Ta teden sem vplačal avans za dopust na Hrvaškem (agencija adriatic.hr). Ker mi prek Klika ni uspelo nakazat (BIC-a mi ni prepoznal), sem šel osebno na banko. Avans je znašal 275€. OK, gospodična vnese višino avansa, potem pa začne izbirat provizijo. Ker sem videl na njen monitor, mi je bilo hitro jasno, da se ji ne sanja, katero provizijo mora izbrati. In tako klika in poskuša, provizija pa se je gibala od 2 - 14 evrov. No na koncu se je odločila za 6,26€. Ji rečem, da se mi zdi nekam visoka, pa mi odgovori, da takšna pač je, ona ne more pomagat. V redu, si mislim, požrem teh nekaj evrov in pošljem potrdilo plačila na agencijo. In glej ga zlomka: dobim odgovor, da so sicer prejeli avans, ampak da je za slabih 5 evrov manjši od dogovorjenega. Vendar naj se ne sekiram, bom pač toliko več dal na roke lastniku apartmaja, kateremu bom itak plačal preostali znesek. Meni nič jasno, grem gledat tisti online račun in vidim, da je tip dejansko dobil samo 270€ in nekaj centov. Pogledam na potrdilo: jasno, NLBjevka je dala deljene stroške prenosa.
Zdj me pa zanima, a je res provizija za nakazilo 275€ na Hrvaško tako visoka? Skoraj 11€? Al so me mal od zadaj? Ko sem nakazal plačilo za sesalec v Nemčijo prek Klika je bilo 0,33€ tako kot za vsa ostala Klik plačila.
Zdj me pa zanima, a je res provizija za nakazilo 275€ na Hrvaško tako visoka? Skoraj 11€? Al so me mal od zadaj? Ko sem nakazal plačilo za sesalec v Nemčijo prek Klika je bilo 0,33€ tako kot za vsa ostala Klik plačila.