Obnova stanovanja

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Bliža se čas primopredaje in s tem tudi obnove.

Najprej kopalnica in WC.

Gledam najprej te vgradne kotličke, ki so pa obupno dragi. Kaj vzeti, geberit ali liv?
Je kdo to poskušal sam montirati?

Malo me skrbi, ker je sedaj odtok precej odmaknjen od zidu, ker gre za klasično wc školjko. Sedaj pa ali prestaviti odtok bliže steni ali tako ven zid potegniti? hmmm

Vprašanje se mi pojavi tudi okrog keramike, kateri cena je od akcijskih 12 eur na m2 (firma Azulev) pa tudi do 50 ali več eur za m2.
Pozna kdo to firmo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Ko si bos nabral bordure in vzorce bo cena keramike se x2.
Glede vgradnih kotlickov nimam pojma. Ga ne maram. Ce ze, bi naredil tako, da bi zgornjo polico lahko odprl za servisiranje. Razen ce so sedaj kaj novega naumili.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Včasih so bili problemi z livom, ker je plastika pokala. Naj bi sedaj zadevo odpravili. Sam sem vseeno vgradil geberite. Mi ni, da bi še enkrat zbijal.

Hanzi, vgradni je zakon. Tišji in nič prostora ne vzame. Sam sem oba vgradil v steno in nimam police. Servis se pa dela skozi tipko.

Nazadnje urejeno:

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Včasih so bili problemi z livom, ker je plastika pokala. Naj bi sedaj zadevo odpravili. Sam sem vseeno vgradil gaberite. Mi ni, da bi še enkrat zbijal.

Hanzi, vgradni je zakon. Tišji in nič prostora ne vzame. Sam sem oba vgradil v steno in nimam police. Servis se pa dela skozi tipko.

geberit?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

nama je tudi vodovodar predlagal geberit, tako da sva to "naredila" pri obeh wc-jih. To da se karkoli pokvari, je menda redko. (glede odtoka ti žal ne znam pomagati, razen to, da sva midva tudi imela klasične školjke, sedaj je pa geberit)

Ploščice sva pa midva vzela od Imola Ceramica, cena je bila cirka 14-16 evrov na kvadratni meter, dobila sva jih pa v Ke-ringu. Najprej sva si pogledala malo v trgovini, nato pa sva na internetu vse pregledala in si izbrala še bordure in pa školjkice (v trgovini so imeli razstavljene samo delfinčke)

perssak

Pripravnik
15. feb 2009
66
0
6
koroska
ko sva z mojo prenavljala sva ploščice našla v merkurju cena dobrih 7 evrov m2 malo preglej midva ima plošæice firme gorenje in niso najcenejše ,sam ko jih najdeš kje da jih imajo v akciji ,si zmagal. Tudi okrasne rožice sma vzela gorenjske je pa res da so drage okrasne ,glede kotlička pa geberit jih ima kolega v gostilni že 3 leta pa je brez problema - v gostilni so v enem mescu uporabljeni skoraj kot doma v enem letu

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Odtok ti vodovodar sigurno lahko premakne v steno, kar je meni veliko boljsa varianta, kot pa da ga odmaknes od stene in obzidas . Ce so ti geberit predragi, si oglej se firmo Viega, liv pa raje ne. Vsaj take informacije sem jaz dobil, ko sem kupoval. Imam Viega kotlicek in sem zaenkrat zadovoljen (je pa res da ga uporabljam sele pol leta).
Sam imam neko spansko keramiko Organza, za katero sem dal okrog 18eur na m2. Sicer je sam izgled 1A, res lepa keramika, vendar pa keramicar ni bil najbolj vesel
smile-1.gif
Slaba kvaliteta keramike. Na sreco sem imel odlicnega keramicarja, ki je te napake dobro skril. Talno keramiko pa imam Gorenje zebrano 3 L je pa dobra kvaliteta.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Očitno bo geberit za wc, cene pa so zelo različne, tako da se splača malo pogledat.

Za bide bom pa vzel verjetno kar od LIVa. To le ni tako delikatna zadeva.

LP!

halomojstri

Zelenc'
29. apr 2012
1
0
1
xy podjetje specijalizirano za prenove stanovanj in kopalnic... Dobrodošli na naši spletni strani.

Nazadnje uredil moderator:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja ,imam je srednji rang in cena je tudi temu primerna ,sem že montiral to sanitarno keramiko od školj ,bidejev ,umivalnikov in tuš korit pa so se mi zdela dokaj kvalitetna .

pozdrav.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja ,imam je srednji rang in cena je tudi temu primerna ,sem že montiral to sanitarno keramiko od školj ,bidejev ,umivalnikov in tuš korit pa so se mi zdela dokaj kvalitetna .

pozdrav.gif

WC in bide me staneta cirka 200 eur, model Erika Pro.

Dobi se tudi oboje skupaj za 100 eur, ampak tistega raje ne bi vzel.