Nov rekord slovenske RKC

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Letos je Katoliška cerkev posvetila vsega sedem novomašnikov. S tem ni samo ponovila žalostnega rekorda izpred dveh let, ampak je - da bi bila kupa pelina polna - presegla celo najnižje število novomašnikov, devet, kolikor jih je bilo v najtrših časih komunističnega preganjanja vernosti.

Delo.

Očitno narod prihaja k pameti.
cheer.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
patriot sej tole me bega... v času komunizma ko so bili kao vsi tako zelo preganjeni in mučeni (a ne 888, nigl, štibr...) je bilo več novomašnikov itd. sedaj ko jih noben ne preganja itd pa tak osip... čemu je to vzrok?

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj Google hara in težko narod na suho nategneš.

No, nekatere se še da.

Pravi pa ima tudi softi@

Ivan je nad RKC v Sloveniji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.051
6.237
113
Ljudje imajo internet, so bolj izobraženi, si znajo kaj prebrat, stare mame, ki so otroke silile v maševanje so pomrle, kapitalizem, ... Vse to je vzrok da je vedno manj interesentov, in vedno manj zagriženih vernikov.

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
458
63
pa vseeno je zanimivo, da v času ko služb ni na pretek, ni večjega navala na takšno udobno službo.

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
458
63
niso vsi nagnjeni za lokomotive, so znali(jo) ljudje povedat, da marsikateremu otroku na vasi lokalni far ni bil samo "duhovni" oče
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Letos je Katoliška cerkev posvetila vsega sedem novomašnikov. S tem ni samo ponovila žalostnega rekorda izpred dveh let, ampak je - da bi bila kupa pelina polna - presegla celo najnižje število novomašnikov, devet, kolikor jih je bilo v najtrših časih komunističnega preganjanja vernosti.

Delo.

mene zanima kdaj so bili tisti trdi komunistični časi, ko so preganjali župnike ( in vernike ) ?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mah, to je floskula, ki so jo naciklerofašisti lansirali v javnost in se je prijela. Dejansko pa so imeli v najboljših časih skoraj 60 novomašnikov na leto.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Pobrali so jim pač premoženje, ki so ga prej oni pobrali naivnemu folku, zdaj ga imajo spet nazaj, kako dobri so pri upravljanju denarja, smo pa tudi videli.

Vse te vere bi bilo treba počasi ukinit, saj še največji verniki počasi vidijo, da se delajo norca iz njih in samo izkoriščajo vero za svoj lagoden lajf.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
po besedah določenih tukaj gor od leta 41 dalje... so komunisti zatirali vse...

hmm
...

Baje so kot v Albaniji porušili tudi vse cerkve
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
sem misli, če ima kdo podatek, kdaj je bilo to obdobje, ker se ga ne spominjam. pa moji predniki tudi ne
kar pa se Albanije tiče, pa kolikor imam v spominu niso rušili sakralnih objektov, ampak samo spremenili namembnost objekta.
verske rituale pa so prepovedali ( po mojem logično, saj je Enver želel dvigniti zavest prebivalstva )

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
patriot sej tole me bega... v času komunizma ko so bili kao vsi tako zelo preganjeni in mučeni (a ne 888, nigl, štibr...) je bilo več novomašnikov itd. sedaj ko jih noben ne preganja itd pa tak osip... čemu je to vzrok?

temu, da smo v 21. stoletju, česar cerkvi še ni jasno...no, vsaj škofov se ne zažiga več, kot se je to počelo v komunizmu

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:

hmm
...

Ah, niso zatirali, to, da teološka fakulteta oz nje spričevala niso imela javne veljave v jugi, je laž.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

hmm
...

Baje so kot v Albaniji porušili tudi vse cerkve
smile-1.gif

Na kočevskem jim je to skoraj uspelo...

Še dobro, da so se jih lotili z minometi.

Ne nakladaj.