drži se pravila številka ena za vzdrževanje

Ne šravfej dokler dela..... Hyudaji pač kurijo olje pa pika.... Če pa hočeš nepotrebne stroške pa le navali....... To kar pa teče iz avspuha je pa kondenz.....nič strašnega....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Očitno on misli da mu iz izpuha teče voda in olje, ali celo huje, še dobro da ne pomisli, da mu iz izpuha teče kar bencin,

Bodi pozorne na izpuhe drugih avtov. Teče jim ravno tako kot tebi(ki btw samo kaplja) , nekateri ko speljejo pri semaforju, spustijo čez izpuh več kot pa ko kuhaš šnopc (v curku, mogoče pol deci kondenza) .

Ne preveč jamBrat. Vozi in se ne sekiraj.
Ko pa ti bo plavo kadil in ko se boš dušil v dimu potem paje čas za obisk mehanika.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Jaz sem tole posnel, zato da sem se prepričal, če kaj plavega kadi, ker mi pač ole kur, tisto vem, da je kondenz.

Zakaj potem porab avto 5 litrov olja ob penzionarski vožnji, če ga bi tiščal bi bila poraba še večja.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
daj noter 15w40 in ga po pozrl pol manj. Menjavat pa ko bo plavo kadil. Najprej zacnejo puscat tefloni

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.363
5.652
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
daj noter 15w40 in ga po pozrl pol manj. Menjavat pa ko bo plavo kadil. Najprej zacnejo puscat tefloni

Bi ostal pri mnenju dsf.........(stari---mišljeno kod model) Hyundai pač pijejo olje........pri meni je bilo z 15w40 mineralcem še slabše kot z kako polsintetiko......s tem da kadi nč

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz sem v Golfa 2D z "novim" motorjem nalil 10W40 sintetiko pa ga je zrl, sedaj z mineralnim 15W40 pa je v redu

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Živjo

Avto je Accent 1.5 gls, l.98.
Kaj mislite, da je narobe z avtom, vode sem v 15tkm vlil notri 2dcl, olja pa spije 1litr/2000km. Avto ima normalno porabo, normalno se pelje v glavnem dela.
Predno sem tole posnel sem ga ogrel
Kok pa pride menjava tesnila glave in menjava obročkov. Mehanik ima 15 evrov/uro.
V bistvo me zanima končen znesek popravila.

hahaha kake sexy hlače
aplauz.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
kaj... moj accent tudi pije... sem dal drugo malo bolj gosto olje noter pa je nehal pit. čisto preprosto

če pa te cena zanima pa pokliči na servis in jih tam povprašaj... oni verjetno vejo ali?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ali ob zagonu mogoče pritisneš na gas? Jaz ga odkar ni več ročnih zaugov nikoli. Pri tastu sem rabil pet let, da sem ga navadil. Njegova hči je pa bolj bistre sorte in je po dveh letih pokapirala
smile-1.gif
.
Poizvej na servisu kako rešujejo porabo olja. Če je kakšna poceni rešitev potem že drugače pa brez veze, ker je avto manj vreden kot generalka (žal). Mislim, da je nekdo na Hyundai forumu že menjal teflone pa ni bilo kaj dosti bolje. Malo preglej njihove debate na to temo.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
kaj... moj accent tudi pije... sem dal drugo malo bolj gosto olje noter pa je nehal pit. čisto preprosto

če pa te cena zanima pa pokliči na servis in jih tam povprašaj... oni verjetno vejo ali?

Kok ti ga spije?

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Sem probal tud to opcijo dat 15w40, ampak sem pri naslednjem servisu dal notri 10w40.
Avto je redno serviseran.

Sicer pa sem že dobil en odgovor iz servisa in pravi, da je lahko glava + oljni obročki (DRAGO POPRAVILO)ali pa lahko tud poskusim z menjavo druge znamke olja ali kakšni dodatki.
PO nasvetih drugih sem dal notri takrat OLMO 15w40, ampak ni nič bolje, potem sem menjal olje in dal notri castrol.