Nosilec "hladilnika" procesorja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Sicer se tema nadaljujejo z neke stare teme (crkne miš), vendar raje nova tema
A se v trgovini dobijo samo "ušesa" v katere fiksiraš hladilnik? Kako se tej zadevi reče?
MIslim da imam podnožje 478 (P4).
Namreč na eni strani je "nekdo" pametno odlomil nogico,(nekaj lepil nazaj) povrh vsega mi je pa še "sponko" očitno stran vrgel.
In potem mi starejša oseba (žlahta) reče da računalnik ne dela in da ne ve zakaj?
ne-ne-1.gif
Očitno je že nekdo pred mano eksperimentiral.
rolleyes-1.gif

ALi moram proc in hladilnik ponovno "nalepit" ali bo stara pasta med njima še OK?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
pasta te pride točno 8eur i kusur tko da bol to k nov procesor
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.775
113
Pasta je tudi samo pol evra. Kdo pa pravi, da moreš vzeti najdražjo zadevo, ki se jo dobi pri nas

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Bolha je že rešila zadevo, vključno s pasto in montažo.
Že laufamo naprej.
Sicer pa imam občutek da se ti nosilci kar radi lomijo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.775
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Pasta je tudi samo pol evra. Kdo pa pravi, da moreš vzeti najdražjo zadevo, ki se jo dobi pri nas

Ravno to sem mislil vprašat glede na to da so na http://www.enaa.com/findAdvanc...;search_btn.y=8 od evra do 9 evrov. V čem je sploh fora? (dober tiste za evro je manj, ampak
rolleyes-1.gif
Eh, med tistimi nad 3-4€ so razlike minimalne. Pri cenejših je pa odvisno od sreče-ene so dobre, druge so pa slabše kot če bi na procesor prilimal žvečilko
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razlika je v tem, da nekatere prevajajo tok in če steče pasta na matično lahko gre rakom žvižgat. Potem se čez določen čas ''izrabi'' in ne hladi več, potem prvih 100-200 ur ne deluje tako kot mora. Ostalo pa ste že napisali.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Jaz uporabljam Akaso, tisto za nekaj manj kot 6 eur. Za razmazat uporabljam tisto kartico, ki je prišla zraven (v bistvu bi bila dobra tudi stara kreditna ali osebna...). Mirna roka in praksa, pa imaš odličen nanos. Obvezno pa obrišem kakšen milimeter paste okrog roba procesorja, ravno iz razloga ki ga je omenil SouthPark - razlitje. Itak se razleze, ko stisneš hladilnik gor...
Kvaliteta paste se pozna tudi, če je potrebno kdaj razstavit zadevo. Se zgodi tudi, da s hladilnikom vred cukneš ven procesor, potem pa z izvijačem ločuješ procesor od hladilnika.
Še ena zadeva, ki jo domači majstori včasih pozabijo - obvezno do čistega obrisat hladilnik in procesor! Če imam posebno dober dan in pri roki fin brusni papir, potem še malo zbrusim hladilnik.
Montaža hladilnika na procesorjih P4 pa je žal izvedena tako, da potrebuješ nekaj časa in previdnosti, da vse skupaj spraviš ven, ampak se da. Če si živc, se zgodi to, kar je videl hanzi - polomljen nosilec.