Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ti si ........ Kaj ima število pikslov z velikostjo črk?
NIČ! Ker so velikosti črk podane drugače. Jaz imam 15 palčni zaslon 1400x1050, 26 palčnega z 1920x1200, pa so črke enako velike. Zakaj? Ker je ločljivost vedno podana na mersko enoto.
Razširjena enota je recimo DPI.
Koda:
dimensions: 1400x1050 pixels (304x228 millimeters)
resolution: 117x117 dots per inch
Hm, ti moras biti pa posebno brihtne sorte, da si uspel napisati isto, kar sem napisal jaz, hkrati pa se se delati, da je to nekaj drugega
Napisal si: "Točno tako. 1366x768 je za 11 palčne zaslone, ne pa za 16.
Kdo si je sploh zamislil tako bedasto ločljivost na tako velikih zaslonih?"
Moj odgovor je bil: "Kaj je pa narobe z njo ? Ne vidijo vsi super dobro, ta locljivost je priblizno taka kot 800x600 na 4:3 15" monitorjih (kar je za mnoge starejse ljudi se najvec, kar normalno vidijo z ocali, brez da bi se bilo treba z nosom nalepiti na ekran)."
Potem si ti spesnil citirano, kar je reiteracija tega, kar sem ze enkrat napisal, bom pa samo zate se ponovil, tokrat malce bolj obsirno.
Obe locljivosti (1366x768 na 16" sirokem ekranu in 800x600 na 15" ozjem ekranu) imata priblizno enako velikost pike, torej priblizno enako gostoto pik (dpi), ce ti je tako ljubse. Sistemski fonti, nastavljeni na default (kakor ima nastavljeno vecina uporabnikov), bodo tako na obeh zaslonih videti enako veliki, ce je pika enako velika. Bos zdaj ponovno napisal to, kar sem jaz zdaj ze dvakrat ?
Ker sem ravno par dni nazaj starejsi osebi, ki sicer ocitno normalno vidi (vozi avto itd.), pocasi pa ima zaradi starosti tezave s stvarmi, ki so relativno blizu, zmanjsal locljivost iz monitorjeve 1024x768 na omenjenih 700x600, je kljub "razmazanim" pikslom bila z rezultatom bolj zadovoljna, kot z native locljivostjo doticnega 15" 4:3 monitorja. Ergo, nekaterim ocitno ustreza taka locljivost, niso vsi samo taki, kakor ti, zato moj odgovor na tvoje wannabe-retoricno vprasanje