Notranje ogledalo astra g

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Imam problem z notranjim ogledalom v astri g....namreč ogledalo se ob tresljajih počasi poveša. Kako se ga da malo bolj pritrdit.

Hvala

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Hm... zdej če je problem v plastičnih delih motorčka (obrabljeni plastični zobniki) ni druge kot zamenjava. Najbolje, da zadevo razstaviš in točno pogledaš, kje je problem. Lahko je samo "losan" mehanizem, ampak na pamet je težko povedat. Pri Calibri, ki sem jo imel je bilo potrebno zategnit 2 manjša vijaka, pa se je ogledalo prenehalo tresti med vožnjo. Razstavi, pa poročaj!

LP

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Verjetno si spregledal besedo "notranjim", ko omenjaš motorčke
smile-1.gif

Za avtorja:

verjetno je problem v vrtljivem zglobu. Najpre ogledalo snemi in si oglej vrtljivi zglob. Če imaš srečo, ga je nekdo le preveč namazal, če imaš smolo je počena plastika. Sam sem imel podobne težave pri Vectri, rešil sem jih s plastično vezico, ki sem jo uspel zategniti okrog, ter tako fiksirati ogledalo.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
pa ne morem ugotovit kako to odprt da ne bom kaj zlomil.
Zgleda da je tisto za kuglico stisnit v ogledalu.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
No
Ogledalo sem samo potegnil dol...res je bila tista "skodelica" v ogledalu zlomljena in je bunkica imela preveč prostora. Sem vzel nasvet o vezici in sem poskusil in je dosti boljše. Ogledalo se odpre preprosto...samo izvijač se da noter in se počasi odpira brez nobenih vijakov in nobenih možnosti kaj zlomit.

Če bo kdo rabil kdaj pomoč o ogledalu (notranjem) za astro g se lahko obrne name.