Nuvi - napacen firmware

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Sicer sem našel eno staro temo iz 2008 glede napacnega flashanja, ampak vseeno vprašam, ce je kakšna rešitev za napačno flashanje. Nuvi 215 je mrtev, se ne prižge, ne trza niti na usb. Je edina možnost vzet dol eprom in ga ponovno flešat?

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Mislim da je bila tisto moja tema. MOJ nuvi je še vedno MRTEV in mislim da je edina rešitev ta ki si jo opisal.
Moj se sicer prizge, vendar so je na ekranu mavrica in.... po nobenem postopku ga računalnik ne zazna. Pa mislim
da je tezava tudi v tem, ker sem imel nastavljeno "varno lokacijo" in če ker kode ne morem vpisati....in GSP ne
zazna satelita.... se tudi noče ali ne more odkleniti.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@kocka

Pod nalepko spodaj na desni imaš reset gumb stisni ga in probaj,če se bo potem zagnal,če je baterija prazna ga poveži na usb in potem stisni reset gumb in javi,če se kaj spremeni.

@Tjaz

Ti isto resetiraj nuvija potem se pa drži tega navodila za pre boot in flashaj z datoteko,ki je v raru .

Prst daš v levi zgornji kot ekrana in ga držiš

z drugo roko vklopiš nuvija in gumb držiš dokler ne vidiš na ekranu garmin logo

gumb spustiš prst na ekranu še pa zmeraj držiš.

Zaženeš updater.exe nastaviš na USB stisneš OK in počakaš da naredi do konca.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
popotnik
hvala za pomoč samo jaz imam Nuvi 310 tako da če imaš kak firmware zanj? Pa bom poskusil.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
tole imam jaz na ekranu , in pc ga po ne vidi.
1278178-nuvi310.jpg

Priponke

• 1278178-nuvi310.jpg
    1278178-nuvi310.jpg
    34,3 KB · Ogledi: 199

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Tudi če resetiraš,ti kaže samo mavrico?
Znaš prit v pre boot mode?

Ensure that the USB cable is to hand and ready to plug into the nuvi.
Hold down the power button on the nuvi and keep it held down. The screen will come on and then start to show Pre-Boot Mode across the bottom of the screen.

While keeping the power button held down, plug the cable USB cable into the side of the Nuvi. Then, on the computer, drag the file replacement_software.rgn onto the program Updater.exe.

select USB Device, and then click OK. You should still be holding the power button on your nuvi down.

Progress bars should appear on the Computer showing the installation progress. On the nuvi, the words Loader should appear on the screen. When this appears you can let go the power button.

Allow the loader to run, and then when the message "The update was successful appears" unplug the USB cable from the Nuvi

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Hja...znal sem priti....dokler je bil na NUVIju pravi firmware. In pred 2 leti ko sem nadgrajeval N670 in N310 sem skopiral narobe file.
Od takrat naprej...je tako. Bil tudi na Geosetu pa je po 10 min prišel nazaj in tudi on ni mogel rešiti. Edino kar je so mi prenesli
AR licenco na novega nuvija. HVALA !! za pomoč , samo očitno ne bo slo. Zvezdice pa vseeno dobiš.
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@Tjaz

Poveži nuvi na pc in odpri updater.exe

Vklopi nuvija in naredi kot ti piše za pre boot in se ti bo pojavil v updaterju.

p.s.

Sem imel v rokah že kar nekaj nuvijev,ki so bili na geosetu in so jim rekli,da se ne da nič naredit pa mi jih je še vedno uspelo usposobit.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
nuvi 215 nima reseta, zal.

Seveda ga ima.

Položi nuvija na mizo z ekranom navzgor.
Na spodnjem desnem robu boš videl nalepko na kateri ti piše nuvi 215 in pojdi z nohtom čez njo in boš začutil luknjico.
V to luknjo porini kulico in nuvi se ti bo resetiral.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pa se ti zaslon sploh vklopi vsaj malo ali sploh ne da nič od sebe,tudi če ga daš v avtu na napajanje?
Lahko probaš odstranit baterijo za par ur pa boš pol videl,če se bo pobral.
Če držiš prst na ekranu oziroma slediš navodilu za pre boot ti ga updater zazna?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Ze vse probal (razen polnjenja v avto, ker nimam avtopolnilca) in ne dela sploh, nic, tema. Tudi po odstranitvi baterije se ne zgodi nic. Verjetno je za smeti.

Podobne teme