Novinarji v SLO

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Odpiram tole temo , da slišm kaj si folk mislte o naših preljubih novinarjiv v Sloveniji in da tukaj zlijete svoj žolč ven.

Men se zdi ful svinsko, ker vsako stvar obrnejo, jo 4x napihnejo.

Primeri:

Kanal A in svet, nelegalne dirke na slovenskem...ja mislim da še nism slišal tolk buč ko sm jih slišal v tem prispevku.Kažejo videe iz you tuba, iz amerike, ki nimajo nobene veze z našo državo.

Potem poglejmo kadilski zakon, same stare mame so spraševal na ulici kako se jim zdi in z tem so po javnomnenskih raziskavah rekla da je 80% slovencev za to da se prepove kajenje v lokalih. Po drugi strani jih pa več pkot 70% slovencev kadi. V gostilno ali puba pa niso šli vprašat niti enga.

to sta dva takšna primera, ki ne naredita nič dobrega samo sranje mešajo z svojimi lažmi, in polnijo kolume.

Da ne govorimo kok se v sloveniji vse draža, tak halo so nardil naši novinarji in zakaj ? Niti ene pozitivne stvari nimamo od tega, samo folk je še bolj žalosten in depresiven ker se mu zdi da čedalje bolj dela in dela in dela, pa ma čedalje manj.
Lej če nočeš dat velik za hrano greš v tuša, špara, merkatorja in kupuješ njihovo cenejšo hrano...ka a moreš kupovat Tomi Majonezo, pa Kraš Pršut, pa Poli posebno, pa Eta kumarce ...a moreš? če nimam dnarja si tut Addidas cot ne kupim, grem pa kupim kej cenejšga, ane?

No in pol to naši novinarji tak obrnejo da se ti na koncu zdi da so vsi nor, vse kar govorijo po tv in časopisih so slabe stvari, iščejo napake čisto na vsakem človeku in čisto v vsaki situaciji. Ma ni čudno pol da ne piše v časopisih da sm zadel sedmico za 2 miljona € , pa vejžde me požrejo...najprej novinarji, pol mi pride folk na vrate, pol si pa že novinarji spomejo da sm neki slabga naredu.

A še kerga to moti da se mi zdi da politiki niso več največja mafija v državi, ampak da so to novinarji ?!?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.363
6.148
113
Good News Network
cheer.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Problem je v tem da ti preveč spremljaš t.i. rumene medije, kjer so take flance kot si jih omenil vsakodnevno na meniju in se vsak, ki ima pet minut časa in dela neke zmaskaste prispevke okliče za novinarja. To tudi mene moti, težavo sem rešil tako da določenih stvari ne berem in ne gledam.
Se mi zdi krivično da vse mečeš v isti koš. V Sloveniji imamo ogromno odličnih novinarjev !

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
...in še več slabih in kvazi novinarjev...

@swich: od kje tebi, da je 70 % kadilcev v SLO?

Se pa strinjam glede Svet na Kanalu A. Podn od podna...iskanje afer tudi tam kjer jih ne in pravo podlo novinarstvo. Vse za gledanost.
Tudi zato se izogibam informativnim oddajam na POP TV & Kanalu A.

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Novinarsko (ne)moralo in (ne)etiko smo lahko opazovali na primer zadnjič v Trenjih.

No comment. Novinarji--->vse prevečkrat hijene.

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
Kot je že en omenil, ne glej Svet-a, kajti oni samo čakajo, da jim kdo vrže kost pod noge in da jo zagrabijo.. Amaterji.press

Mimogrede.. Če je že zastavljena tema tako, da so novinarji a priori neke hijene, prasci, napihovalci situacije, napišmo še svetle izjeme. Kateri novinarji so pa prva liga??

Za moje pojme je to Slavko Bobovnik. (no, on je bolj voditelj, ampak vseen.)

lp

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Jah eni so samo za
10.gif

Aja moja mama je novinar
smirk-1.gif

Drugače je pa 3/4 krivde ponavadi na strani urednika, ki včasih pomoče cele stavke ven in pride iz muhe slon na koncu pa on ni nič kriv amapk avtor članka.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Isti drek je povsod.

Tudi v t.i. resnem novinarstvu.

rolleyes-1.gif

Znaš to s čim podkrepiti?

Določeni ljudje gledajo na svet črno-belo. Vidiš ti le en odtenek sive?

Citat:
Edini način, da prideš do kolikor toliko korektnih informacij, je, da spremljaš vse medije - črne, rdeče, vijolične, rumene,...

V primeru mlade scene (a'la driftanje) pa tudi forume in bloge.

Odlična zamisel. Namesto, da iščeš verodostojne vire informacij se zasuj z vsemi, tudi tistimi, ki že na daleč smrdijo.

Citat:
Drugače pa nimam nekega najljubšega novinarja. Še vsak ga je kje konkretno posral.

Nasprotno pa imam kar nekaj folka na drek listi (tisti, ki jih vklopiš v primeru, če se ti zahoče "saj ni res, pa je" novinarskih buč).

No, torej konkretno.

Kje sta ga posrala prej omenjena 2 novinarja?...za začetek...

- Slavko Bobovnik

- Jurij Gustinčič

EDIT:napača

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
jah

vsi se borijo za gledanost, ce je gledanost so oglasevalci ce so oglasevalci je denar...

isto v tiskanih medijih... in novinarji tudi vedo da samo s dobro branostjo/gledanostjo bodo obdrzali sluzbo (oz dobili vecjo placo) zato veliko stvari napihnejo...

primerki takih BOOM novinarjev so: svet in slovenske novice...

naceloma bi morala biti nacinalna RTV najbolj objektivna... ampak je pa realnost veliiiko dlje... na zalost...

dokler bodo ljudje gledali te oddaje / brali casopise bodo taki novinarji... [censored] ga...

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
KSZ...
Swich: od kje tebi podatek, da vec kot 70% slovencev kadi?

Kar se tice podrazitev in haloja okoli njih, pa samo to....si predstavljas, da mediji ne bi naredili takega haloja? Podrazitev bi sla tiho in mirno mimo...to bi trgovci/kmetje/kdorkoli ze izkoristili in kmalu bi cene zopet sle gor.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ne, malo je zamešal številke. 30% je kadilcev, 70% nekadilecv.

Se pa kar strinjam z avtorjem teme. Ko sem gledala tisti prispevek o drag race-ih v Sloveniji mi je šlo prav na kozlanje kako je ženska pretiravala. In potem naslednji dan poslušam sodelavce, ki nimajo pojma o teh zadevah, da če se pelješ mimo Leclerca, da si smrtno ogrožen, da bi bilo treba te dirkače obesit, zažgat, ipd. Poleg tega pijejo še alkohol in bog si ga vedi kaj še. Bolj sem jim razlagala, da je resnica daleč od tega, bolj so trdili, da to kar na slepo dirkajo in če kdo pripleje tja, da zihr umre. No pripevek Erike Ž. na temo je bil pa za moje pojme odličen. Novinar ne sme podajati mnenja in biti pristranki, ampak realno opisat okoliščine in to je vse. Žal večina tega ne zna.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ma ja teli novinarji res vse napihujejo. Enkrat je nekoga povozil avto, pa je bil resilec na kraju v manj kot 15 minutah, potem so pa po televiziji pravili, da ce se resilec nebi vozil 40min do kraja nesrece, bi se dalo cloveka resiti. Svasta.

LP

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Lansko leto smo naredili študentsko raziskavo za seminarsko.

Celje, 10 študentov vsaj je moral izprašati točno 100 ljudi. Populacijo pod 15 let in nad 65 smo vrgl, ker se ne štejejo kot aktivni prebivalci, čas 18.00.

Izmed 1000 vprašanih je na vprašanje "ali ste ta teden pokadili kakšno cigareto" 700 odgovorilo z DA.

Lahka probam dobit seminarsko iz šole, pa jo nalimam gor da si jo preberete. Aja pa mi nismo pokvarjen tak kot novinarji in si ne zmišljujemo zgodbic zaradi denarja.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Sorry, samo seminarska naloga res ne šteje. Informacijo, ki nastane na podlagi takih podatkov, bi lahko enačili z anketo, ki jo lahko naredimo danes popoldne s populacijo 15-65, ki sedi pred lokali.
smirk-1.gif