No video input

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Imam problem na računalniku v trgovini, na katerem je blagajniški program. Ko računalnik prižgem, se na monitorju izpiše No video input.
Mislil sem, da je šla grafična. Sem vzel drugo, delujočo iz enega mojega starejšega računalnika, pa ista zgodba.
Vzrok je najverjetneje nedavna nevihta, ki je šla tu čez...

A je možno, da je šlo še kaj drugega? Sicer ko vklopim računalnik, se mi zdi, da se do konca zalaufa, le na monitorju je tema oz. napis No video input...

Gre pa sicer za starejši računalnik s starejšimi komponentami (cca 9, 10 let star računalnik)...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
VGA kabel si že preveril? Poskusi tudi z drugim monitorjem, da ni slučajno monitor šel v falus.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Sem priklopil drug monitor, pa isto, sem obstoječ monitor priklopil na laptop, pa sem videl, da monitor dela....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
OK, se pravi monitor in kabel sta OK. Imas na voljo kaksno graficno na drugem tipu vodila (npr. ce je bila obstojeca PCIe ali AGP, glede na starost, bi zdaj poskusil s PCI) ?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:

Mislil sem, da je šla grafična. Sem vzel drugo, delujočo iz enega mojega starejšega računalnika, pa ista zgodba.
wink-1.gif

Sem probal z drugo delujočo (preverjeno) grafično na enakem AGP vodilu iz enega mojega starega računalnika...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Poskusi s PCI graficno (iz se starejsih racunalnikov, kot je bil tale tvoj). Ce je nimas, se kaksna najde pri vsakem, ki je kdaj sraufal racunalnike, ce si kje na Gorenjskem, pa jo lahko dobis tudi pri meni.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Bom kar šel po novo kišto... Najcenejši oz. kak cenejši model bo več kot dovolj dober za naslednjih nekaj let.
cheer.gif