Nokia servis (Teleray)

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pred dnevi sem na servis poslal Nokio e51, ke ni vedno delovala tipka za vkop in vdor prahu v mobilnik in to v garanciji. Mobitel sem dal na popravilo v Mobitelovem centru. Včeraj pa dobim od Teleraya predračun, za sprednjo stran ohišja, nek zvočnik in delo. Zgoraj je bilo napisano, da tipka za vklop deluje OK. Sedaj me pa zanima, od kje bi mi radi ti bambusarji naprtili, da bi jaz moral plačati sprednji del ohišja in nek zvočnik, pa še delo. Če je bilo ohišje kot novo (ker sem imel mobitel v etuiju). Zunanji zvočnik in vse kar se tiče zvoka je pa tudi delovalo OK. Ali za ohišje in zvočnik ne velja garancija drugače 2 leti ?

EDISON

Zelenc'
4. jul 2008
7
0
1
velenje
Hehe ja nek morejo zaslužit da si pokrijejo druga servisna popravila i reklamacije s strani stvarnih napak ja nic pritoži se in vztrajaj do konca mogoče ti še rata da ti priznajo in na koncu dajo prav

Zdej ne smejo baje več delati tiste stare fore da je vlaga prišla v aparat kej je bilo preveč pritožb s strani potrošnikov na zavod za varstvo potrošnikov pol pa tko poskušajo ujeti kakšno stranko.

Upam da boš zadevo uspešno spejal do konca

lp

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Kakor vem predračun pošljejo preden gredo v popravilo, če ne plačaš nič ne bodo delali. Zato jast pravim, da je najbolje sam odnesti aparat na servis in ne preko operaterja.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Meni so sami v garanciji zamenjali ohišje, ko sem jim poslal e51 na servis za čiščenje prahu in slabo delovanje zvočnika.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Vem za podoben primer, ko se je obrabil "krom" premaz na tisti srednji tipki. Zamenjava brezplačna. Kako se pa pošlje na servis pa je pomoje vseeno. Saj operater mora prav tako napisati zapisnik z opisom napake in ga nato posredovati na Teleray. Prostor je prav tako za razne opombe.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
N78.....ni našla satelitov...ko si se oglasil ni blo varjante za preklop na zvočnik in take bedarije....je šla pod garancijo na popravilo preko Simobila.....v 14 dneh so poslali popolnoma nov gsm razen zadnjega pokrovčka in baterije ,ki sta bla od prejšnjega telefona.

Jaz imam dobre izkušnje s tem Telereyem....isto sem dal tik preden je N70 dopolnila dva leta na popravilo in so jo popravili in jo imam doma delučo za vsak slučaj oziroma za hrvaško števliko ko se peljem kam h hrčkom pa da morem plačat parkiranje :D

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
meni niso hoteli popravljati gsm-a ker je kao v slabem stanju... ja normalno da je v slabem stanju če ga uporabljam DNEVNO in to veliko! kakšen pa nej bo kot znucan...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Tudi jast ga dnevno uporabljam in je po 1letu uporabe kot nov
smile-1.gif

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Ni za verjeti tole, kako serviserji (še vedno) nategujejo vse po vrsti, dokler se jim nekdo na upre.

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
A pa ste telefon nesli direktno na Teleray ali v kak Mobi center?

Ker jst mam tut garancijo do konca februarja (isto E51) in me sogovorniki na drugi strani ful slabo slišijo, kdaj pa sploh ne. Verjetno ista napaka?

Aja, sprašujem predvsem zato, ker rabim nadomestni telefon. Mi ta pripada in ga lahko dobim od operaterja ali od serviserja?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Po zakonu moraš dobiti nadomestni aparat od serviserja; če ti ga operater ponudi je pa samo njegova dobra volja. Ponavadi ga operaterji ponudijo, če jih le imajo na zalogi.

Lp

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Bil včeraj na servisu. Nihče mi ni ponudil nadomestnega aparata. Vrsta pa do vrat

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Jaz: Dober dan. Moj telefon se ne prižge več.
Gospodična: Ste shranili podatke s telefona?

Najbrž da jih nisem, če se mi telefon ne prižge
Frazo o podatkih zna na pamet, uno o nadomestnem telefonu pa še ne....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Čudno, meni so ga dosedaj vedno ponudili. Imam pa svoj bekap mobi, tako da sem ponudbo izkoristil samo 1x (N93
smile-1.gif
)