Obisk CSD na domu

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Zadnje čase poslušam, da CSD (zdaj če so to kaki inšpektorji ali ne, ne vem) obiskujejo matere samohranilke na domu. Zdaj pa mene zanima, kako pristojnost imajo ti ljudje, in kje je to zapisano. Osebno sem mnenja, da se na moji nepremičnini, hiši in stanovanju lahko gibljejo tuje osebe brez mojega privoljenja samo v spremstvu policije in z sodnim nalogom v roki. Pa ne mi rečt, saj dimnikar tudi pride k tebi domov.... to je druga zgodba.

Kako pa je s temi lešinarji? Obstaja zakon, kako osebo legitimirat, oziroma kako jo nagnat iz dvorišča?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lahko ima generalno pooblastilo.
dolžan se je identificirati z izkaznico

z vsem se strinjam, sem pa mnenja, da še premalo hodijo okoli. zadeve pač niso zakonsko urejene.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Zadnje čase poslušam, da CSD (zdaj če so to kaki inšpektorji ali ne, ne vem) obiskujejo matere samohranilke na domu. Zdaj pa mene zanima, kako pristojnost imajo ti ljudje, in kje je to zapisano. Osebno sem mnenja, da se na moji nepremičnini, hiši in stanovanju lahko gibljejo tuje osebe brez mojega privoljenja samo v spremstvu policije in z sodnim nalogom v roki. Pa ne mi rečt, saj dimnikar tudi pride k tebi domov.... to je druga zgodba.

Kako pa je s temi lešinarji? Obstaja zakon, kako osebo legitimirat, oziroma kako jo nagnat iz dvorišča?

Verjetno ob prošnji za € tudi podpišeš, da te imajo pravico preveriti ali pa so to zdaj dodali v kak zakon.
Ne vem zakaj jih ne bi mogel nagnati, saj ti tudi policisti ne smejo kar tako vstopiti v stanovanje.

Menda jim itak sosedje vse povedo, pa tamali v vrtcu...
smile-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Saj zato pa smo tam, kjer smo. V Sloveniji folk misli, da je socialna pomoč in vsi ostali priboljški in nadomestila iz državne malhe kar od Boga dano.
V Nemčiji ti pride inšpektor (oz. dva, ker hodijo v parih) v stanovanje in prečekira vse živo. Pogleda ti v omaro in čekira znamko cunj, ki jo nosiš. Če imaš kaj fensi šmensi, oz. dokaj drago blagovno znamko, te že buzerirajo v stilu, da ti bodo zmanjšali podporo itd...

Skratka, pri nas ni nobene kontrole nad socialnimi transferji. Če bi se to kontroliralo, tako kot je treba, potem ne bi bilo sedaj potrebno tako drastičnih ukrepov uvajati.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
itak okvirji z bmw-ji

En tak BMW za štiri jurje, doma pa podrtija, v kateri nihče ne bi hotel živet. In ja, štiri jurje pri tej podrtiji ne bi spremenilo ničesar.

Po drugi strani imaš pa mamice in ate "samohranilke", ki s hudimi mecami vozjo otroke v vrtec, majo po deset stanovanj, ki jih oddajajo, pa vse dohodke imajo prek firme zrihtane tako, da vrtca ne plačujejo skoraj nič.

Jst vem, kdo je po mojem mnenju prasec...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.976
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Tudi sam poznam kar nekaj parov z otroki, katerie partnerke so kvazi samohranilke! Zaradi takih moj otrok 3,5 leta ni dobil vrtca, OK res pa nisem tožibaba!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
Kar naj pridejo. Se kavo jim skuham. Nic ne skrivam. Zato me bo pa to najbrz teplo z novo odlocbo katero cakam ze 4 mesece. 8888 imas veliko sans da tvoj otrok dobi mesto mojega otroka. Grem "zivet" v krasko jamo. Tam ne rabim vrtca.

Nazadnje urejeno:

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kar naj pridejo. Se kavo jim skuham. Nic ne skrivam. Zato me bo pa to najbrz teplo z novo odlocbo katero cakam ze 4 mesece. 8888 imas veliko sans da tvoj otrok dobi mesto mojega otroka. Grem "zivet" v krasko jamo. Tam ne rabim vrtca.
Kdaj bo pogreb?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
off: hanzi... dobra ideja podpis, kjer pa me motijo predvsem napake:
1. vojak ne riskira življenja za 1.000€; če gre v tujino na misijo ima plačo veliko višjo. Pri nas je pa vsak delavec, ki ne dela glih v pisarni enako ogrožen kot vojaki (imam par kolegov)
2. Se strinjam. Veliko ljudi rešuje življenja tudi brezplačno a gasilci bi si zaslužili vsaj povprečno plačo.
3. Noben učitelj ni plačan samo 900€. Lani sem imel ponudbo za službo (učitelja), kjer bi v dveh letih prišel na cca 1.800. Butec sem zavrnil.
4. Zdravniki nimajo le 1.000€ plače
5. če pri vseh pišeš neto plače bi bilo pravilno, da jih tudi pri politikih.

Če bi imel notri prave cifre bi imel tvoj podpis pravo sporočilnost - tako je pa le zavajujoč zmazek

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tudi sam poznam kar nekaj parov z otroki, katerie partnerke so kvazi samohranilke! Zaradi takih moj otrok 3,5 leta ni dobil vrtca, OK res pa nisem tožibaba!

...upam, da se vsaj zavedaš, da takim socialne trasnferje vseh sort plačuješ tudi ti (tako ali drugače).

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Kako pa je s temi lešinarji?

Se je za vprašat kdo je v tej zgodi lešinar ...

Ma jebo te. Mati dobi otroških doklad 22eur. Si ji fouš....

če jih dobi upravičeno potem ji ni noben fouš verjento je tud teh 22€ premalo, ............če pa neupravičeno potem je tud to preveč.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Imaš prav, nimajo vstopa k tebi. Ampak, če zaradi tega ne morejo ugotoviti dejanskega stanja, lahko pozabiš, da bosta ti in tvoja vlekla denar iz naslova matere samohranilke oziroma zaradi tega bolje finančno prišla skozi. Če prav razumem, je fora v tem, da bi nekdo rad uveljavljal samohranilko, ki pa v resnici živi v zunajzakonski skupnosti.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.976
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Saj pravim, nihče ne reče da se morata poročiti, le prijavita se naj kot zunaj zakonska zveza, toda ne, nekateri izkoriščajo, drugi fašemo!

Hanzi, ne skrbi, še dolgo boš težil!

Nazadnje urejeno:

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Ko je že nekdo omenil Nemčijo. V takšnih primerih pogledajo tudi zobne ščetke, obutev, ki je pri hiši... pač vse znake, ki kažejo na večje število prebivalcev.