Nova streha za vrtni paviljon, kje?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Pri starših so pred nekaj leti kupili res lep vrtni paviljon, s platneno streho. Malo se je slabo skrbelo, eno zimo je streha ostala gor, ipd, tako da je šla letos v smeti. Problem pa je, da tako kvalitetnih paviljonov za tako ceno ni več za dobit (ta je bil iz leclerca). Zadnjič sta kupila drugega, ampak proti staremu zgleda kot da se bo kar sesedel, stara konstrukcija ima proti novi res mogočen videz:)

Zanima me, če lahko kdo priporoči kakšnega poznanega mojstra ali mojstrico, ki bi za nek normalen denar in iz dobrega materiala naredil/a novo streho? Je pa kroj kar kompliciran, pa majhen problem je to, da stare strehe ni več.

• Všeč mi je
Reactions: Gene Storm

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.991
368
83
tam ko se terc po tori rola
Če je to 3x3 metre streha, sem imel enak problem. Po parih letih je platno preperelo, pa sem improviziral na različne načine, tudi z neko ponjavo... Sem pa lani na ''rezervno'' streho naletel v Merkurju. Sem kar dve kupil, naj bo za rezervo. Cena pa sloh ni bila pretirana, mislim da 15 evrov.

Nazadnje urejeno:

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Uf to si pa mel srečo. Ta ni klasičen 3x3m, ampak je precej razgiban, tko na oko bi rekel 3x4 ali 3x5m z dvema kupolama..

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Vprašaj v Induplati Jarše. Menda se še da kupit material, mogoče tudi šivajo.

lp

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Vprašaj v Induplati Jarše. Menda se še da kupit material, mogoče tudi šivajo.

lp

Tam sem že bil, ampak pač majo cenik in to je to. Ko smo sešteli je bila cena 3kratnik novega paviljona.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
119
63
Doma
Mislim da imava isti paviljon, jaz sem od starega platno prinesel za vzorec in izbral novo platno ter čez 14 dni imel novo streho.
delali so pa v Induplati Jarše, pred dvemi leti, je kvalitetno narejen pa še nepropusten za vodo, cena je bila pa okoli 250€.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
119
63
Doma
Uf, ne nazalost.Če imate še original streho za vzorec nebo nikjer problema za izdelavo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Uf, ne nazalost.Če imate še original streho za vzorec nebo nikjer problema za izdelavo.

Hja..to je ta problem, ker original strehe ni več:)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja to ste res zafrknili k ste jo stran vrgli... verjetno veliko časa vzame vzemanje mer in vse na novo projektirat...

je pa res, da so ti materiali dragi, ampak mislim da so vredni svojega denarja. Če boste kar eno platno gor vrgli bo tako grdo, da noben ne bo hotel spodaj sedet. Recimo temu "cena za zanemarjanje" in bo pač odgovorni za pospravljanje požrl tistih 300€.
smile-1.gif

probi najt enak pavilijon pri komu, pa naj ti posodijo svojo streho za šablono potem pa do raznih mojstrov k popravljajo dežnike... Tuki pri nas je en ravno zaprl firmo... mogoče še kej fuša...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Ma problem je v tem da še nisem nikjer videl enakega paviljona.. Če ga kdo ima, naj se prosim javi:)
nahrung002.gif

Gene Storm

Zelenc'
27. avg 2019
2
0
1
Pri starših so pred nekaj leti kupili res lep vrtni paviljon, s platneno streho. Malo se je slabo skrbelo, eno zimo je streha ostala gor, ipd, tako da je šla letos v smeti. Problem pa je, da tako kvalitetnih paviljonov za tako ceno ni več za dobit (ta je bil iz leclerca). Zadnjič sta kupila drugega, ampak proti staremu zgleda kot da se bo kar sesedel, stara konstrukcija ima proti novi res mogočen videz:)

Zanima me, če lahko kdo priporoči kakšnega poznanega mojstra ali mojstrico, ki bi za nek normalen denar in iz dobrega materiala naredil/a novo streho? Je pa kroj kar kompliciran, pa majhen problem je to, da stare strehe ni več.
Mogoce tukaj https://www.nakupek.si/vrt-in-okolica/vrtni-paviljoni