"Obdelava slik" je lahko precej razlicna stvar za razlicne ljudi. Ce si nepotrpezljiv profi, potem je to precej procesorsko zahtevno opravilo (filtri itd.). Ce si en povprecen Janez, ki samo zeli spraviti slike z dopusta s kartice na DVD, je pa to druga zgodba.
400 EUR, ugibam (ker ze spet nic ne pise ...), da gre samo za skatlo, torej brez monitorja, misi in tipkovnice.
Disk: 500 GB dobis za 40 EUR, 1 TB za slabih 58 EUR, 2 TB za 95 EUR itd., recimo 1 TB
DVD-RW: 20 EUR
Skatla z napajalnikom: cca. 40 EUR ali vec
RAM: 2x 2 GB DDR3 cca. 65 EUR skupaj
Plata z graficno oz. podporo za graficno (pri Intelu): 66 EUR ali vec Intel, od 41 EUR navzgor AMD, s tem da so boljse priblizno toliko, kot za Intele
Procesor: Core i3 560, pri AMDju je trenutno zelo aktualen stirijedrni Athlon II 640 (95 EUR, drazji 645 je 115 EUR in po moje ne upravici razlike v ceni), okrog 150 EUR je Phenom II X4 955
Kaj bi jaz izbral od zgoraj omenjenega ? Athlona II X4 640, ker je res nemarno poceni glede na zmogljivost, in plato Gigabyte GA-880GM-UD2H, AM3, preostanek denarja bi pa prisparal za morebitni nakup dodatne graficne, ce bi bilo to potrebno (kar sicer dvomim, glede na opis zahtev) ali pa za dober hladilnik za CPU oz. vecji disk. Ker si zelel cimnizjo ceno, je po moje to boljse, kot pokuriti cisto cel budget.