Nuvi 250W nima GPS signala

yurer

Zelenc'
22. apr 2008
29
0
1
Obišči stran
Pozdravljeni

Na Nuviju smo naložili dodatne karte na SD kartico. Nekaj problemov je bilo glede kod ampak to je sedaj rešeno. Sedaj imam pred sabo problem katerega še nisem nikoli zasledil. Po vstavitvi spominske kartice v nuvija se je pojavilo okno (med nalaganjem kart) v katerem me je nuvi vprašal ali onemogočim GSP signal oz. sprejemnik. Tisto sekundo nisem niti šel za tem in pritsnil DA - onemogoči. Problem je sedaj sledeč. Nikjer ne najdem funkcije, ki bi mi omogočila ponovno vzpostavitev GPS-a. Nuvi z vsemi možnimi kartami mi ne pomaga če ne najde signala.

P.S. Poskušal sem tudi na odprtem (1 uro) pa največ kar sem dobil je 1 rdeča črtica. Nikjer nisem na forumu zasledil podobne teme za to vas naprošam za pomoč.

lp

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Poglej v meni nastavitve - navigacija. Mislim da je tam nekaj podobnega kot simulacija DA/NE ... Kaj imaš križec gor na črticah za GPS signal ?

yurer

Zelenc'
22. apr 2008
29
0
1
Obišči stran
Še enkrat sem pogledal pod meni navigacija in simulacija (vključena/izključena) je izključena. Križec na lestvici jakosti signala ni prisoten. Ka je morda možno, da je jakost signalo pogojena stem koliko je baterija polna. Logično bi bilo da ni ampak raje vprašam.

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
To kolko je baterija polna ne bi smelo vplivat na signal. Meni se je to enkrat zgodilo na nuvi 760 pa sem napravo zresetiral na tovarniške nastavitve pa je delalo.Probaj ta način ,men je pomagalo

Nazadnje urejeno:

yurer

Zelenc'
22. apr 2008
29
0
1
Obišči stran
Neverjetno ampak je tako. Nuvija sem napolnil nekje do polovice baterije in zagnal. Ne boste verjeli! Sedaj sprejema signale kot veliki. Torej ničesar nisem spreminjal. Napolnil in zagnal. Logike pa ni nikjer.

Hvala vsem za sugestije.

Lp

Roby11

Pripravnik
16. nov 2007
501
0
16
Maribor
Tudi meni se je opjavil isti problem. Sem naložil AR na SD kartico in ne najde satelitov oz. mi jih je našel po 15min iskanja. Sem probal s povrnitvijo na tovarniške nastavitve pa nič. Še kakšna ideja?

lp, robi

metalc

Pripravnik
22. sep 2007
57
0
6
Tudi jaz bi imel eno vprašanje.Kupil sem namreč garmin nuvi 250w z že naloženo AR2.0, ki pa ni na kartici SD ampak na napravi.Pa me zanima če se da to karto dograjevati?Mislim pa da je karta iz neta se pravi piratska.In še nekaj, ko grem na Hrvaško mi skoraj nič ne najde,sploh kraje za mejo.
Hvala
LP

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Metalc : nastavitve, karta, o kartah = tam odstrani kljukico pred City Navigator Europe!!

yurer

Zelenc'
22. apr 2008
29
0
1
Obišči stran
Problem se je ponovno pojavil. Ne vem več kaj storiti. Kaj naredi reset oz. soft reset? Povrne tov. nastavitve in izbriše vse datoteke?

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Yurer napravi soft reset pa bi moglo delat, tak jebilo tudi pri meni na nuvi 760, z soft resetom ti tvojih datotek kaj dosti ne pobriše pač pa ti popravi sistemsko

Podobne teme