No ja, Tom je bil vedno bolj kot ne pristranski v prid IntelaCitat:
Uporabnik DrM007 pravi:
@odisej: cel lajf sem bil na AMDju. In sem se zelo veselil Phenoma, vendar kar sem gledal teste (zelo malo na Tom'sHardware.com) je kar malo razočaral. Malce karikirano, a srce se mi para, ko pomislim da bom moral iti na Intel...
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik DrM007 pravi:
@odisej: cel lajf sem bil na AMDju. In sem se zelo veselil Phenoma, vendar kar sem gledal teste (zelo malo na Tom'sHardware.com) je kar malo razočaral. Malce karikirano, a srce se mi para, ko pomislim da bom moral iti na Intel...Tako da poglej še par drugih testov-razlike le niso tako velike.
Phenom 9500 je čez mejo že za okoli 160€, Q6600 pa je okoli 200€. Razlika v ceni je večja, kot je razlika v zmogljivosti. Tako da če nisi ravno zagrižen navijalec, je tudi Phenom dober nakup.
Jaz ga ne vidimCitat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik DrM007 pravi:
@odisej: cel lajf sem bil na AMDju. In sem se zelo veselil Phenoma, vendar kar sem gledal teste (zelo malo na Tom'sHardware.com) je kar malo razočaral. Malce karikirano, a srce se mi para, ko pomislim da bom moral iti na Intel...Tako da poglej še par drugih testov-razlike le niso tako velike.
Phenom 9500 je čez mejo že za okoli 160€, Q6600 pa je okoli 200€. Razlika v ceni je večja, kot je razlika v zmogljivosti. Tako da če nisi ravno zagrižen navijalec, je tudi Phenom dober nakup.
Problem se pojavi v ploščah za AMD procesor
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Nad SLI nikoli nisem bil navdušen, saj za ceno dveh kartic ne dobiš dvakrat več. Če že, potem bi se odločil za crossfire, saj naj bi bil 2x Radeon 3870 zelo konkurenčen.
Pravkar sem pogledal primerjavo single-duo-quad procesorjev in očitno je, da se za moje delo splača imeti čimveč jeder. Morda je 500€ malo previsoka cena za cpu, toda pri aplikacijah, ki znajo izkoristiti več jeder se zmogljivost skorajda podvoji...