Nov zakon o javnih naročilih

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Za drugam kov v čvek verjetno ne sodi

http://www.siol.net/novice/slo...-zlorabe-413862

1. Prosto sklepanje aneksov.....napaka to je tako kot bi rekel dali ste ceno ampak itak bo 30 % dražje (ker vsi vemo da so razpisi vedno zanič narejeni),
4. Plačevanje podizvajalcev....le če bodo zahtevali
hysterical-1.gif
...prakso vemo....če boš zahteval ne boš podizvajalec in boš brez posla, če boš hlapec podjetju ki bo izvajalec pa ne boš dobil plačano kot do sedaj.
5. Konec najnižje cene....to je sicer vredu samo je že skregano z 1. točko. Super imajo tole ponekod v tujini. Pri prijavi več ponudnikov največ štejejo reference, cena je šele na drugem mestu. pri več ponudnikih se avtomatsko izloči najdražji in najcenejši. S tem rešiš vse, ni dampiških cen in ni navijanja cen v neskončnost.

A je res tako težko nekaj normalnega napisat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
si kar predstavljam naslovnico v demokraciji, nova24tv in še kje:
KOMUNAJZERJI hočejo davkoplačevalski denar. zahtevajo da se že tako predrage storitve še preplačajo ker se iz izbire izločijo najdražji...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Problem se rešuje na napačnem mestu. Najprej je potrebno zmanjšati obseg javnega sektorja na razumno velikost in politiko izločiti iz lastništva tam, kjer zato ni nobene potrebe. V Sloveniji gre preko rok politike daleč prevelik delež denarja in noben zakon ne bo rešil tega, da državni uradnik pač ni lastnik nečesa, da bi s tem varčno in profitabilno ravnal. Izkorenit korupcijo na tem nivoju je lahko tako uspešno kot prohibicija v ZDA ali droge trenutno. Če je nekaj preveč mamljiv posel in za nekatere vrste dejavnosti tudi edini, ki je na voljo, ker imajo državna podjetja monopol, potem ga ni zakona, ki bi tu naredil čisti red.
Trenutno imamo paradoks, kjer se državno podjetje Telekom prijavi na razpis drugega državnega podjetja DARS-a za enega večjih projektov v tem obdobju. Kaj bodo rekli nadzorniki kupca, ki so postavljeni s strani istega "lastnika" kot je prodajalec?

B81

22. jul 2007
37.031
10.546
113
Lahko meni kdo razlozi, zakaj so potrebni podizvajalci?

Ma nima vsaka firma vsaj dva ali tri talente, ki znajo malo poiskat, pobrskat, opravit info sestanek in zahtevat ponudbo, ki jo potem NS sprejme ali ne?

Ali res nimamo casa za tole?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Najboljš so tiste firme, ki imajo samo enega ali dva zaposlena pa prevzamejo milijonske projekte. Za njih dela na desetine podizvajalcev oni pa samo denar vlečejo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:Lahko meni kdo razlozi, zakaj so potrebni podizvajalci?
Podizvajalci so potrebni zato, ker se nekomu v javni službi ne ljubi voditi projekta. Zato izbereš enega, ki naredi "vse". Če bi traso za vodovod oddajal po 1 km na javnem razpisu, bi se lahko prijavil vsak, ki ima bager, kamion, tri delavce in nekaj premoženja, da lahko dobi na banki bančno garancijo. Več konkurence in krepko več dela za naročnika.
Nekaterih projektov pa enostavno skoraj ne moreš razbiti.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Lahko meni kdo razlozi, zakaj so potrebni podizvajalci?

Podizvajalce rabiš, ko si prekratek.

Zakaj pa so potrebni svetovalci?
confused-1.gif
(hint: morda takrat, ko imaš prekratkega?)

B81

22. jul 2007
37.031
10.546
113
Če je podjetje "prekratko", se ne bi smelo niti prijavit na razpis.

V našem podjetju je en podizvajalec iskal izvajalca pri nas in meni jamral, da mu ni plačal. Mi smo izvajalcu seveda plačali.
Potem mu je odpeljal enega pick-upa in še mu je ostal dolžan. Pa Presneto no. Sam pa se prevažal v novi CX7 (saj verjetno na lizing, ampak bodi človek).