NLB provizija

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Ta teden sem vplačal avans za dopust na Hrvaškem (agencija adriatic.hr). Ker mi prek Klika ni uspelo nakazat (BIC-a mi ni prepoznal), sem šel osebno na banko. Avans je znašal 275€. OK, gospodična vnese višino avansa, potem pa začne izbirat provizijo. Ker sem videl na njen monitor, mi je bilo hitro jasno, da se ji ne sanja, katero provizijo mora izbrati. In tako klika in poskuša, provizija pa se je gibala od 2 - 14 evrov. No na koncu se je odločila za 6,26€. Ji rečem, da se mi zdi nekam visoka, pa mi odgovori, da takšna pač je, ona ne more pomagat. V redu, si mislim, požrem teh nekaj evrov in pošljem potrdilo plačila na agencijo. In glej ga zlomka: dobim odgovor, da so sicer prejeli avans, ampak da je za slabih 5 evrov manjši od dogovorjenega. Vendar naj se ne sekiram, bom pač toliko več dal na roke lastniku apartmaja, kateremu bom itak plačal preostali znesek. Meni nič jasno, grem gledat tisti online račun in vidim, da je tip dejansko dobil samo 270€ in nekaj centov. Pogledam na potrdilo: jasno, NLBjevka je dala deljene stroške prenosa.

Zdj me pa zanima, a je res provizija za nakazilo 275€ na Hrvaško tako visoka? Skoraj 11€? Al so me mal od zadaj? Ko sem nakazal plačilo za sesalec v Nemčijo prek Klika je bilo 0,33€ tako kot za vsa ostala Klik plačila.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Provizija pri nakazilu izven EU je pri vseh bankah tam-tam, ampak glavno da je NLB vsega kriva.
Poskusi nakazat iz Nemčije na Hrvaško, boš plačal 2x toliko.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Banke živijo od zaračunavanja storitev in razlike med obrestmi in krediti.

Plačilo s kreditno kartico bi bilo cenejše.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Provizija pri nakazilu izven EU je pri vseh bankah tam-tam, ampak glavno da je NLB vsega kriva.
Poskusi nakazat iz Nemčije na Hrvaško, boš plačal 2x toliko.

Ok, se pravi, da so provizije tam-tam, v redu, bom prebolel. Kako boš pa opravičil dejstvo, da je tip dobil manj kot sem mu želel nakazati? Tu sicer ne bo problema, ker ostanek dobi na roke, kaj če bi šlo pa za fixen znesek? Naj bi še 1x nakazal in še 1x plačal provizijo?
ne-ne-1.gif
Tu pa JE kriva NLB (oz. tetica na okencu).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Dandanes je večina plačil s kartico, očitno zaposlena ni imela izkušenj z nakazili na hrvaško. Probaj enkrat nakazati na NLB z Western Union - to je šele projekt.

Kolikor uspem gledati čez pult pa tudi te aplikacije niso ravno uporabniku prijazne (velja tudi za ostale, ne samo za NLB). Na pošti je rekla da hitreje vnese podatke o podjetju ročno, kot jih aplikacija pridobi glede na vpisano davčno številko.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
NLB se je močno pokvarila odkar je financirala SCT,Dimicovo in ostale.
Sem v petek hotel vzet kredit pri njih za avto in so že nastali problemi.
Na plačo 850€,ki je prikazana na plačilni (potne stroške dobimo na roko) in ker nisem zaposlen za nedoločen čas so rekli da ne bo šlo.
Za hitri kredit moraš imet nakazilo plače nad 900€.Ja kdo od navadnih ljudi pa ima še v tem času tako veliko plačo.
Za normalen kredit do 15.000€,ki bi jih lahko dobil na mojo plačo bi pa moral biti zaposlen za nedoločen čas,če bi hotel vzet na 8let.
Me je razkurlo in sem rekel kako pri vragu pa je lahko pahorjeva sodelavka dobila 350.000 evrov kredita glede na to da je bila zaposlena za določen čas 4 Leta.
Pa mi reče tip,ja če bi ti dal noge narazen kakemu bankirju bi tudi dobil tak kredit.
Me je melo da bi mu vse zobe razbil na tistem pultu.
Potem pa ko sem pomislil na to da bi jim dal Zidar noge narazen pa sem skoraj tja padel od smeha.
(hja mogoče je pa zato imel probleme z hrbtenico)

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
placilo iz nemcije na hrvasko je 5 Eur po nakazilu pri HVB

imas pa tudi banke ki so drazje....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
popotnik: dimičeva je bila tudi za določen čas...pa je dobila po VIP vezah ultra ugoden davkoplačevalski kredit.
banaa država banana narod.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
popotnik: dimičeva je bila tudi za določen čas...pa je dobila po VIP vezah ultra ugoden davkoplačevalski kredit.
banaa država banana narod.
Pa ga je odplačala?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Gre za dolgoročni kredit, torej ga bo odplačevala še desetletja. Pogoji njenega kredita so bili že javno objavljeni:

kredit: 350.000 EUR
doba odplačila: 30 let (360 mesecev)
obrestna mera: 6 mesečni EURIBOR + 1,6%
plača: 2.200 neto (maks. obremenitev plače: 60% oz. 1.320 EUR, vir: NLB)
zavarovanje: hipoteka na stanovanje

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Nič bat mene so tudi nategnili na NLBju 14 dni nazaj ko sem ravno tako plačeval v tujino. In sem na okencu dal ženski vse podatke in je naredila prenos. Potem pa mi javi agencija da niso prejeli denarja ker je bilo ime agencija napačno vtipkano. letim nazaj na bnako in rečem da je narobe vtipkala ime agencije in če lahko zadevo spremeni da bodo dobili nazaj. Je rekla da ni problema in mi zaračunala 15€. In sem rekel da zakaj, saj je bila napaka z njene strani. In je rekla da je to pač postopek. Sm reku hvala lepa in naslednji dan zamenjal banko. In odšel na Hypo. Odprli so novo poslovalnico v Mostah in ob odprtju transakcijskega računa mi bodo le-tega vodili brezplačno, omogočili so mi brezplačen pristop in uporabo elektronske banke HYPOnet, podarili so mi enoletno članarino za kreditno ali plačilno MasterCard kartico. Polega tega pa so mi podarili praktično darilo in kar 1000 točk Hypo kluba – Hypo programa zvestobe. Jebeš NLB, nikoli več v slovesnko banko, da potem voluharji živijo na takšnih oderuških stvareh in si izplačujejo bajne regrese! Banda!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V drugih bankah je podobno. To ni reklama, to je realnost.
wink-1.gif

Je pa res, da se najde tudi kaka prednost NLB.

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
No meni pa ni jasno kako si kar tako pustil da te prepriča da je to "tak postopek" če je češpla zahebala. Ti to resno al nimaš jajc da se v takem primeru nekomu postaviš po robu?? Kakorkoli ta zgodba smrdi... pa brez zamere
ne-ne-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Mislim, da je zadeva s temi plačili taka, da je provizija variabilna. Lahko plačaš manjšo provizijo, vendar to pomeni, da jo mora en del plačati prejemnik (in to je bilo verjetno v tvojem primeru).
Nisem sicer bančnik, vendar se spomnim, da sem v podjetju in zasebno že imel takšne zadeve.
Aha - in ni kriva NLB
evil.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Dejmo bit realni, NLB nateguje kjer se le da. Sem imel račun odprt na NLBju ampak če mi vsak mesec podarijo 100€ ne grem več nazaj. Še posebno sedaj ko se komaj vlečejo skozi vse možne teste, enkrat bodo padli in rešeno. tak jih pa že ne vem koliko časa rešujemo mi davkoplačevalci, da lahko oni molzejo. Je pa sedaj jasno da se vse banke borijo za svoje komitente in to je prav, več kot je ugodnosti boljše je za nas komitente. In sve te akcije so dobrodošle. In tudi ta ki jo ima banka Hypo je super. Sej drugi banke niso izjema. Je bila pa mislim da en teden nazaj narejena analiza katera banka ima najboljše obrestne mere za varčevanje in sta na vrhu pristali Hypo banka in pa Volksbank, sledijo SKB in pa Unicredit. NLB je šele na koncu razpredelnice. In tudi kar se kreditov tiče ni nič drugače...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik BugiMen pravi:
No meni pa ni jasno kako si kar tako pustil da te prepriča da je to "tak postopek" če je češpla zahebala. Ti to resno al nimaš jajc da se v takem primeru nekomu postaviš po robu?? Kakorkoli ta zgodba smrdi... pa brez zamere
ne-ne-1.gif

In kaj bi ti mozgan naredil ? Na banko prides, revica zabevska da tako pac je - ce hoces narejeno, bos placal, sicer pa lahko gres drugam. Kako se je zgodba koncala, ze vemo, tako da tukaj ni vec kaj dodati ... ampak ti trust bi pa tam zacel pizdanciti na vse po vrsti in bi na vsak nacin ostal na banki, kjer te nategujejo, ane ?
stupid-1.gif