Normiranec - Interni akt

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Imam delo na terenu in mi je bilo rečeno, da moram interni akt imeti v torbi, torej številko poslovnega prostora, št. blagajne in št. računa,
je to to ali kaj je mišljeno, sem mislil, da moram imeti le tisto zeleno nalepko, da mora stranka prevzeti račun .... evidenco pa vodim doma...
Hvala in lp

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Najbolje da si mušter dobiš na strani programa Vasco (za tukaj sem siguren da je gor ker sem sam naredil po tem, verjetno pa se dobi tudi kje drugje) in spišeš glede na svoje podatke. Je pa butasto da kdo teh bedarij, ki ne zahtevajo veliko časa, ne bi imel, ker za vse grozijo z 2 jurji. Tudi nalepka mora biti barvna in podobno..

I

Izbrisan uporabnik #488

Baje celo barvna
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

to je to, saj maš tam za različne tipe oseb

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
fizicnim ter tudi sp-jem, doo, je interni akt potem drugacen ?, ceprav razumem je pomembno pravilno vnesti podatke za blagajno/poslovni prostor in kako bos stevilcil racune-vsebuje podatke blagajne, lahko kdo to potrdi,
lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu imaš za različne tipe interne akte = osnutke, malo spremeniš in rešeno pa vržeš v mapo

http://www.fu.gov.si/nadzor/podrocja/davcne_blagajne_in_vezane_knjige_racunov_vkr/

Je v wordu že

Vzorec internega akta - primer 1: En poslovni prostor, ena elektronska naprava za izdajo računov
Vzorec internega akta - primer 2: Več poslovnih prostorov, več elektronskih naprav za izdajo računov, zaporedne številke računov si sledijo v zaporedju po posamezni elektronski napravi za izdajo računov v poslovnem prostoru
Vzorec internega akta - primer 3: Več poslovnih prostorov, več elektronskih naprav za izdajo računov, zaporedne številke računov si sledijo v zaporedju po vsakem poslovnem prostoru
Vzorec internega akta - primer 4: Več poslovnih prostorov, zaporedne številke računov si sledijo v zaporedju po centralni elektronski napravi (strežniku) v poslovnem prostoru zavezanca
Vzorec internega akta - primer 5: En poslovni prostor, računi se izdajajo iz vezane knjige računov
Vzorec internega akta - primer 6: Več poslovnih prostorov, računi se izdajajo iz vezan knjige računov
Vzorec internega akta - primer 7: En poslovni prostor, računi se izdajajo preko programa MINI blagajna
Vzorec internega akta - primer 8: Več poslovnih prostorov, računi se izdajajo preko programa MINI blagajna

Drugače pa ja, oznaka računa je sestavljena iz oznake prostora in naprave (MB) in tako jih zadeva sam številči...