Občasna uporaba Linuxa - kaj narediti?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Za potrebe študija bom občasno na prenosniku potreboval Linux, ker se bom moral naučiti uporabljati LaTeX, Open Office, Gimp, Mathematico.. potem ga pa verjetno ne bom več potreboval, Linuxa namreč. Kaj je v moji situaciji najbolj smotrno narediti za to "obdobje učenja"? Emulacija v Visti, live cd ali inštalacija? Inštaliral najraje ne bi, ker se mi, roko na srce, ne da (sploh pa ubadanje z driverji), pa še plac mi bo zavzel. Mnenja, predlogi... hvala.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Mogoče ena ideja:

potegneš iz VMwarove strani VMware Player in potem iz njihove strani tudi applicance, se pravi že narejeno virtulano mašino z že instaliranim ubuntujem recimo itd. Pa boš lahko potem isti VM imel tudi doma, pri punci, ljubici itd
smile-1.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Kot je meni znano, imaš LaTeX, Open Office, Gimp tudi za Windoze. Če ti pa Linux diši, pa kar navali. Več znaš, več veljaš.
zmaga.gif

Najprej preizkusi več live distribucij in potem nadaljuj s tisto, s katero bo iz prve vse delalo.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
matix če si FRI potem bo knoppix zakon ko bote imeli motif :D

meni je v knoppixu super deloval medtem ko sem se na ostalih distribucijah dost zaibaval, da sem spravil v tako delovanje kot je na faxu

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Opa, odlična zadeva, hvala. Par klikov in Ubuntu je nameščen.
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Wubi bi bil idealna rešitev zate. Enostavna namestitev in odstranitev.

LP
Mirko

To je super stvar, sem jaz tudi to prakticiral pred kratkim. Potem sem pa za internet, multimedio in ostale stvari uporabljal Linux, kar pa nisem dobil za ta OS, sem pac preklopil na XP.

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Sem zinštaliral. Dam reboot izberem ubuntu, potem piše loading in se odpre command line pa nikamor naprej. Help?

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Ne se smejat sem totalni noob. Vpisal sem up. ime pa geslo pri inštalaciji, bi ga moral še kje?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pri instalaciji si ga vpisal in potem ga moras se vedno, ko se prijavis v Linux oz. ga pozenes. Si instalacijo pustil do konca ali si slucajno kaj prekinjal ali preklical ? Ce lahko naredis printscreen bo lazje za svetovanje.

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Težka bo s printom. Se pa pojavi command line še v dosu--> torej reboot--->izberem ubuntu--->je slikca ubuntu pa una črta kao loading-->nato črn ekran(dos) in command line kjer svetuje da za ukaze vtipkam help, to sem pogledal pa probal par ukazov pa nič ne prime...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Cudno, nic jasno, kot da bi pri namestitvi kaj preklical in se namestitev nebi izvrsila do konca. Kako si pa namescal Linux ?

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Bom še 1x inštaliral pa da vidmo.

-------

edit
INštaliral sem z WUBI-jem.
Evo stvar na novo inštalirana dam reboot, mi da na izbiro visto al ubuntu zberem ubuntu, piše loading potem se pa kle ustavi:

Nazadnje urejeno:

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
No v glavnem na laptopu mi noče zagnat ubuntuja, sem probal še na domačem računalniku, pa dela v prvo.

Zanimiva zadevca za malo poigrat se...

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:
Bom še 1x inštaliral pa da vidmo.

-------

edit
INštaliral sem z WUBI-jem.
Evo stvar na novo inštalirana dam reboot, mi da na izbiro visto al ubuntu zberem ubuntu, piše loading potem se pa kle ustavi:

Isti hudič je bil pri meni. To se zgodi zato, ker se windowsi ne končajo pravilno (tako piše na ubuntu forums). Pojdi v windows, run (zaženi), vtipkaj chkdsk /f in klikni ok. Rebootaj winse, nato pa še enkrat zaženi in bootaj ubuntu.