Nokia E71 vs. Samsung i900 Omnia

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne morem se odločiti med tema.

katerega se torej bolj splača vzeti?

je Windows OS res toliko boljši? kako je z aplikacijami, se jih da "dobit"? kako je z Garminom in GPS pri Omnii?

sem bil že odločen za E71, ker mi je bila Omnia nedosegljiva, zdaj pa imam lepo opcijo, ki vključuje tudi Omnio - problem je le, da sem E71 že dodobra preštudiral (pa še E61 imam), Omnia me je pa dobesedno presenetila in vem samo to, da naj bi bil dober smartphone. pa to tudi drži? se ga splača vzeti, ali naj ostanem pri dobri stari Nokii?
smile-1.gif

odloča pa skoraj samo GPS navigacija ... to mi je full pomembno in na Nokii sem prebral, da dela brez problema, rad pa bi izvedel, kako je s tem pri Samsungu.

lp, Dizzy

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nokia pa ima boljšo baterijo in qwertz tipkovnico in če to dnevno uporabljaš, je bolše ostat pri nokiji.

Če ne, pa je vsekakor mnogo boljša izbira samsung. Ima večji zaslon, celo TS, boljšo kamero, več navigacijskih programov se da inštalirat, ima boljši gps čip, 8gb spomina, pa sigurno je hitrejši po menijih.

ant

Pripravnik
Evo kaj so stestirali pri gsmareni:

Here's how some other tested devices fared:

* Asus P750 - 6 h
* HTC Touch Cruise - 3 h 30 min
* HTC Touch Diamond - 2 h 20 min
* HTC TyTN II - 4 h
* Nokia E71 - 14 h
* Nokia 6210 Navigator - 4 h
* Samsung i900 Omnia - 4 h 20 min

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
navigacija na omniji je kot dan in noč proti n95 recimo. Tam je nonstop štekalo, prestavljalo po cesti levo desno,..., tu pa omfg!
shocked-1.gif
spet je v igri dobri stari igo, ki poseka garmina na celi črti, razen pokritosti slovenije. Dela tak lepo gladko in hitro da ne moreš verjet. N95 sem prodal samo zato, ker sem bil omejen na tega glupega garmina, ki je za moje pojme drek.
Programi za windows mobile se seveda dobijo in tipkovnica na nokiji ni nobena prednost. Ker omnia ima v landscape položaju tak super qwertz tipkovnico z vibriranjem ko stisneš, da ne moreš verjet. Pa tudi kot celota, je omnia res dobra zadeva. Ko se spomnim 3 leti nazaj na ppc telefon in primerjam s tem, je to izboljšanje za 200%

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Kako pa je s pisanjem z eno roko pri omniji / E71? recimo, da moraš na hitro kaj z eno roko narest (sms, poklicat, adressar..)
kateri je boj okreten oz. lažji za iskat podatke?

lp

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
menda je na E71 GPS modul precej dodelan napram N95 ... je kaj na tem, al je to samo marketinški larifari?

Zelo možno.
wink-1.gif
Omnia ima 18 kanalni qualcommov čip, za e71 pa nimam podatka.Imata pa n95/8gb 5 kanali TI NaviLink 5.0 NL5350,ki je precej bogi v primerjavi z qualcommom. Vir: http://pdadb.net/index.php

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
ta telefona je brezveze primerjat, ker sta si že v osnovi različna. e71 je poslovni telefon, omnia pa je dlančnik telefon. sej smsje je tud lažje med vožnjo pisat na nokiji 5110, saj na e71 moraš gledat tipkovnico ko pišeš, med tem pri navadni 3x3 tipkovnici lahko to počneš na pamet. na oniji pa je spet drugač.

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem prejle opazil, ja, sam mislim, da je moja bolj specifična ...
grin1.gif

stvar je v tem, da sem do zdaj imel P1i, pa samo gledam, komu bi ga podtaknil, predvsem zaradi touchscreena, kar dejansko pomeni, da me tudi pri Samsungu TS-ja strah ...

menda je tudi baterija zelo okej pri Nokii - ve kdo za Samsunga?

@Ovca: imam Symbian in mi ni niti enkrat v dveh letih zmrznil (E61)