NKBM privatizacija / kupiti delnice v 1.rundi?

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Hi!

Po TV je bilo govora o privatizaciji NKBM in možnosti za nakup X delnic. Seveda bi se bilo potrebno vpisati v "KNJIGO" v čakalno vrsto. Neke ugodnosti za tiste, ki bi obdržali delnice vsa 6 mesecev .....
Kaj menite? Je to realno/izvedljivo? Kako menite, da bi se vrednost delnice obnašala v 1. polletju od prodaje, ... v 2. polletju? gor/dol...

Namenil bi ca 5.000 eur v kolikor bi se odločil za to.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zadeva se mi zdi zanimiva, mogoče kdo ve kaj več o tem,... predvidevam da je koncept podoben hrvaškemu s HT-jem?

l.p. b

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Za tiste 3-4k kot bo mogoče kupit, se ne splača kaj velik študirat. Kupiš pa mogoče bo kaj
redface-1.gif

Vendar telekomunikacije ali banke so mal drugače, ker pri bankah je malo več konkurence.
rolleyes-1.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
zadeva se mi zdi zanimiva, mogoče kdo ve kaj več o tem,... predvidevam da je koncept podoben hrvaškemu s HT-jem?
l.p. b

Da, predpostavljam da je koncept enak.
Kdaj bo zunaj "prospekt" in kje se bo potrebno vpisati v "knjigo" ?
A je Bajuk že povedal, koliko bomo lahko kupili?
Mislim, da zna biti tole zanimivo...
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Osebno razmišljam da bi kakšnih 2 do 300 evrov vložil odvisno od vlade koliko bo pustila posamezniku pa bi rad še kakšno mnenje o pričakovanjih delnice (bo rastla padala) mogoče še kakšen uporaben odgovor (za nakup proti nakupu)

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Mi smo imel namen vložit 2k v NKBM. Očitno bo možno samo 1500?? Bomo vidli

Še nekaj, a se bo lahko delnice kupilo samo na pošti slo?

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Naročile se bodo lahko tudi v enotah NKBM vendar še menda ni znano ali v vseh ali v izbranih! Je pa vse skup malo čudno ne ve se cene, kolko se ji bo lahko naročilo, pol pa bodo menda vsakemu posebej po nevem kakšnem ključu določilo kolko jih bo res dobil razliko vplačanih, pa mu bodo vrnili! 11 dni do naročila uradnih informacij pa nič!
bonk.gif

TO SO NEURADNE INFO KI SEM JIH NEKAJ SLIŠAL NEKAJ PA PREBRAL V FINANCAH!

ales27

Pripravnik
12. okt 2007
72
0
6
Prodajale se bodo okoli 30 do 35 eur za delnico.
So kakšne napovedi o tem, ali bo cena delnic stala (in je pač to naložba kot doma v štumfu), ali se ima delnica namen kaj zvišati?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ne vem, jst dobivam precej razlicne komentarje. Eni pravijo da se definitivno splaca kupit, po drugi strani sem bil pred parimi dnevi na kosilu skupaj s kolegom iz ene od borznih his pa je rekel, drek pa NKBM, da se definitivno ne splaca. Itak drzava se lep cas ne bo prodala vecinskega deleza in dokler bo tako, da bo bolj klavrna nalozba in bos imel denar nalozen "v stunfu". Tko da jst se ne vem cemu bi verjel.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Jaz verjamem napovedim, da se bo malim delničarjem nakup izplačal. Predvsem zato, ker so institucionalni vlagatelji precej bolj zadržani kot mali vlagatelji. Posledično se lahko ponovi zgodba zadnjih mesecev naše borze, ko je "vse raslo". Bo pa treba spet loviti pravi čas za prodajo (dober primer je delnica Save v zadnjih dveh, treh tednih - najprej konkretno gor, zdaj konkretno dol).

gresum

Zelenc'
26. avg 2007
16
0
1
Naj bi bila delnica pod 30 Eur. Je pa res, da so vsak dan nove informacije (neuradne).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Uradno naj bi bile informacije zunaj v ponedeljek ko se vse skup z vpisi začne!
bonk.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Tole sem tudi jaz studiral, da bi vlozil kaksen €. Kako dejansko sama zadeva poteka in kaj rabiš seboj, ko greš recimo kupit take delnice?