Nova soseda bi potrdilo?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Mi lahko pove, kakšno potrdilo naj bi naša nova soseda potrebovala? Sem povprašal kolega, ki je več let delal kot nepremičninski agent, in pravi, da ne ve
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Po tem sodeč tudi sama ne ve kaj bi rada.
Če bo že kaj rabila bo pozvonila na vrata in obrazložila situacijo. Na podali katere, boš po tehtnem premisleku, presojal ali ji daš podpis ali ne.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
mogoče so pa kakšno klet ali pa sušilnico perila pod streho spremenili v stanovanje, pa sedaj rabi soglasje ostalih lastnikov, da se strinjajo s tem, ker gre drugače za skupne prostore.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
Mislim da ce je manj kot neko stevilo enot v vecstanovanjski hisi, imajo ostali lastniki predkupno pravico.
Zna biti, ja. Sem jaz enkao rabil (sicer ne v bloku, ampak za skupni del parkinga oz ulico, ki je v solastništvu) - morali so se podpovedat predkupni.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.813
2.608
113
Scam.
Ja, pejt pogledat, kaj je za podpisat. Pa da nam boš to povedal, če zi že začel.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pejd tja, naj ti pokaže kaj hoče met podpisano, vzemi in nesi odvetniku pokazat. Al pa tu pokaži alter odvetnikom :D

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Včasih so skupni prostori vpisani v idealnem deležu namesto kot solastnina vseh lastnikov posameznih delov; ampak to bi rabili že za prodajo. Potem je možnost, da manjka kaka predhodna pogodba in rabi izjavo drugih lastnikov za nadomestitev te pogodbe - tu je tudi nagrada smiselna. Nadalje kot rečeno odkup skupnega prostora v njeni posesti - potem rabi pogodbo in seveda plačilo tega dela ostalim,...

Tega je veliko in če je prijatelj nepremičninski posrednik, bi take stvari moral vedeti!!!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Mi lahko pove, kakšno potrdilo naj bi naša nova soseda potrebovala? Sem povprašal kolega, ki je več let delal kot nepremičninski agent, in pravi, da ne ve
tongue-1.gif

V vsakem bloku se najde genijalc ki ga je presinila ideja da pa on lahko podstreho ali pa kakasno susilnico ki je "brezvezna" odkupi za 100eur/m2 med tem ko drugi placajo 2000eurm/2 in jo spremeni v stanovanje. Sploh ce ponuja denarno nagrado, vsakemu 200eur v roke ce vas ni velik

Mogoce zelo hitro najdes odgovor da preveris lastnike stanovanj v zadnjih nadstropjih in ce komu meji stanovanje na kaksne susilnice in podobne prostoren taki bi se zelo radi sirili za 100eur/m2

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.403
1.413
113
Očitno ni vpisana v ZK, morda nima celotne verige pogodb in bo delala pri notarju ali odvetniku vzpostavitev listine. Zato, potrebuje potrditev sosedov, da dejansko biva v tem stanovanju že x let in da je lastnica tega stanovanja...
Se včasih v kašnih starejših blokih dogaja, sploh, pa da ljudje izgubijo kakšno od prodajnih pogodb v verigi. Pojdi do nje, poglej kakšne papirje ima in se potem odloči.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Tega je veliko in če je prijatelj nepremičninski posrednik, bi take stvari moral vedeti!!!
včasih prav nepremičninski agenti stvar zakuhajo. Sam da so %
Kolk piše na listki, se vidi tudi številka stanovanja. S to številko naj gre na geodetsko, pa mu bodo povedal kdo je lastnik, kje je stanovanje, kakšno je,.....itd itd. Za začetek.