Notranja vrata

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Glede pantov ne bi bil problem, čeprav bi se zafilane luknje videle. Glede luknje za kljuko in za vložek ključavnice pa JE problem.

Torej ne, ne da se.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa še ostalim za lažjo predstavo:

leva_desna.jpg

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hja, če imaš račun jih pelji zamenjat. Če so stara jih pa stran vrži/shrani in si kupi nove, saj niso tako draga.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aja...
d055.gif

Hja, pa povprašaj kakega mizarja, če bi se zadeve lotil. Beseda ni konj. Me zanima kaki bojo odgovori...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
lahko še enkrat bolj podrobno, zakaj se ne bi dalo predelat?
recimo, da vzamemo v zakup, da se po posegu vidijo luknje.

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No, morda nisem napisal dovolj jasno - seveda se da, marsikaj se da, s tem da bodo ostala bolj ali manj vidna mesta kjer bo nov furnir. Nove odprtine za ključavnico, kljuko in vložek ni problem narest, problem je stare skrit. Morda bi pa kdo kar cela vrata še 1x prefurniral, ne vem. Morda ima celo masivna vrata, tisto bi bilo še težje. In ker ima karantanka novogradnjo kakor se mi zdi, dvomim da bi hotela takale vrata gledat v hiši. Lahko pa tudi...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Kot je že rekel Benady, videlo se bo en kup flik, strošek bo pa skoraj takšen kot bi kupila nova vrata. Če jih gre prefurnirat pa skoraj zagotovo.
Moj predlog:
- ste pomislil, da jih obrnete in se pač odpirajo namesto noter ven
- kupi raje podobna nova, ker bodo veliko bolj normalno zgledala kot ta vsa poflikana, ta pa porabi za kakšno klet ali kaj podobnega.

če jih vseeno hočeš flikat bo treba najti kakšnega fušarja, ker mizarja težko verjamem, da boš koga nagovorila.

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Še nekja zelo pomembnega.

Vsekakor preden greš delat kakršnekoli predelave, moraš imeti prerez vrat od proizvajalca, če vrata niso masivne.

Potrebno je vedeti, da so vrata sestavljena iz okvirja, znotraj pa je iverokal ali satje. In če imajo vrata samo pri ključavnici masiven vložek, da v njem stoji ključavnica, to pomeni, da kjerkoli boste drugje vrtali boste naleteli na iverokal. Če se to zgodi, lahko vrata vržeš samo v peč, ker ni rešitve, da bi naknadno še na drugo stran vložil masivni vložek.
Zato preden se lotite delat predelavo, prej dobro premislite.

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Saj tisto satje bi se dalo ven porezkat, namesto njega prilimat not kako smrekovo desko, pa spet rezkat utor za mehanizem, pa vrtat luknje za kljuko, vložek.....en kup komplikacij.

Da se marsikaj, tud staro babo pomladit z operacijami, kako bo zgledalo je pa druga pesem.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
In s tem vsem imaš več dela in stroškov, kot če greš kupit nova vrata, ta pa uporabiš kje drugje, ali jih pa poskusiš menjati v trgovini!

p.s. karantanka vse najboljše!
cheer.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Situacija vrat je taka:

Vrata, ki me tarejo so med stopniščem in hodnikom. Pozorno oko bo opazilo kje je problem. Jaz osebno bi raje videla, da bi se ta vrata opirala ven proti stopnišču, ostali "majstri" pa pravijo, da se vrata morajo odpirati v prostor. To sicer je čisto res, vendar so potem za temi vrati že druga vrata.

Zato me zanima, če se da krilo predelati iz sedanjih desnih v leva. Izgledajo pa takole:

Da bi jih menjala z drugimi vrati v hiši ne gre (verjemite mi da sem to že preštudirala), da bi kupila druga vrata tudi ne (jih ne delajo več), podobnih ne želim, ker želim imeti vsa enaka ... Če ne bomo našli kašne pametne rešitve se bodo pač tako odpirala, se bom že sprijaznila, sam izgleda pa ful čudno.

@zgrabljenec
hvala za čestitke
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma Štefka (
hysterical-1.gif
), ta načrt se sploh ni tako kritičen. Vrata se res skoraj nikoli ne odpirajo na stopnišče, verjetno so kaki razlogi za to. Ker se tudi vrata v kopalnico in v sobo odpirajo navznoter ni nevarnosti oz možnosti da dvoje vrat buti skupaj (tudi to sem že videl). Tak načrt je povsem sprejemljiv, navadila se boš take postavitve enadva. Bilo bi res bolje da bi se štok vrat sobe začel šele ob robu odprtih vrat hodnika,ampak kar je je.

Sam bi pustil tako kot je. Če bi se pa lotil predelave bi naredil sam z osnovnim mizarskim orodjem, le za flikat furnir bi prosil kolega mizarja, ali pa bi še tisto naredil sam.

Enivej
nahrung002.gif