Nova konkurenca Bolhi?

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Pred časom sem zasledil nov oglasnik diler.si. Se mi zdi, da bi znal bit nevarna konkurenca bolhi ali se motim?

LP

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
So že nekaj časa na voljo, pa ne vem ali jim uspeva ali ne. Sam objavljam oglase na Bolhi in so dokaj uspešni, čeprav se tudi preko Bolhe slabo prodaja.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.177
1.963
113
Emona / Carnium
Ni nova konkurenca. To je gor že 2 leti.
Bolha je sama sebi največja nevarnost
grin1.gif
Diler je pa fajn. Z Bolho se sploh ne ukvarjam več, ker se ne morejo kosati z Ebayem na eni in Dilerjem na drugi strani.

Če pa optimiziraš diler.si, potem pa lahko napišem še to, da sem na spletni oglsanik Diler.si oddal že kar nekaj oglasov.
grin1.gif

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Vedno, ko hočem prčekirat stanje oglasov me začne bolet glava.

1. celotne statistike oglasa sploh ni več možno videt, ampak samo za zadnje 3 dni
2. vsak oglas moraš kliknit posebaj, da vidiš oglede zadnjih 3 dni, poleg tega imaš tam dva popolnoma dvoumna "stavka" št. ogledov oglasa ter št. klikov na oglas, kot da to ni isto.
3. popolnoma enak design (samo poneumljen) brez vsakršne posodobitve (feedback, slideshow, sms obvestila, možnost direktnega nakupa ter pregled prodanih / kupljenih oglasov,...)
4. hitrost strani še slabša ko prej
5. zgrešena barvna kombinacija (preveč bele, brezvezen logo,...)

pa še kaj bi se našlo...

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
KSZ

če se vam da brati moj copy-paste.
To sem danes dobil od bolhe kot pojasnilo k prenovi bolhe.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pozdravljeni,

prenovljena bolha.com je z nami že več kot mesec dni. Prejeli smo veliko pohval in marsikatero vprašanje o novostih, ki jih je prinesla prenova. Tudi lastniki bolha.com trgovin ste na nas naslovili svoje prošnje po pojasnilih, zato smo se odločili, da posebej za vas pripravimo dodatno obrazložitev najbolj pogostih vprašanj.

Nadgrajen iskalnik

Iskalniku na novi bolha.com smo se izdatno posvetili, saj želimo uporabnikom zagotoviti kar najbolj relevantne zadetke njihovega iskanja. Delovanje iskalnika stalno spremljamo in nadgrajujemo logiko, po kateri prikazuje rezultate. Komentarji uporabnikov so nam pri tem v veliko pomoč. Tako ste nas npr. opozorili na pojav, da pri razvrščanju seznama zadetkov po datumu objave oglasa ali ceni pride do mešanice bolj in manj relevantnih zadetkov. Iskalnik bomo prilagodili tako, da bo pri takem razvrščanju zadetkov avtomatično izločil tiste, ki so manj primerni.

Še nekaj osnovnih pojasnil k delovanju iskalnika:

Kvalitetneje kot je izpolnjen mali oglas, večja je vrednost oglasa v očeh iskalnika: če oglas vsebuje slovnične napake, krajšane besede in druge posebnosti, ga bo iskalnik rangiral nižje, saj ga ne bo prepoznal kot relevantnega za uporabnikovo iskanje.
Iskalnik nižje rangira oglase brez fotografije.
Iskalnik nižje rangira rezultate z očitno prenizko in previsoko nastavljeno ceno, s čimer je hotel uporabnik pretentati rangiranje zadetkov in priti na vrh seznama, ko so oglasi razvrščeni po ceni (npr. 0,01 € za nepremičnino ali 9.999.999 € za avtomobil).
Novi iskalnik je inteligenten – zadetke rangira po kakovosti in količini besedila: če se iskana beseda npr. pojavi le enkrat ali dvakrat v opisu oglasa, potem iskalnik sklepa, da ni zelo relevantna za ta oglas in ga bo prikazal nižje med zadetki. Če se beseda pojavi prepogosto, gre lahko za t. i. "keyword spamming", kar bo iskalniku zopet povedalo, da ta oglas ni med najbolj primernimi. Enako prikazane zadetke rangirajo spletni iskalniki, kot sta npr. Google in Najdi.si.

Za lažjo navigacijo med oglasi v vaši trgovini smo iskalnik umestili tudi v Moja bolha.com, kmalu pa načrtujemo še implementacijo iskalnika na vstopno stran vaše bolha.com trgovine, tako da bodo uporabniki lahko iskali samo po vaši ponudbi.

Izboljšan pregled statistike malih oglasov

Prikaz statistike vaših malih oglasov smo izboljšali in nadgradili. Na prenovljeni bolha.com lahko do teh podatkov dostopate na posebnem zavihku Statistike v Moja bolha.com, še vedno pa je dostopna tudi preko povezave "Statistika" na vsakem malem oglasu v Moja bolha.com (na zavihku "Moji oglasi"). Pomemebne novosti na področju statistike so:

Prenovljene statistike štejejo samo in izključno oglede obiskovalcev: star način pridobivanja statistik ni ločeval med ogledi, ki jih opravijo obiskovalci, in ogledi, ki so jih opravili roboti oz. spletni pajki med brskanjem po spletnem mestu (npr. Googlov ali Najdi.si-jev spletni pajek, pajki kontekstualnih omrežij ipd.). Obiskov spletnih pajkov ne prištevamo več med oglede malega oglasa. To je logično, saj obisk spletnega pajka nikakor ni ogled, ki bi bil za lastnike bolha.com trgovin pomemben.

Prenovljena bolha.com ponuja več možnosti, da obiskovalec opazi vaš oglas: zasnovali smo jo tako, da se vaši mali oglasi ne prikazujejo samo v seznamih ali zadetkih iskanja, temveč tudi v razstavnih oknih na vstopni strani, seznamih kategorije in na straneh malih oglasov. To pomeni, da je možnosti za ogled vaših malih oglasov več.

Javili ste nam še, da v pogledu Pregled oglasov, kjer imate navedeno skupno statistiko za vaše aktivne male oglase, pod njo pa seznam aktivnih malih oglasov, pogrešate informacijo, koliko ogledov in klikov na posamezni oglas ste zabeležili. Trenutno morate za dostop do tega podatka klikniti na posamezni oglas. Ker se nam je zdela pripomba zelo tehtna, bomo prikaz uredili tako, da vam bosta oba podatka dostopna brez dodatnega klikanja. Nadgradnjo nameravamo urediti do konca meseca decembra.

V zadnjem času smo opazili tudi to, da imate nekateri uporabniki z nameščenimi dodatki za blokiranje spletnih oglasov težave pri urejanju malih oglasov v Moji bolha.com. Do tega pride zato, ker ti dodatki ali programi male oglase zamenjajo za spletne oglase. Poskusite lahko z namestitvijo kakega drugega dodatka za blokiranje oglasov.

Povečan obisk bolha.com

S prenovo beležimo močno povečanje obiska na bolha.com, kar je gotovo dobra novica tudi za lastnike bolha.com trgovin. Uporabniki se na bolha.com zadržujejo dlje, si ogledajo več posameznih strani (število ogledanih strani se je v primerjavi z enkim obodbjem lani povečalo za kar 30 %) in se tudi večkrat vračajo. Čas uporabe se je potrojil, medtem ko se je čas odzivnosti spletnega mesta zmanjšal na le delček tistega, ki ga je beležila stara bolha.com. To pomeni, da lahko vašo ponudbo na bolha.com predstavite še več potencialnim kupcem kot prej.

Zavihki Posamezniki, Podjetja in Vsi

Ena izmed težav, ki se je v zgodovini bolha.com v komentarjih uporabnikov največkrat pojavljala, je bila nezadostna preglednost med oglasi posameznikov in trgovcev. Sprememb nismo uvedli kar tako, temveč smo delovali na podlagi testov uporabnosti spletnega mesta, ki smo jih opravili z zunanjimi strokovnjaki. Ti so potrdili, da je jasno pregledovanje med ponudbo posameznikov in podjetij tisto področje, kjer si uporabniki želijo še več transparentnosti oz. jasne ločnice med obema, ne pa da morajo najprej urediti filtriranje na eno ali drugo, kot so morali to storiti na prejšnji bolha.com. Verjamemo, da se bodo uporabniki večkrat odločili za pregled zavihka Podjetja, če jim to izbiro prepustimo. Da smo se odločili prav, potrjuje tudi dejstvo, da smo po lansiranju prenovljene bolha.com prejeli že več komentarjev zadovoljnih uporabnikov, ki med drugim zelo toplo pozdravljajo uvedbo zavihkov in pravijo, da je sedaj pregledovanje ponudbe mnogo bolj pregledno.

Upamo, da smo uspeli odgovoriti na vsaj nekaj vaših vprašanj. Seveda pa proces izboljšav na bolha.com teče dalje. Poskrbeli bomo za to, da vas bomo o vseh nadgradnjah sproti obveščali, zato pozorno spremljajte tudi obvestila v Moja bolha.com.

Vaša bolha.com

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Statistika je nekaj najbl butastga kar so se spomnl. Kaj mene briga statisticno kater dan folk ni nosila luna in so zato opravili vec ali manj ogledov? Ce ze me zanima samo koliko ogledov je bilo pa se to je brezveze ker folk itak klika po marsicem in to ne izkazuje da so pa samo ogledi ki so bili res interesanti.

Izgled je res brezvezno minimalisticen pa sploh ne deluje neki novga.

Ko si poslal prodajalcu mail se je izkazalo na kater naslov bolha poslje.

Sploh nevem kaksne ljudi majo zaposlene da ne gre osnovnih funkcij pregledat.

Mogl bi tudi uvedt kot prej da si lahko gledal oglase ali po vrsticah ali po vec na vrstico ne da skoz saltas med stranmi.

To pa da so prejei veliko pozitivnih komentarjev je itak bull shit ali pa od takih uporabnikov k pridejo enkrat gor. Ce bi bili toliko pozitivni komentarji vrjamite da nebi recimo uvedli da lahko izbiras ali bos gledal posameznika ali prodajalca ali vse, ker se lepo vidi da so dobili zelo veliko graj glede tega ko so forsirali navadne trgovce zraven navadnih k so prodajal rabljene stvari in se lepo vidi da hocejo forsirat placljive oglase kot je to na salamoncu itd.

Na prejsni bedni strani si skenslu oglase in jih refreshu takoj, pri novi super bolhi vse neki caka pa mors cakat , pa pocakat da lahko kej naredis itd.

Brezveze, prejko slej se bo kdo spomnil novega oglasnika pa bodo pozrl bolho ker so pac butasti in furajo svojo logiko takoj ko jim uspe z navadnim brezplacnim oglasi za rabljene stvari.

Sicer pa nepodpiram strani kot so diler in ostale zato ker je samo zmesnjava, kaj mi bo 20 razlicnih bolh, isti oglasi povsod?? Isto kot danes vsi dajejo prodajat stanovanja preko agencij katere oglasujejo po oglasniku ali na napremecnini net. Sej nimajo drugega trga kot ga vsi poznamo. Cist brezveze.

Obstajata internet kjer so bolh itd, in trg ki je salamonov oglasnik jer oglasujejo ljudje ki niso vesci ali nimajo interneta. Simple as that. Zdej pa naj vsak grunta po svoje

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Jaz pri Bolhi pogrešam predvsem ocenjavnje prodajalcev, npr. tako kot pri Ebay-u....

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
KSZ:
Jebemu sunce - Bolha je po zadnji prenovi močno ščurkasta. Zadnja težava, ki sem jo opazil, je, da ne morem brisati oglasa. Ljudje kličejo za prodani izdelek, jaz pa oglasa ne morem odstraniti
bonk.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Na strani je neko opozorilo v zvezi s tem - nad seznamom tvojih oglasov. Ampak kdo to gleda, tudi jaz sem imel težave z brisanjem
stupid-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
48
Murska republika
Težave z brisanjem in objavljanjem se res pojavljajo če imaš vključen Adblock .. , to je njihova fora češ če imaš vklučen blokator oglasov je moteno poslovanje teh ki plaæane oglase dajejo na Bolho in bolha posledično živi od teh oglasov, sam sem jih kar nekajkratj jih opozoril na to da je to brez vezno ampak oni pri tem vstrajajo.Kot drugo sama grafična in oblikovna stran oglasov je zgrešena , oglasi se zaradi tega slabo berejo posebej te plavkaste črke so katastrofa, pa kaj jim moreš.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Ta nova stran tudi meni ni všeč, ampak kaj hočemo ...
So mi pa danes odgovorili in povedali naj umaknem adblock. Sem ga - ampak samo za pet sekund, da sem opravil tisto akcijo :)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
48
Murska republika
Tudi jaz umikam Adblock samo takrat ko deaktiviram ali ponovno aktiviram oz. dajem oglas na strani Bolhe, za ostalo pa me ne briga, jaz njihovih oglasov ne bom gledal in tudi ne drugih.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sej pa Adblock plus omogoca, da das na white listo sajte, v katerih zelis imet oglase vklopljene. Bolho das na whitelist in prikazuje oglase pac samo tam, kdo bo te preklaplal rocno lol.