Novi zobje za mamo.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Ni hec in je resna tema, zato tud odprta v čveku in ne v spam-u kotičku.

Mama sprašuje mene, če se lahko kaj pozanimam preko spleta o privat zoobozdravnikih/ cene/ kakovost zob itd.
Sestra od moje mati (teta) je ravno prejšnji dan klicala, da bo dobila protezo in ji ne bo treba nič plačat (krije zava.).
sprasujem se.gif

Moja mati pa bo dala za nove zobe 1000 evrov (ne vse zobe samo delne-mostičke) že prej je dala 1000 evrov ampak sedaj bo imel popolne.

Ali se res dobi protezo, da ni treba zavarovancu nič plačati ?

Res je, das je vse odvisno, kakašne zobe dobiš

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
po moje se da so pa verjetno dolge čakalne dobe..naj vpraša pri svojem zobozdravniku ker se da zmenit, da ti dela tudi kaj privat in potem napiše kak del na zavarovalnico..
znanec si dela zdej te stvari in bo dal za en štift (to je nekaj vrtano v kost) 1600 evrov, rabi jih pa vsaj 4..je pa to neka reč, da potem fiksno stoji, ne daš ven kot protezo- morda zanimivo za koga..

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Ni hec in je resna tema, zato tud odprta v čveku in ne v spam-u kotičku.

Mama sprašuje mene, če se lahko kaj pozanimam preko spleta o privat zoobozdravnikih/ cene/ kakovost zob itd.
Sestra od moje mati (teta) je ravno prejšnji dan klicala, da bo dobila protezo in ji ne bo treba nič plačat (krije zava.).
sprasujem se.gif

Moja mati pa bo dala za nove zobe 1000 evrov (ne vse zobe samo delne-mostičke) že prej je dala 1000 evrov ampak sedaj bo imel popolne.

Ali se res dobi protezo, da ni treba zavarovancu nič plačati ?

Res je, das je vse odvisno, kakašne zobe dobiš

en resen odgovor ( upam da bo kaj pomagal)

Protezo plača zavarovalnica vsakih 5 let (je brezplačana verjemi ali ne VSAKIH 5 LET NOVA ) (moja mati gre vsake 5 let po movo )

mostičke ipd...plačuješ sam

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
znanec si dela zdej te stvari in bo dal za en štift (to je nekaj vrtano v kost) 1600 evrov

ah daj nehi! to so buče! kakšen štift pa je bil? z 20 karatnim diamantom? wtf! štift je okol 200 €

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Me zanimajo kalkulacije v zdravstvu. Kako pridejo do končne cene.
Pred nekaj časa so mi operirali sivo mreno na enem očesu. Plača zavarovanje, račun pa je bil okrog 360 €. Kasneje sem na internetu opazil simpatičen poziv za obdarovanje. Daj 10€ in enemu indijcu bodo operirali sivo mreno. Zakaj taka razlika?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
LoooooL, sam svašta kakšna vprašanja so res tuki
hysterical-1.gif

Zakaj indijec nekje boguizaleđima plača 10 eur, ti pa 360? Pejt na Trenja s to temo, sigurno bo odmevna.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
znanec si dela zdej te stvari in bo dal za en štift (to je nekaj vrtano v kost) 1600 evrov

ah daj nehi! to so buče! kakšen štift pa je bil? z 20 karatnim diamantom? wtf! štift je okol 200 €

Pa bo (na žalost) cena kar držala. Ravno v petek sem bil pri zobozdravniku zaradi takega posega. Izpulil mi je zob, izvrtal luknjo v čeljust in zašravfal titanov vijak noter. Na ta vijak se potem pritrdi umetni zob. Zdaj moram počakati tri mesece, da se implantat vraste v kost, potem pa še umetni zob.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Tukajle lahko prebereš o implantatih. To ni običajen zatič, ki ga da zobar v zob, da nadomesti večji manjkajoči del (ko npr. ne more dati običajne plombe), ampak je samostojen nadomestek za zob.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ti pojdi lepo na eno pivičko in se ohladi..opažam že pri par temah, da se dobesedno smešiš, pa včasih niti ni bilo tako hudo..verjemi, nazaj boš prišel ves svež in zopet pameten
evil.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
ti pojdi lepo na eno pivičko in se ohladi..opažam že pri par temah, da se dobesedno smešiš, pa včasih niti ni bilo tako hudo..verjemi, nazaj boš prišel ves svež in zopet pameten
evil.gif

če bi ti mal bolj brala, se tistemu za 1600€ ne reče štift, ampak implantat, ok ljubica? Zatiček aka ŠTIFT pa je dejansko vsadek v zob in stane okoli 200€...get some info b4 you flame
stupid-1.gif