Imam tudi Note 4. Če imam omrežni način nastavljen na LTE/WCDMA/GSM (samodejno), je jakost telef. signala (doma pred hišo) večinoma 0-nič ali največ samo 1 črtica. Ko se vzpostavi tel. zveza se signal sam poveča na 3 ali celo 4 črtice. Po končanju pogovora pade zopet na o ali 1. Telemach mi je že 2x zamenjal USIM kartico, a problem ostaja. Pravijo, da je v kraju mojega prebivališča dovolj močen signal. Pri tej nastavitvi se mi dogaja, da dobim SMS obvestilo kot zgrešen klic, čeprav imam telefon vedno pri sebi !! Ko me kdo pokliče nč ne pozvoni ( zvonjenje nastavljeno na normalno), samo za tem dobim omenjeni SMS. Klicoči pravi, da moja številka trenutno ni bila dosegljiva !!! Vse to se dogaja doma in pred hišo.
Če prestavim omrežno nastavitev na WCDMA/GSM pa nimam nikakršnih problemov več !!! Res je mobilno omrežje (mobilni podatki) zato baje slabše, počasnejše, ampak ga zelo redko uporabljam. Telemach ne reče in ne naredi nič. Za njih je vse OK.
Mimogrede telefon Note 4 nima opcije nastavitev na 2G , 3G, 4G..... kot imajo nekateri drugi telefoni.