Nizek pritisk vode iz pipe v hiši

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
V kopalnici (banja, tuš) imam nizek tlak vode (slabo teče voda). 1. nadstropje hiše, gor gre sicer ena cev, ampak tlak je enak tudi če so vse ostale pipe zaprte. Je kakšna pametna in relativno poceni rešitev tega problema? Pri števcu vode sem dal ob zadnjem posegu vgraditi ventil, ki preprečuje prevelik tlak, ampak mislim da je nastavljen da se pri 3 barih zapre, tako da to verjetno ne bi smel biti problem (enako je bilo tudi pred vgradnjo tega ventila). Aja, cevi ali mrežice niso zamašene. Hvala za ideje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Si kaj šravfal vodovod...al pa sosedje...pa maš zamašene une filtre na pipah in zgleda kot da voda ne teče?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ene pipe kopalniške imajo na dovodu pri gumici tudi mrežico , torej pipo dol sprati in nazaj.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Pri kolegu v stanovanju so filtrske mrežice direktno v ventilih not. Je že imel predračun za menjavo ventilov po hiši
smile-1.gif
Ventile odpret, mrežice spucat. Je bilo fuuuul rje not, adijo scena. Zdaj lepo teče.

Nekatere enoročne pipe imajo sita pred vstopom vode v keramični ventil, to je lahko tudi zabava.

Tretja možnost: če je od ventila do pipe fleksibilna cev, preveri, da ni kaj preveč zvita. Pri starših problem na mrzli vodi, je bilo treba le cev premaknit in fiksirat v boljši položaj.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
(kotni) Ventil pred pipo je odprt? Brez problema bi lahko imel 4 bare. če imaš tri v kleti, do nadstropja izgubiš minimalno še pol bara(lahko tudi celega) in imaš samo še 2.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če je pipa armalova je velika verjetnost da je mrežica na dovodu v samo pipo...kot so že rekli. Tako da odsravas pipo dol pogleda s če je mrežica..jo ocistis ali odstrani s in gremo dalje.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Najprej pojdi po vodu kjer ti ne teče voda in orivij odvij ventile ker sam sem imel podoben primervoda skoraj ni več tekla , ko pa sem premaknil ventile so se vsedline premaknile naprej po cevi in odtekle skozi pipo. Pred tem posegom moraš obvezno odstranit mrežice na pipah in v času posega imej odprto vodo do konca.

Podobne teme