Nova vozila reševalcev

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Bolničarji ter ostalo medicinsko osebje. Priletelo mi je na uho, da so nova vozila poden od podna (vozne lastnosti, previs preko zadnjih gum naj bi bil okoli 14 cm)? S tem, da naj bi konstantno bili v prekršku, ker vozila presegajo največjo skupno dovoljeno maso in da zaradi tega ne smete peljati sorodnika od ponesrečenca? So spet padale provizije?

Sedaj jih imate 3, baje dobite še 2 vozili.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje vsa oprema, ki jih imajo not, hitro preseže (oz. po pisanju Davidoffa doseže) to težo.

Nosilnost standardnega sprinterja je 1400 kg, po moje vsa oprema not ni ravno lahka, še par ljudi pa je (dva do trije reševalci + bolnik).

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Bolničarji ter ostalo medicinsko osebje. Priletelo mi je na uho, da so nova vozila poden od podna (vozne lastnosti, previs preko zadnjih gum naj bi bil okoli 14 cm)? S tem, da naj bi konstantno bili v prekršku, ker vozila presegajo največjo skupno dovoljeno maso in da zaradi tega ne smete peljati sorodnika od ponesrečenca? So spet padale provizije?

Sedaj jih imate 3, baje dobite še 2 vozili.

Kaj bi rad povedal?
Kaj bi rad slišal na to temo?

Vskega zvagamo pred vstopom ja...
In ko je bruto teža 3500kg dosežena ne nalagamo več.
evil.gif

Če je kak gram preveč, slečem telovnik ali pa čevlje in vse kar na mestu intervencije pustim.
evil.gif

Še mal za glodat:
http://moskisvet.com/clanek/kofein/divje-voznje-slovenskih-resevalcev.html

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Rad bi povedal, da ste v prekršku. Kaj pa če pride do nesreče, ste avtomatično krivi vozniki rešilca?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A ne bi bilo lažje, da človeka ki krvavi še malo pustite zunaj, da izgubi za ene par kg krvi. Itak bo na urgenci potem novo dobil.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Rad bi povedal, da ste v prekršku. Kaj pa če pride do nesreče, ste avtomatično krivi vozniki rešilca?

Ne rečem ne da smo ne da nismo samo jaz preprosto ne morem bit ekspert oz izvedenec za specialna vozila ter strokovnjak na reševanje.

Delam s tisimn, kar mi dajo v roke.

Sklepam pa, da je g Fink lepo razložil v prispevku kako je s tem in mislim, da ne laže.
Torej, če je ekpia strokovnjakov za razpise in nabavo vozila odobrila...
Ne vem kaj imajo pri tem uporabniki oz reševalci. Lahko poveš predloge in predlagaš a izbirajo drugi.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.618
89
48
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:

Ne rečem ne da smo ne da nismo samo jaz preprosto ne morem bit ekspert oz izvedenec za specialna vozila ter strokovnjak na reševanje.

Sklepam pa, da je g Fink lepo razložil v prispevku kako je s tem in mislim, da ne laže.
Ne vem kaj imajo pri tem uporabniki oz reševalci. Lahko poveš predloge in predlagaš a izbirajo drugi.

Ko pa nanese na konstruktivno debato je pa tišina, smo le v blodnjah (čveku).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kako konstruktivno debato? A ti misliš, da ima kak reševalec "pravo glasanja" pri izbiri reševalnih vozil?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:

Tudi pri nas smo imeli težave z nosilnostjo na nekaterih kombijih. Kdo je kriv ne vem, predvidevam da firma katera je to delala, ker so nam nato dodatno porihtali podvozje, da ima večjo nosilnost, odpeljali vozila na homologacijo in na podlagi tega smo spremenili prometna dovoljenja.

Pred tem se je lahko v kombiju vozila le 1 oseba težka 70,5kg
bonk.gif

Se strinjam, da ni stvar uporabnika (reševalca) tehnična brezhibnost vozila. Če ste 100%, da je nosilnost zelo na meji dovoljenega bi bilo dobro napisati to na nek papir in poslati svojemu predstojniku. Ker kazni za odgovorne osebe niso majhne. Bodo šefi hitro porihtali stvari, verjemi
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Nič ne kregam vas bolničarjev, no malo pa tudi, ker se ne zbunite. Nova vozila so nevarna za pacienta, tako kot za vas. Baje, da so vam poslastica ovinki z novim vozilom. Če bi letela kakšna anonimka v časopise, bi se hitro uredilo, tako pa je kot je.

shift

Guru
20. jul 2007
9.946
2.355
113
za šankom
prvo kot prvo bolničarjev v reševalnem vozilu ni.
imajo pa vsi novejši rešilci esp kar se tiče ovinkov in če pogledaš da imajo vsa ta nova vozila v slo skupaj prevoženih že več kot 500k km in da se ni noben zvrnil ovrže vse zgoraj naveden trditve.zanimivo bi bilo da ta ista vozila ustrezajo vsem predpisom v državah kjer imajo zakonodajo veliko bolj poštimano kot mi

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kot prvo se sorodniki nimajo kaj voziti v reševalnem vozilu, tako da v tem primeru si v prekršku ČE GA PELJEŠ. Mogoče ta izgovor glede uporabljajo reševalci zato da lažje odjebejo težake ki se na vsak način hočejo zraven peljat, ker nekaterim enostavno nemoreš dopovedati da SORODNIKI NE SPADAJO V REŠEVALNO VOZILO !!!!!

No kot drugo teža novega reševalnega vozila UKCLJ je verjetno tam okrog 3500kg s potniki vred, ampak v tem ne vidim problema ker imajo verjetno vsi reševalci izpit C kategorije. Transporter ima najmanj 800 in največ 1400kg nosilnosti, tako da verjetno tudi iz tega vidika največja dovoljena skupna teža ni prekoračena.

LP
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: