Nova tablica, nov prenosnik ali nadgrati laptop

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Torej, ASUS K50AB(še vsi originalni deli, razen tega, da ima sedaj SSD disk), je prišel malce v leta
cool-1.gif
in počasi začenjam razmišljati o njegovem naslednjiku. Problem nastane, ko pogledam malce na trg, kaj je na voljo. Hočem tablico, ampak budget je zelo omejen (~500€) in za ta denar se da dobiti samo tablice z Intel Atomovim dvo jedrnim procesorjem, kar pa je pomoje za kakšen Photoshop no-go. Vse tablic z Intelovimi i-serijskimi procesorji, so od 700€ in gor. Preveč za moj budget.

Potem je tu druga opcija, da za kakšno leto nadgradim obstoječi prenosnik z novo baterijo in boljšim procesorjem(~50€ oboje skupaj). Trenutno je v laptopu tale AMD Phenom II P960 štiri jedrni procesor. Tu pa nastane problem, namreč ali bo novi procesor pasal na matično v prenosnik??? Ko gledam po netu, sta "Socket-a" ista, ali pa tudi ne? Originalni procsor ima Socket S1 (S1g2), medtem, ko ima, potencialni novi, S1(S1g4)? Ali se sploh da zamenjati procesor?

Razmišljam, da bi "nadgradil" prenosnik in še malce počakal z nakupom tablice, vsaj dokler ne začnejo Haswell-ov vgrajvati vanje in se cena spusti na okoli 500-600€. KAj vi mislite?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Procesorja ne moreš zamenjati. Sicer bo šel v podnožje, delal pa ne bo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Druga tehnologija.

Ker si omejen z denarjem je moj predlog da vzameš kakšen računalnik z recimo i3 ali i5 procesorjem in če se le da z ločeno grafično kartico. Za 500€ bi to moral dobiti. Na tablici z atomom na resno delo pozabi, tam je pač na račun zmogljivosti naprave izboljšana avtonomija baterije. Kot sem rekel, po spletu malo poišči laptope z intel procesorjem in boš zadovoljen, verjemi.