Nosilec za kolo

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kakšen nosilec za kolo priporocate? Vcasih sem imel Thule stresni, pa sem enkrat sklatil kolo s strehe, ko sem zapeljal v garazo..naredil tudi za 200 eur skode na avtu. Zato se zdaj nagibam k takemu, ki se ga namesti zadaj na prtljaznik.

Kdo kaj priporoca mogoce? Montira se na citroen c3

Hvala

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Evo v leclercu je sedaj v akciji tale green valley 620 z leclercovo kartico ga dobis za cca 43 eur + 8 eur na kartico. Danes sem ga stestiral cca 60 km po AC in zadeva je trdno na svojem mestu
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
To je isti ko un v Dechatlonu....

Mam namen nabavit...pa kolebam ker mi ne deluje varno
smile-1.gif

Kje vidim listo kompatibilnih avtomobilov...?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Če nimaš ravno peresno lahkega bicikla pozabi na to. Ker panti na pritlaznih vratih trpijo in dobijo zračnost.
Najboljši so pa za montažo na vlečno kljuko. Tudi kaj se porabe tiče.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
To je isti ko un v Dechatlonu....

Mam namen nabavit...pa kolebam ker mi ne deluje varno
smile-1.gif

Kje vidim listo kompatibilnih avtomobilov...?

na netu ze mojega ne najdem, imas pa na skatli napisan seznam avtov, in lahko preveris v trgovini. Je pa stvar taka, da moraš za ženske modele dokupit še dodatno štango, drugače se pa dobro fiksira s priloženimi gurtnami. Imas pa zraven prilozeno se eno samostojno gurtno s katero kolesa zvezes, da se ne sukajo kolesa in volan.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Oni za na kljuko ima lasten set luči in rabi dodatno (tretjo) tablico. Ta za na vrata nima nič...

No ja, odvisno kakega imaš. Tisti, kjer kolo visi ga nima in moraš rešit pač drugače...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kako pa je z zakrivanjem zadnjih luči s kolesom?

Če zakriva tablico in luči potrebuješ opremo kot za prikolico.Cmon ynos saj si dec vi lahko vedel.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Oni za na kljuko ima lasten set luči in rabi dodatno (tretjo) tablico. Ta za na vrata nima nič...

No ja, odvisno kakega imaš. Tisti, kjer kolo visi ga nima in moraš rešit pač drugače...

To pa verjetno težko veš, preden ne kupiš in probaš... Hmm...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja saj vidiš če ne v mestu pa na morju folk k pol stanovanja s sabo vlači odzadaj pa če bicikle.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To pa verjetno težko veš, preden ne kupiš in probaš... Hmm...

bingo :D

Pri nekaterih avtih je tablica vidna, pri večini pa ne. In ti ne uide nakup dodatne table z lučmi.

Pri tapravem nosilcu za kljuki pa je to že vse "zraven".

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Potem je ena opcija nakup Thule Clipon high sistema, ki dvigne kolo nad tablico in lučjo.

Je pa ta špas že 200+ EUR...

Nekaj moram nabavit, ker imam poln kufer tega, da moram dat praktično obe gume in še sedež dol, da lahko ne-varno furam kolo z drugimi družinskimi člani...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Jaz sem na koncu pristal na kljuki ter na thulejevem nosilcu za 3-4 kolesa. Draga varajanta, samo upam, da mam s tem pokrito kar nekaj let uporabe.

Sem imel prej varjanto, da so kolesa visela, pa je bilo ok, samo problem z novimi okvrji in dobit pravo pozicijo...

Če imaš opcijo bi ti predlagal tako varjanto.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Jaz sem na koncu pristal na kljuki ter na thulejevem nosilcu za 3-4 kolesa. Draga varajanta, samo upam, da mam s tem pokrito kar nekaj let uporabe.

Sem imel prej varjanto, da so kolesa visela, pa je bilo ok, samo problem z novimi okvrji in dobit pravo pozicijo...

Če imaš opcijo bi ti predlagal tako varjanto.

zmaga.gif

Enako,

prvo kupil Menabo Tilting za 3 kolesa, po enkratni uporabi kupil Thule ...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Doma smo v vseh letih na strehi prevozili svašta (predvsem surf opreme, ker drugače skoraj ne gre, če nimaš ravno kombija, smo pa večkrat vozili tudi kolesa). Glede na izkušnje na streho drugega kot Thule več ne bi dal.

Imamo pa sedaj na enem avtu kljuko in nosilec za na kljuko (sicer original od BMW, ampak ne vem če ga ne dela kar Thule). Za moje pojme top rešitev. Nameščeno imaš tik tak, ni treba koles dvigovat gor na streho, manj možnosti da avto podrajsaš pri nalaganju koles, nimaš problemov zaradi višini pri podvozih/graražah/..., pa še za vožnjo je bolj fajn (manj hrupa, manjša poraba, ni treba toliko pazit na hitrost in bolj sigurno deluje vse skup). Všeč mi je tudi to, da lahko nosilec odmontiraš v dveh minutah, zložiš in pospraviš v prtljažnik, če si recimo na morju dlje časa, poleg tega pa na strehi ostane prostor še za kak surf
smile-1.gif

Tako da vsekakor priporočam nosilec za na kljuko, je pa res, da ni pocen vse skupaj skompletirat, sploh če na avtu še nimaš kljuke. Tistih varjant, ki se pripnejo direktno na ptrljažnik zadaj pa jaz ne bi tlačil na svoj avto.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Že 15 let imam nosilec za na kljuko. Eno leto sem pozabil, da imam zadaj kolo in ga na AC nabil na 200.... Je bil nenamerni test pritrditve in je bil uspešen. Kolesa so ostala gor, premaknilo se ni nič. Imam pa tega, ko kolesa visijo na njem. Ko pa sem lani kupil Gianta, ki ima malenkost drugačen okvir, je bila pa kar zanimiva reč.... Guma sprednjega kolesa mi je prišla ravno za izpuhom.... Ja, prežgalo mi je gumo in še on trak na obroču.... Tako, da je treba paziti na fiksiranje kolesa. Teh težav pa ni pri nosilcih, ki so narejeni, da kolesa stojijo na njem. Imam nagledano eno zadevo v Velocentru. Ki se še nagne, da lahko odpiraš prtljažnik. Ni pa poceni, seveda.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kot originalno dodatno opremo sem v Renault butiku kupil Thule Euroride 943 (plačal 273 EUR, ker je bil razstavni model). Pred tem sem imel tako zadevo kot je bil link od Leclerca. Pa nisem bil zadovoljen, poraba je nad 110km/h drastično narasla, ko si namestil nosilec in kolesa nisi mogel več do vsebine prtljažnika, zamudna namestitev, preverjanje po nekaj km...
Thule zadeva je majka, nisem niti občutil da ga vozim s sabo, stabilen, preklopen... Pa še na vsako kljuko paše.
Tako da se mi investicija niti ne zdi tolikšna...