Nuvi 255 ne gre več na USB?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Oj...

Mislim, da je nekaj je že bilo pisano na to temo pa vseeno... Imam Nuvija 255, ki sem ga normalno priklopil na PC, naložil nove karte, gsedaj pa se ne preklopi več v "PC mode". Ko pa priklopim na USB se pojavi slikca za povezavo na PC, gre una zelena črta, prikaže ekranček Garmin s PCjem, potem pa začne nalagati karte in deluje kot, da je na polnilcu baterije... Zanimivo je, da mi enako naredi še na enem PCju...

Naredil RESET, poizkusil tudi priklopit na USB v skritem meniju in naredit update za "računam" problem in mi updater reče, da ni naprave na voljo... Na PCju pa mi naloži gonilnike in v sistemu se pojavi GPS.

Kaj naj še naredim, da mi bo vrglo Nuvija v PC mode in lahko nalagam naprej?!

TNX
crazy1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej je nonstop v GPS mode.
Poskusi ga na novo flešat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi to je bilo ja. Premalo štroma za PC mode v kablu.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Resetiral, menjal kabel, menjal PC... To sem že prej naredil preden sem klical "SiOL"
smile-1.gif

Hec je, da sem nalagal karte, odklopim preverim, če je OK in ponovno priklopim nazaj. Od takrat mi naredi to kar sem opisal. Za
nekaj sekund začne leteti zeleni trakec, se pojavi slika, kot da je v PC modu, potem pa začne nalagati karte in deluje normalno kot
da je priklopljen na štrom. Ne morem ga flešat, ker ga PC ne vidi...
crazy1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Če je v gps načinu ga PC vidi, ampak preko programa Updater.exe ?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Nope. Sem bil v unem meniju, priklopil USB, PC naloži gonilnike in v sistemu se pojavi Garmin GPS.
Ko pa zaženem update.exe, mi pa napiše, da naprava ni na voljo...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Ka ti ni jasno - Billy GATEs sistem.
grin1.gif

Sicer se naš IT vedno jezi, ko mu ob PC problemih in njegovem standardnem odgovoru: "A si že restartal?" zabrusim, da mi še dandanes ni jasno zakaj hodijo taki kot on 4+ leta na fakulteto in potem na vsak problem odgovorijo z "RESTART".
17758-icon_confused.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Podoben problem pri flešanju n 1390. Zafrkavata USB vtičnici na PCju. Updater mi zazna nuvija šele, ko dodatno z roko pritisnem USB vtikač v določen položaj. Z istim kablom ni z nobeno drugo napravo problem preko teh USB portov. Ne pomaga niti menjava USB kabla. Sprobal sem kar tri, vsi novi.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Samo drugi dan mi je delovalo brez kakršnega koli problema...
rolleyes-1.gif

Se je zaciklo Nuvi, 2 PCja ali pa kar vse skupaj?! Po prespani noči pa so škrati zadeve uredili...
17758-icon_confused.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Ni šlo. Na napravi je bil še original CN 2008 in updejtan licenčen AR.
Na SD kartici pa nova karta CN 2012.2.

Saj pravim, da je naslednji dan use delalo tako kot je treba.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprasal.
Nuvi 255W ne prepozna vec nobene SD kartice. Zgodilo se je med navigacijo, je zablokiral, po resetu ne spozna vec SD kartice. Sedaj smo dali vse karte na Nuvija, dela vse mormalno. Ni mi jasno, kako ga pripraviti, da bi zopet cital SD. Za vsako mnenje se vnaprej zahvaljuje.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Uh, to pa ne vem, ga nisem jaz delal. Je pa vse izbrano v Italijanscini. Garmin z kartami na samem Nuviju deluje sedaj normalno, samo ne pa prepozna SD kartice. Tudi na racunalnik ga lahko normalno priklopis in vse dela OK.