Obleka, kakšen material?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Nisem našel bol primernega oddelka za tole vprašanje, zato bom poknil kar v Čvek.

Potrebno si bo omisliliti kakšno bolj poslovno oblačilo. Kar pa pomeni dolge hlače, nogavice, čevlje in dolge rokave. Ker so zunaj zelo prešerne temperature me zanima, če morda obstajajo kakšni materiali, v katerih človek vseeno ne šviha ko kuhan rak, oz kako vi vsi - ki se vsakodnevno oblečeni tako - bojujete proti prekomernemu švicu?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Svilena srajca in obleka (čeprav če začneš švicat se začne neprijetno lepit na telo), če ti bo svila predraga pa vsaj bombaž, volna je spet draga oz. je bolj primerna za mrzlejši čas. Čevlji pa obvezno znotraj in odzunaj v celoti usnjeni. Da se dobit tudi take, ki imajo zračenje v podplatih. Je višja cena, ampak se splača.

V glavnem se izogibaj umetnim materialom, čeprav so takšne obleke 2-3x cenejše od naravnih.

Še en nasvet: srajc ne kupuj v raznih butikih, ker so svinjsko drage, enako kvalitetne pa lahko dobiš v kakšni Modiani, Mani... Nazadnje sem 5 srajc kupil zelo poceni v Neckermannu ali Quelle, zlo ugodna cena, dve svileni in 3 bombažne.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Srajce - čimveč bombaža, samo ne 100%, ker so take ponavadi za ubit težke za zlikat. Mešanica z ene 10% sintetike dela čudeže. Tudi lan je OK, ampak se mečka.
Obleke - jaz nosim samo volnene. Tisti, ki trdi, da je volna samo za zimo, je poleti še ni poskusil. Samo ne navlečeš nase kakega "koca", ampak tanko volneno obleko. Zame ni boljše. Če si lahko privoščiš nekoliko bolj casual stil, pa lanena, samo ne pozabi, da se te zelo mečkajo.
Čevlji - usnje, usnje in še enkrat usnje. V lahkih elegantnih poletnih usnjenih čevljih (seveda z usnjenim podplatom) se da lepo preživeti. Seveda v kombinaciji z nogavicami s čimmanj sintetike.
Nad svilo osebno nisem bil nikoli pretirano navdušen, zato je ne nosim.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
no za obleko lahko povem...100% bombaž se kar fajn mečka....drgač je vredu
potem sem kupil murino obleko 500+€, runska volna 98% +2% svila...superca se dejansko ne mečka...je pa še vedno naravno ne švica se skoraj nič...je bolj za poleti

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
est švicam ful in vsaj kar se čevljev tiče bi rekel da Geox še najbolje lufta moje noge...

Ostalo pa še nabavljam, ampak je vse več ali manj bombaž... Gledat moram samo da ne zgleda preveč flekasto prešvicano, ker švical zagotovo bom...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če si bolj med ''švicarji'' potem si kupi malo bolj ohlapno srajco, najmanj pa se po mojih izkušnjah vidi na beli srajci (ali na črni, kar pa v primeru poslovne obleke seveda odpade).