Nov objektiv

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Prejšnji teden sem si nabavil Pentax k20d
cheer.gif

Zdej pa bi si jest privoščil mal več kokr je tale 55
cool-1.gif

nekak sem že 100% siguren da bo to al 18-200 al 18-250...zdej pa uprašanje kateri od teh je boljši.. boljši imam v mislih predvsem kvaliteto slike...zanima me še ali uzet Pentax, Sigmo al Tamrona....razlik v ceni ni drastičnih, kaj pa razlike v kvaliteti?
aja pa zanima me še kako je z nekimi popačenji...
confused-1.gif

če ima kdo kakšne primerjalne slike, so dobrodošle....
cheer.gif

Hvala!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.015
10.758
113
kod Džej-Zija
Te all-in-one kombinacije niso bile nikoli posebno kvalitetne, ker so vedno prevelik optični kompromis. Bistveno boljše kvalitete od kit objektiva ne pričakuj. Zato raje razmisli o tem: če ti kit odgovarja, dokupi raje kakšen tele zoom v stilu 70-210 ali 80-200, svtelobna moč bo pa od financ odvisna. Če ti pa kit ne odgovarja, ti pa tudi 18-??? ne bo.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
mosseero hvala za odgovor...

z kitom sem sicer zadovoljen ampak v razponu od 18 di 55....
wink-1.gif

zdej, če bi bile slike slabe, potem nebi....če so pa primerljive z mojim sedanjim, bi takoj dokupil..
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kolikor poznam lečovje Pentaxa ima kar spodobno steklovino. priporočam ti, da sprobaš objektiv, prosiš prodajalca naj ti naredi tistih par slik (najpomembnejše so tiste na obeh koncih objektiva, ter na sredini, pri najbolj odprti zaslonki), pa boš videl, kater se najboljše obnese.

naredi print 15x10 cm in to je to. večje po moje niti ne boš rabil.

tako bi jaz naredil, oz. tako jaz delam, jaz samo print večji naredim (A4.press
wink-1.gif
)

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Na svojega K100Dsuper sem obesil Tamronov 18-250. Zdi se mi, da je kar na nivoju kita, kar se tiče kvalitete fotke. Ni pa to neka vrhunska rešitev, saj za okoli 400 € ne moreš pričakovat čudežev. Za popotniško fotografijo je kar primeren, saj ne rabiš nosit s sabo dveh, ali več objektivov, pa še na baterijah prihraniš.
cool-1.gif
Če hočeš pa kaj boljšega, se lahko takoj posloviš od 2000 € za dva objektiva.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hvala
wink-1.gif

Citat:
Če hočeš pa kaj boljšega, se lahko takoj posloviš od 2000 € za dva objektiva.
he he he, tu je bistvo vsega...pa še to je, treba je nosit dva objektiva....
confused-1.gif

lahko prosim pokažeš kako zgledajo slike....v polni velikosti seveda, pomanjšane so itk vse OK...slikane recimo pri 18 - nekje na sredini in na koncu 250...
wink-1.gif

Citat:
Zdi se mi, da je kar na nivoju kita
k20d ima izboljšan KIT objektiv....menda je bil prejšnji prešvoh za ta senzor...

P.S. DizzyReed hvala tudi tebi....
wink-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tu je nekaj slik za primerjavo. Direktno iz aparata. Neobdelane. Za podatke poglej EXIF. Za kaj več moram na teren in poslikat pod pogoji, ki si jih navedel. To pa ne bo prej kot v soboto. Če ti ni predaleč, se lahko dobiva in boš lahko sam probal.
Da ima K20 izboljšan kit objektiv, pa nisem vedel.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
He, he, še en Pentaxovec. Pozdravljen. Kar se tiče objektivov ti predlagam dvoje:
1./ photozone - testi objektivov ( tudi če objektiva kateri te zanima ni na Pentaxovem seznamu si preberi test za Canon oz. Nikom mount - ni sicer 100% primerljivo je pa vseeno bolje kot nič )
2./ www.pentaxforums.com/forums/ - tu pa ti znajo uporabniki zelo dobro svetovati kaj in kako

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
res, res - slab objektiv ti menda lahko resnično zbije resolucijo, mislim, da sem o tem enkrat bral na www.e-fotografija.si . zelo zanimiv članek - poiščite in si preberite.

za amatersko popotniško fotografijo je kit objektiv ala 18 - 250 mm zelo primeren - ga namontiraš gor in basta. izbereš si samo primerek, ki je oster (kolikor se pač za ta razred spodobi) in si zmagal. in če Tamron sledi smernicam, katere je zastavil z malim čudežem v podobi 17 - 50 f/2,8, potem se nimaš česa bati.

sem sam mislil začeti zbirati za Canonovega 16 - 35 f/2,8, pa se bom raje ustavil pri 400€ in si nabavil Tamrona.

ko pa bo v hišo prišel Marko , takrat pa bo moj delovni kompletek izgledal kot na linkani sličici...
grin1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Tu je nekaj slik za primerjavo. Direktno iz aparata. Neobdelane. Za podatke poglej EXIF. Za kaj več moram na teren in poslikat pod pogoji, ki si jih navedel. To pa ne bo prej kot v soboto . Če ti ni predaleč, se lahko dobiva in boš lahko sam probal.
Da ima K20 izboljšan kit objektiv, pa nisem vedel.
khmmmm
confused-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
no no, nikar ne pretiravaj s "katere je zastavil z malim čudežem v podobi 17 - 50 f/2,8, potem se nimaš česa bati."

ni slab, ni pa tudi cisto nic posebnega... drugace pa je canonov repertuar zagotovo boljši, lepše se zlije s svojimi EOSi.vsaj kar se tiče fokusiranja

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Tud sam sem bil malce tam, pa bolj kot ne po naključju, ker sem šel po nov objektiv.

Bilo vas-nas je res ogromno, pa tudi v trgovini se je kupovalo kot noro!

Tako, da vsaka čast Beseničarju, da je tole organiziral, je pa imel tudi on od tega lepo korist.

lp

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tako je to ponavadi, vidimo se, ne poznamo se pa ne. Sicer pa sploh ni bilo časa debatirat, ker je bilo treba vse sprobat. Se mi pa zdi, da sem jim (organizatorjem) še najbolj zatežil od vseh. Dobili so nalogo, da mi razložijo, kako prepričati fleš, da bo delal kot slave. In jim je ratalo, sicer po posvetovanjih in miljonom poskusov, ampak ratalo pa je. Trudili so se pa tako, kot da jim bom pol trgovine odnesel. Res, vsa čast organizatorjem, da naredijo takšne predstavitve. Zdaj vsaj vem, da ne rabim fisheye, temveč nekaj v stilu 50-135 2,8 in seveda boljši (dražji) body.
cheer.gif