Novogradnja - meritve el. napeljave

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Mogoče kdo ve, koliko stanejo meritve in koliko časa traja postopek?

Najlepša hvala.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ni zame, stric sprašuje.
Velikost je 48 m2 v treh etažah ( 48 m2 x 3) + klet.
Tko približno, ali je to 100 eur ali 500 eur.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Manj kot 500€ zgotovo
smile-1.gif
. Verjetno dobrih 100, vendar je predaleč da bi jaz urejal.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Najbolj ziher bo, da kontaktiraš Elektro in ti pride pogledat "rajonski" električar. On bo tudi vedel, kdo ima Edison licenco.

Lahko poskusiš kontaktirat tega, če se mu bo dalo zapeljat do tebe.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Hvala za odgovore.

Električar iz bližnje okolice, ki je usposobljen za meritve, je prekontroliral inštalacije in zaključil, da je električar, ki je napeljave izvedel, dobro opravil svoje delo.
Stalo je 150 eur.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Zanimivo. Ko je meni Elektro MB prišel preverjat električno napeljavo je to zgledalo takole:

Plomba na števec --> kasiranje ---> adijo.

Rešeno v 2min.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Drži, ampak to je bilo cca 3 leta ali več nazaj. Vsaj dve leti več ne dobiš štroms brez meritev in vsaj eno leto so trajala pregovarjanja kaj mora biti prej (naši zakoni pač
smile-1.gif
). Brez priklopa se meritev (vsaj poštenih) ne da izvesti, elektro pa brez meritev ne priklopi. Zdaj velja "tihi" dogovor, da si priklopljen za nekaj dni, če v tem času ni meritev si spet na suhem.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja? Z izpitom, kalibracijo inštrumenta itd? Poglej si "priporočene" cene na nneli pa boš videl da so dvojne.
Zadeve sicer nisem videl, ampak po opisu - uro in pol meritve, uro pisanja, prevoz - drago če računaš zidarsko uro nekvalificiranega delavca, za višjo ali uni izobrazbo pa... - odvetnik ti v tem času vzame vsaj dvojno vsoto, pa ne dvigne riti.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Vse vem, ker se tudi sam ukvarjam s to zadevo. Ampak glede na število tokokrogov ( 20) je pa to kar dobra cena. Če je takale zadeva v moji okolici, jo naredim za 100 batov . Priporočene od nneli pa ne omenjaj-kdo ti bo pa plačeval toliko ..

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
smile-1.gif
Se močno strinjam. Ampak - kot sem rekel - iz opisa je težko soditi, saj sem "ga vlekel iz njega" - tri omarice in 20 varovalk? Malce čudno. Za spodobno hišo je to 3x20 varovalk, kvadratov je pa tako malo da ne vem kam so dali tri omarice. Glede na opis bi zadeva stala dobrih sto evrov, če ni juhuhu kilometrine zraven. Ker sem predaleč, je 150 dobra cena napram meni, da odbora oz. združenja nneli ne omenjam.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Drži, ampak to je bilo cca 3 leta ali več nazaj. Vsaj dve leti več ne dobiš štroms brez meritev in vsaj eno leto so trajala pregovarjanja kaj mora biti prej (naši zakoni pač
smile-1.gif
). Brez priklopa se meritev (vsaj poštenih) ne da izvesti, elektro pa brez meritev ne priklopi. Zdaj velja "tihi" dogovor, da si priklopljen za nekaj dni, če v tem času ni meritev si spet na suhem.

Zaračunane so bile. Le opravil jih ni.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Se popravljam.
Sta dve omarici, v vsakem štuku ena. Tretja omarica je pripravljena za optiko in še kaj, če se nekoč pokaže.
Vsako stvar se da ceneje naredit, ko enkrat veš ceno.
smile-1.gif