Notebook 17" za cca. 700.- EUR

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Odločam se med tema dvema:

Dell Inspirion 3737
Dell

HP probook 470
HP

Iščem nekaj z i5 procesorjem in 8GB (6GB) rama. Računalnik bo več ali manj na mizi, prenaša se ga dvakrat letno, ko se gre na daljši dopust. Gor bodo pisarniški programi, uporabljal se bo za gledanje filmov in surfanje. Pa občasno kakšno slikco v photoshopu se bo obdelalo, skratka nič preveč zahtevnega.
Pri HPju me moti, ker nima Windowsov. Nekako bi rad imel licenčne. Pa tudi podaljšano garancijo je potrebno dokupiti.
Dell ima pa že nainštalirane Windowse in garancijo 3 leta, ima pa manj rama.

Kakšno je vaše mnenje?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Dell ima U (low voltage) procesor, HP pa M (mobilnega). M je boljši. HP ima tudi ločeno grafično, Dell pa Intelovo integrirano. Pa HP ima nebleščeč monitor, Dell pa bleščeč (glossy). Iz tega vidika je (po mojem mnenju) HP precej boljši, pa še cenejši je.

Če pa tebe moti samo RAM - 2GB ni neke velike razlike. Za tvoj namen uporabe je 6GB že vrh glave, zadostovalo bi že 4GB.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Kako točno naj vem pri opisu, da ima še dodatno grafično kartico? Vidim pri opisu procesorja, da imata oba integrirano eneko grafično kartico. Potem pa pri HP res piše, da ima še posebej grafično kartico.
Malo neumno vprašanje. Zakaj potrebuje dve? Kje to pride do izraza?

HP je res cenejši, vendar nima Windowsov in 3-letne garancije.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Pri dveh načeloma operacijski sistem preklaplja med njima. Torej vedno je aktivna samo ena. Za normalno uporabo je aktivna integrirana, za kakšne igre in podobnejša zahtevna opravila pa je aktivna ločena grafična.

Saj teh Probookov 470 je mislim da kar nekaj modelov, eni z Windowsi in eni brez. Mogoče najdeš kakšnega pravega
grin1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Našel sem neke komentarje, da naj bi tile HP probooki imeli probleme z odvajanjem toplote, oz. pregrevanjem. To pomeni, da je obvezno potrebno dokupiti triletno garancijo (Dell jo namreč ima že vključeno v tej ceni).
Koliko je resnice na tem?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Če nisi zahteven, ti bo laptop zdržal zelo dolgo. Potemtakem če že dokupuješ garancijo, se ti veliko bolj splača dokupiti 5-letno garancijo (recimo tiste "se zgodi" variante).

Glede pregrevanja pa je v večini kriv prah. In po par letih bo še tako dober sistem odvajanja toplote pogrnil. Z vzdrževanjem in rednim spihovanjem prahu lahko veliko preprečiš.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
philips si ti kdaj videl probook 4730s? mini reža za ventilator na spodnji strani reže na napačnih mestih, ko začne delati atijeva grafa se mi aluminij segreje tako da je vroč. Pa verjami da ga na pol leta spucam tako da je kot nov

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Ne, nisem ga videl. Če je to res, potem zahtevaj stvarno napako. To je menda možno tudi po izteku garancije
wink-1.gif