Nov comp, vista naleke gor pa xp...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Lp
Eno vprašanje..
Najprej moram malo razložit. Od punce mati je dobila prenosnik sicer za službene zadeve
Ker je bil prenosnik nov zapakiran oz. samo naložen os.. sem se jaz spravil nalagat office,antivirusni program ter ostale uporabne programčke..
Sedaj se mi pa poraja vpašanje iz naslova.. Vse nalepke(zdoraj logo ter spodaj s serijsko št) so od viste.. kako to da je gor xp.
Sumim namreč da je nekdo firmo po domače nategnil...
Zanima me kaj če bi jaz to visto lepo naložil na drug računalnik in jo lepo regstriral na kodo
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.770
113
kod Džej-Zija
Če imaš dovolj dobro verzijo viste, se jo da enkratno downgradati na xp pro. Enkratno pomeni, ko imaš enkrat xp pro, viste ne moreš dobiti nazaj. Marsikje v podjetjih visto downgradajo zaradi preizkušenosti in zanesljivosti na xp pro.

Koda bi znala v principu delat, vendar verjetno samo, če boš inštaliral enako verzijo viste kot je bila na tej mašini. Če je bila na mašini original home premium, dvomim, da boš kodo lahko uporabil za ultimate verzijo. Lahko se pa motim.

x5x

22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Ja to vem da mečejo dola visto.. samo tukaj se nebo uporabljalo takih programov ki na visti nebi delali(Predvsem office ter kako urenaje fotografij po mapah)

Na nalepki piše Windows Vista Business

Nazadnje urejeno:

x5x

22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
SAmo kako to da niso odlepili tistih nalepk?? Konec koncev lahko kodo registriram.... ko bo pa kdo drug hotel to kodo uporabiti bo pa samo error...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Zadnje čase je veliko notesnikov prednaloženih z windowsi XP kljub nalepki za Visto Business spodaj! To naj bi delalo predvsem par največjih proizvajalcev notesnikov (iz lastnih izkušenj vem za HP in Lenovo).

Te zadeve so postale bolj pogoste z postopkom ko so tip operacijskega in informacijo ali je možen downgrade ali ne proizvajalci vstavili v bios.

Priložen imaš medij za Visto, brez problema jo če želiš inštaliraš in vpišeš spodnjo serijsko! Tudi WinXP, ki so trenutno naloženi so legalni in grejo čez validation check.

Kako je pa s tem da bi na drugem računalniku uporabil serijsko od viste (ob nadaljnji uporabi winxp) pa ne vem.

p.s.: še mal branja: Lenovo ofrum 2

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Vem da je najnižja, ki omogoča downgrade Business! Za višje ne vem, menim da omogočajo.

Je še ena varianta downgrade-a če ne dobiš prednaloženih XPjev ali pa medija za XP, imaš pa Vista Business. Inšaliraš navadne XPje, vpišeš serijsko od katerihkoli že aktiviranih XPjev, kličeš na microsoft, poveš da želiš downgrade, poveš Installation ID in serijsko od XPjev, vpišeš njihov installation ID in voila... Legalni winXP.

Skratka, tudi MS ve da vista sux in omogoča nadaljnjo uporabo XPjev.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.770
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
Vem da je najnižja, ki omogoča downgrade Business! Za višje ne vem, menim da omogočajo.

Je še ena varianta downgrade-a če ne dobiš prednaloženih XPjev ali pa medija za XP, imaš pa Vista Business. Inšaliraš navadne XPje, vpišeš serijsko od katerihkoli že aktiviranih XPjev, kličeš na microsoft, poveš da želiš downgrade, poveš Installation ID in serijsko od XPjev, vpišeš njihov installation ID in voila... Legalni winXP.

Skratka, tudi MS ve da vista sux in omogoča nadaljnjo uporabo XPjev.

Ups, imaš prav. Šele business verzija omogoča downgrade na XP pro.
redface-1.gif